0

Σε υγιεινό περίπατο μετέτρεψε τον πρώτο ημιτελικό του Final-4 Κυπέλλου Γυναικών ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινες» επικράτησαν του ΑΟ Θήρας με 3-0 και το Σάββατο θα διεκδικήσουν το 7ο τρόπαιο της ιστορίας τους.

Από την αρχή της κλήρωσης των ημιτελικών του Final-4 Κυπέλλου Γυναικών, ήταν ξεκάθαρο πως ο Παναθηναϊκός ήταν το μεγάλο φαβορί κόντρα στον ΑΟ Θήρας. Τα κορίτσια του Γιάννη Καλμαζίδη το επιβεβαίωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο επικρατώντας με 3-0 (21-25, 18-25, 9-25 ) και πήραν την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό. Εκεί το Σάββατο στις 21:30 θα περιμένουν να δουν με ποιον από τις ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα παλέψουν για να κατακτήσουν το 7ο τρόπαιο στην ιστορία τους.

Από την άλλη ο περσινός φιναλίστ ΑΟ Θήρας, δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να κοιτάξει στα μάτια τον μεγάλο του αντίπαλο, μένοντας με την χαρά της συμμετοχής σε ένα ακόμα Final-4.

Καλύτερος ο Παναθηναϊκός έκανε το 0-1

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο σετ. Ένα σετ στο οποίο οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο μέχρι και το 6-7. Οι τυπικά γηπεδούχες του ΑΟ Θήρας έβαλαν δύσκολα στις «πράσινες» ως εκείνο το διάστημα. Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενες αντέδρασαν, έκλεισαν εξαιρετικά στο μπλοκ, έβγαλαν μερικές πολύ όμορφες επιθέσεις και έφτασαν στο 18-24, δείχνοντας έτοιμες για να κάνουν το 0-1. Στο σημείο εκείνο ένα σερί 3-0 για τον ΑΟ Θήρας, με επίθεση και 2 άσους, μείωσε σε 21-24, αλλά ένα χαμένο σερβίς έκανε το 21-25 και το 0-1 για το «τριφύλλι».

Ντέρμπι μέχρι το 15-16 και μετά «πράσινος» περίπατος

Στο δεύτερο σετ είχαμε ένα ντέρμπι μέχρι και το 15-16, με τον ΑΟ Θήρας όχι μόνο να πιέζει τις «πράσινες» αλλά να καταφέρνει να παίρνει προβάδισμα και να είναι στην συνέχεια κοντά στον μεγάλο του αντίπαλο. Όλα αυτά όμως μέχρι και το 15-16. Στο σημείο εκείνο οι τυπικά φιλοξενούμενες, πάτησαν γκάζι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, δηλαδή κλείνοντας στο μπλοκ και πιέζοντας στο σερβίς και έφτασαν ακόμα πιο άνετα στο 0-2, παίρνοντας μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό.

Μία ομάδα στο τάραφλεξ και 0-3

Στο τρίτο και τελευταίο όπως αποδείχθηκε σετ, στο Τ9 της Άρτας υπήρξε μόνο μία ομάδα. Αυτός ήταν ο Παναθηναϊκός που από το ξεκίνημα δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον ΑΟ Θήρας. Τα κορίτσια του Γιάννη Καλμαζίδη έκαναν ό,τι ήθελαν στο τάραφλεξ, με την διαφορά να φτάνει στους 10 πόντους (4-14), σε ένα σετ για έναν και μόνο ρόλο. Απο την πλευρά τους οι τυπικά γηπεδούχες δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο να κοιτάξουν στα μάτια τον μεγάλο τους αντίπαλο και έτσι το «τριφύλλι» πήρε με άνεση την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό όπου και θα διεκδικήσει το 7ο τρόπαιο της ιστορία του, περιμένοντας να δει ποιος από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα είναι ο αντίπαλός του.

Τα σετ: 21-25, 18-25, 9-25

ΑΟ Θήρας: Μπόζιτς, Μερκάδο, Λάνγκεγκερ, Κέτσμαν, Κωνσταντέλου, Κιουτσιούκη και λίμπερο η Μπελιά

Παναθηναϊκός: Παπαφωτίου, Ανθούλη, Ανάε, Γκρόθες, Μέντιτς, Χατζηευστρατιάδου και λίμπερο η Ρόγκα.

Ο Ευαγγέλου ο διαιτητής του Ατρόμητος – Παναθηναϊκός

Previous article

Ο Παλάσιος… απογειώθηκε και θύμισε Μπρινιόλι! (Vid)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.