0

Η Λίβερπουλ ισοπέδωσε με 7-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο “Άνφιλντ” με πρωταγωνιστές τον Κοντι Χάκπο, τον Ντάργουιν Νούνιες και τον Μοχάμεντ Σαλάχ, μειώνοντας στους επτά βαθμούς την απόσταση των δύο ομάδων, έπειτα από την 26η αγωνιστική της Premier League.

Η Λίβερπουλ αψήφησε τη φόρμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά και τη δική της και στο “Άνφιλντ” σημείωσε την πιο μεγάλη νίκη της σε ντέρμπι.

Το 7-0 στην 26η αγωνιστική της Premier League όχι απλά μειώνει τη διαφορά των δύο ομάδων στους επτά βαθμούς, πιθανόν αλλάζει και τα μομέντουμ, με τους “κόκκινους” πλέον να έχουν στον ορίζοντα την τετράδα και να βλέπουν τους Κόντι Χάκπο (δύο γκολ), Ντάργουιν Νούνιες (δύο γκολ) και Μοχάμεντ Σαλάχ (δύο γκολ και ασίστ) να βρίσκονται σε δαιμονιώδη κατάσταση.

Ο αγώνας άρχισε με διαφορετική εικόνα, αφού οι φιλοξενούμενοι (για πρώτη φορά έπειτα από τέσσερα σερί παιχνίδια στο “Ολντ Τράφορντ” ή σε ουδέτερη έδρα) επέλεξαν ένα γρήγορο τέμπο και όχι να παίξουν άμυνα.

Η Λίβερπουλ ακολούθησε και έπειτα από ένα πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο, άρχισαν οι απειλές εκατέρωθεν. Εκείνες των γηπεδούχων μεταφράζονταν σε άστοχα σουτ, εκείνες της Γιουνάιτεντ σε απειλητικές θέσεις μέσα στην αντίπαλη περιοχή, που συνήθως δεν κατέληγαν σε τελικές προσπάθειες. Εξαίρεση μια κεφαλιά του Μπρούνο Φερνάντες που πέρασε άουτ.

Ο χορός των γκολ άρχισε στο 43′, έπειτα από κάθετη του Άντι Ρόμπερτσον (που άφησε ξανά στον πάγκο τον Κώστα Τσιμίκα) στον Χάκπο, ο οποίος απέφυγε έναν αντίπαλο κι έγραψε το 1-0 από κοντά.

Οι οδηγίες στην ανάπαυλα λειτούργησαν μόνο για μία ομάδα, τη μοναδική που βγήκε απ’ τη φυσούνα για το 2ο μέρος. Στο 47′ ο Νούνιες έγραψε το 2-0 με κοντινή κεφαλιά και στο 50′ ο Σαλάχ ζάλισε τον Λισάντρο Μαρτίνες κι έβγαλε στον Χάκπο για το 3-0.

Ο Έρικ τεν Χαχ διόρθωσε το λάθος του να βάλει τον Βόουτ Βέχορστ στο κέντρο και τον αντικατέστησε με τον Αλεχάντρο Γκαρνάτσο, ρίχνοντας στη μάχη και τον Σκοτ Μακτόμινεϊ. Κανένα πρόβλημα για τους παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ, που δεν χαρίστηκαν σε κάποιο σημείο του παιχνιδιού και ανταπεξήλθαν ακόμα και στα σκληρά μαρκαρίσματα των εκνευρισμένων φιλοξενουμένων.

Στο 66′ ήταν η σειρά του Σαλάχ να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα και λίγο αργότερα ήρθε ο… διπλασιασμός του Νούνιες. Το 5-0 συνοδεύτηκε από τρεις αλλαγές για τον Κλοπ και από δύο για τον Τεν Χαχ, όμως το παιχνίδι δεν είχε τελειώσει. Ούτε ο Σαλάχ ήταν αυτός που είπε την τελευταία λέξη, παρότι στο 83′ διαμόρφωσε το 6-0 κι έγινε ο αρχισκόρερ των “κόκκινων” στην Premier League με 129 γκολ (άφησε πίσω του τον Ρόμπι Φάουλερ με 128).

Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο ήταν γραφτό να σημειώσει το 7-0, στο τελευταίο παιχνίδι του κόντρα στη Γιουνάιτεντ, οριοθετώντας την πιο ευρεία νίκη της Λίβερπουλ στο ντέρμπι.

 

Ποδόσφαιρο γυναικών: Σπουδαία νίκη για τις “πράσινες”

Previous article

Προσπέρασε τον Παναθηναϊκό στην βαθμολογία η ΑΕΚ

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.