0

Οι ωραίες ιστορίες κρύβονται στις λεπτομέρειες μιας υπόθεσης και όχι πάντα στους… τίτλους.

Από τον κανόνα δεν ξεφεύγει η δημοπράτηση του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό και όσους εμπλέκονται, άμεσα ή έμμεσα.

Γιατί πίσω από τον ανάδοχο, βρίσκεται πλαγίως ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Ένας επιχειρηματίας πασίγνωστος στον κόσμο του Τριφυλλιού, αφού ήταν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ από το 2000 μέχρι το 2012, όταν και μεταβίβασε τις μετοχές του στο σωματείο λαϊκής βάσης που είχε ιδρύσει ο Γιάννης Αλαφούζος.

Ο Τζίγγερ (όπως είναι το παρατσούκλι που τον ακολουθεί από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό) είχε μεγάλη κόντρα με τους οργανωμένους, με το όνομα του να προκαλεί ακόμα και σήμερα μεγάλες συζητήσεις στις «πράσινες» παρέες.

Εύλογα, έπεται η απορία: Πως συνδέεται ο Γιάννης Βαρδινογιάννης με το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, εφόσον έχει πάψει να ασχολείται με την ομάδα; Μέσω της επιχειρηματικής δραστηριότητας του, είναι η απάντηση.

Διαβάσατε σήμερα (4/3) το απόγευμα στο Paopantou.gr ότι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αθηναίων ανακήρυξε ανάδοχο για την κατασκευή της ποδοσφαιρικής αρένας, την κοινοπραξίας των «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – ΑΚΤΩΡ – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ».

Οι τρεις εταιρίες προσκόμισαν εγγυήσεις που αθροίζονται στο ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ, όπως ακριβώς απαιτούσε ο σχετικός όρος του διαγωνισμού. Ο «ΑΚΤΩΡ» προσκόμισε εγγυητική επιστολή 580.645 ευρώ, που έχει εκδοθεί από την Optima Bank, ιδιοκτήτης της οποίας είναι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης.

Άρα, κατά κάποιο τρόπο, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης εγγυήθηκε για την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού. Ασφαλώς, δεν προκύπτει ευθεία ανάμειξη. Ωστόσο, είναι μία αξιοσημείωτη παρατήρηση, λαμβάνοντας υπόψη του παρελθόν του επικεφαλής του ομίλου Motor Oil.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι η οικογένεια Βαρδινογιάννη διατηρεί μετοχές και στον ΑΚΤΩΡ, αλλά το πεδίο δράσης της αφορά την πράσινη ενέργεια και όχι τόσο τις κατασκευές.

Πηγή: paopantou.gr

 

“Παράδειγμα προς μίμηση” είναι για τον Αλαφούζο ο Γιοβάνοβιτς!

Previous article

Παναθηναϊκός – Καρδίτσα 91-75:Εύκολη νίκη…αλλά με τρεις τραυματίες!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.