0

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πλέον στην μετά Ράντονιτς εποχή και κινείται σε ρυθμούς Χρήστου Σερέλη.

Ο Έλληνας τεχνικός προσπαθεί να… σώσει ότι σώζεται και να βελτιώσει την κατάσταση σε μία ομάδα που όπως είπε και ο Νίκος Παππάς έπειτα από την επικράτηση του «τριφυλλιού» εναντίον της Καρδίτσας: «Θεωρώ πως έχουμε επιστρέψει σε μια κανονικότητα, σε ένα επαγγελματικό πλάνο, σε ένα πλάνο πρωταθλητισμού. Πολύ φιλότιμη δουλειά και δύσκολη που έχει αναλάβει ο κόουτς Σερέλης και οι συνεργάτες του. Από την απόλυτη αναρχία στο να μπει ένα πλάνο τον μήνα Μάρτιο είναι κάπως άγαρμπο. Ο προηγούμενος προπονητής είχε μια συγκεκριμένη φιλοσοφία που να δεν ταίριαζε με τα δικά μου βιώματα και με τα στάνταρ μου για τον Παναθηναϊκό. Ο νέος κάνει καλή δουλειά, δεν έχω συνεργαστεί ξανά μαζί του, αλλά με ικανοποιεί ο τρόπος που δουλεύει»

Οι δηλώσεις αυτές του Έλληνα γκαρντ δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητες, καθώς μας δείχνουν πως η αναρχία που βλέπαμε στις αναμετρήσεις των «πράσινων» ίσχυε και στα αποδυτήρια της ομάδα και αυτό είναι το χειρότερο απ’ όλα.

Τρανό παράδειγμα του πόσο κακή διαχείριση των παικτών του έκανε ο Μαυροβούνιος τεχνικός είναι ο Μάριους Γκριγκόνις. Ο Λιθουανός γκαρντ επί Ράντονιτς σε 19 εμφανίσεις με την φανέλα του Παναθηναϊκού στην EuroLeague μετράει 16.4 λεπτά συμμετοχής, έχοντας 7.6 πόντους, 1,5 ασίστ, 1.3 ριμπάουντ και 0.3 λάθη. Με τον Χρήστο Σερέλη σε 2 εμφανίσεις στην ίδια διοργάνωση μετράει 11.5 πόντους, 2 ασίστ, 0,5 ριμπάουντ και 0.5 λάθη, με αποκορύφωμα τους 23 πόντους ( 1/2 δίποντα, 5/7 τρίποντα, 6/7 βολές) εναντίον της Εφές.

Το συμπέρασμα που θέλω να βγάλω από το παράδειγμα του Γκριγκόνις είναι πως εάν παίκτες τύπου Γκριγκόνις, Ουόλτερς και Γ. Καλαιτζάκη χρησιμοποιούνταν πιο σωστά και με πιο αποτελεσματικά συστήματα, η εικόνα της ομάδας θα ήταν εντελώς διαφορετική.

Είναι πασιφανές πως το «τριφύλλι» δεν έχει έλλειψη από ποιοτικούς παίκτες αλλα από πλάνο και αυτο είναι που πρέπει να αντιμετωπίσει ο Χρήστος Σερέλης. Πάντως τα πρώτα δείγματα γραφής του Έλληνα τεχνικού δείχνουν πως η ομάδα μετά από αρκετό καιρό λειτουργεί σε κανονικούς ρυθμούς και πλέον το μόνο που λείπει είναι οι νίκες, οι οποίες αργά ή γρήγορα θα έρθουν.

Αυτή την στιγμή σημασία έχει πως οι «πράσινοι» βρίσκονται πλέον στο σωστό δρόμο και με τις σωστές προσθήκες το καλοκαίρι, από τη νέα σεζόν θα δούμε μια διαφορετική ομάδα. Μια ομάδα η οποία θα θυμίζει Παναθηναϊκό και όχι κάτι ανάμεσα σε μια παρέα ατόμων που παίζουν στη γειτονία τους και ομάδα χαμηλού επιπέδου.

Πηγή: paopantou.gr

Εκτός αποστολής Μπερνάρ και Σάρλια με Παναιτωλικό!

Previous article

Το σχόλιο του Μάικ Τζέιμς για τη μειωμένη προσέλευση του κόσμου του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.