0

Ο Χόλντουρ Μάγκνουσον αναμένεται να επιστρέψει στο βασικό σχήμα με τον Παναιτωλικό και να μπει πλέον στην εξίσωση για την ενδεκάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέχεια της σεζόν.

Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ξαναμπήκε σε αποστολή του Παναθηναϊκού έπειτα από 50 ημέρες, για πρώτη φορά μετά το ματς της 8ης Ιανουαρίου με αντίπαλο την ΑΕΚ στην OPAP Arena.

Πέρασε ένα ζόρικο “φεγγάρι” ο Χόρντουρ Μάγκνουσον, μετά τη θλάση στην αριστερή γάμπα που υπέστη στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τους κιτρινόμαυρους και την τενοντίτιδα που ήρθε για να συμπληρώσει την γκίνια του, ακριβώς την στιγμή που είχε αρχίσει να ανεβάζει στροφές στο Κορωπί, μετά τον πρώτο τραυματισμό του. Και μαζί του πέρασε ένα αντίστοιχα πολύ “ζορισμένο” διάστημα κι ο Παναθηναϊκός, όχι μόνο ανασταλτικά, αλλά συνολικά στο παιχνίδι του “τριφυλλιού”, όπου ο Ισλανδός στόπερ έχει πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή απ’ όση μπορεί να πιστεύει ή να βλέπει ο καθένας.

Ο “Μάγκνια” ήταν -και είναι- ένα πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι στην πρώτη γραμμή ανάπτυξης του παιχνιδιού των πράσινων, ως ο στόπερ που ανεβάζει όλες τις γραμμές του Παναθηναϊκού κι εκείνος που δίνει μεγαλύτερη ισορροπία στην πρώτη πάσα, με την ικανότητά του να παίζει και να πασάρει κάθετα (ή και στην πλάτη της άμυνας όπως έκανε π.χ. στη Λιβαδειά).

Πολλές φορές δε, στα ματς όπου ο Παναθηναϊκός είχε πολύ υψηλό ποσοστό κατοχής μπάλας, είναι πάντα ο έξτρα παίκτης πάνω απ’ τη μεσαία γραμμή σε φάση επίθεσης για να αυξηθεί η πίεση στο αντίπαλο μπλοκ κι εκείνος που προσέφερε μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στον Χουάνκαρ, προκειμένου να κάνει τα ανεβάσματά του, γνωρίζοντας πως πίσω του, στη ζώνη ευθύνης του, έχει την κάλυψη του αριστεροπόδαρου κεντρικού αμυντικού.

Απουσία που κόστισε σε πολλά ματς

Η απουσία του Ισλανδού σε 8+1 αγώνες σε Stoiximan Super League και Κύπελλο Ελλάδας Novibet (απ’ την στιγμή που δεν έπαιξε στο Φάληρο) κόστισε πολύ στον Παναθηναϊκό, ειδικά στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, όπου οι “πράσινοι” εγκλωβίστηκαν ή σε ματς τύπου Τρίπολης, όπου η συμμετοχή του Μάγκνουσον θα ήταν υπερπολύτιμη.

Όμως η επιστροφή του στο αγωνιστικό πλάνο έπρεπε να γίνει μέσα από συγκεκριμένα βήματα, απ’ την στιγμή που προερχόταν από δύο διαφορετικά προβλήματα τραυματισμών και σημαντική αποχή.

Το είχε διευκρινίσει/ξεκαθαρίσει κι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε σχετική ερώτηση μετά τον αγώνα με τον Βόλο (18/2), επισημαίνοντας σ’ εκείνη την προ δεκαημέρου συνέντευξη Τύπου πως “σίγουρα είναι καλά όσον αφορά τον τραυματισμό του. Προπονήθηκε κανονικά αυτή την εβδομάδα. Θεωρώ ότι μετά από σχεδόν 5 εβδομάδες απουσίας χρειάζεται παραπάνω προπονήσεις κι έξτρα προπονήσεις. Ώστε να είναι και πιο έτοιμος ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος. Γι’ αυτό το λόγο δεν ήταν σήμερα στην αποστολή”.

Είχαν “κυκλώσει” αυτό το παιχνίδι

Σε κάθε περίπτωση το ζητούμενο πλέον είναι το από εδώ και πέρα και η επανένταξη του 30χρονου αμυντικού στο αγωνιστικό πλάνο της ομάδας -με ορίζοντα φορμαρίσματος τα playoffs- αρχής γενομένης απ’ το ματς της Δευτέρας (6/3) με τον Παναιτωλικό στο Απόστολος Νικολαΐδης. Εκεί, όπου ο Μάγκνουσον αναμένεται να είναι “ενδεκαδάτος” για πρώτη φορά μετά σχεδόν ένα δίμηνο.

Σ’ ένα ματς που είχε “κυκλωθεί” εδώ και καιρό απ’ τον Σέρβο τεχνικό και το επιτελείο του ως το παιχνίδι της αγωνιστικής “επιστροφής” του Ισλανδού και γι’ αυτό κι επιλέχθηκε (πριν από δύο εβδομάδες) να εκτίσει κι ο Ζβόνιμιρ Σάρλια στον αγώνα με τους Αγρινιώτες την ποινή μίας αγωνιστικής μετά την τέταρτη κίτρινη κάρτα που αντίκρισε στο “Βικελίδης” απέναντι στον Άρη, προκειμένου να γίνει πολύ πιο ομαλά η αλλαγή στον παρτενέρ του Μπαρτ Σένκεφελντ.

Θύρα 13: «Νέα παιδιά έφυγαν άδικα- Η ανείπωτη αυτή τραγωδία βαραίνει τους βουλευτές» (Pic)

Previous article

«Κίτρινος» πυρετός στο φινάλε της κανονικής περιόδου!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.