0

OΠαναθηναϊκός έκοψε πρώτος το νήμα στη κανονική διάρκεια της κούρσας του φετινού πρωταθλήματος.

Κάτι που συνέβη για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2009-10 που έκλεισε με την κατάκτηση του νταμπλ από πλευράς «πρασίνων» και με το τότε πολυμετοχικό «τριφύλλι» να φέρνει το τελευταίο πρωτάθλημα στο παλμαρέ του συλλόγου.

Εσχάτως η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής και οδηγείται με βαθμολογικό και ψυχολογικό πλεονέκτημα στην εκκίνηση του μίνι πρωταθλήματος των πλέι οφ που θα κρίνει τη μάχη του τίτλου.

O φετινός Παναθηναϊκός έχει ελάχιστες ομοιότητες σε αγωνιστικό και διοικητικό επίπεδο με την πρωταθληματική έκδοση του 2010 όπως εξηγεί  ένας από τους παίκτες εκείνης της ομάδας κάνοντας το συγκριτικό τεστ.

Ο Σίλβα Κλέιτον αγωνίστηκε για μια τετραετία (2008-12) στον Παναθηναϊκό και ήταν στο ρόστερ του (πολυμετοχικού) «τριφυλλιού» που κατέκτησε το νταμπλ το 2010.

«Πρώτα απ΄όλα η βασική διαφορά με την ομάδα του 2010, ήταν πως τότε δεν υπήρχαν πλέι οφ. Ο Παναθηναϊκός τερμάτισε πρώτος μετά από 30 αγωνιστικές και κατέκτησε τον τίτλο.

Τώρα μετά τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος ακολουθούν τα πλέι οφ μεταξύ των έξι πρώτων ομάδων κι ένα νέο πρωτάθλημα.

Ο φετινός Παναθηναϊκός δεν τα πήγε ιδιαίτερα καλά στα φετινά ντέρμπι. Κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να βάλει τα δυνατά του και να τα δώσει όλα στα πλέι οφ που έρχονται ώστε να καταφέρει να συντηρήσει τη διαφορά από τις ομάδες που τον καταδιώκουν για να τερματίσει πρώτος…» τόνισε αρχικά ο Βραζιλιάνος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής κάνοντας λόγο για δέκα «τελικούς».

«Ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του 10 τελικούς. Όλοι θα παίξουν με όλους στα πλέι οφ. Οφείλει να μπει σε όλα τα παιχνίδια με την ίδια σοβαρότητα, είτε απέναντι του είναι ο Ολυμπιακός, είτε ο Βόλος. Είναι όλοι οι αγώνες τελικοί.

Εάν χάσεις ένα ματς, αυτομάτως χάνεις σημαντικό έδαφος, ενώ εάν κερδίσεις αποκτάς πλεονέκτημα. Με την ΑΕΚ την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ είναι ο πρώτος τελικός.

Εάν ο Παναθηναϊκός κερδίσει στη Νέα Φιλαδέλφεια θα αφήσει την ΑΕΚ πέντε βαθμούς πίσω κι αυτό αποτελεί τεράστιο βαθμολογικό κίνητρο.

Τη φετινή χρονιά υπάρχουν τέσσερις ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα. Βλέπουμε το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών κι αυτό είναι πολύ όμορφο».  

«Δύσκολο να υπάρξει ξανά ομάδα με τη λάμψη του 2010»

– Για τις ομοιότητες – διαφορές φετινού Παναθηναϊκού με την ομάδα του 2010 που κατέκτησε το νταμπλ:

«Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες ομοιότητες μεταξύ των δύο ομάδων. Ο Παναθηναϊκός της σεζόν 2009-10 χτίστηκε με αποκλειστικό στόχο να πάρει το πρωτάθλημα.

Ήταν εξ αρχής το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο και διέθετε στο ρόστερ του παίκτες (Σισέ, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνης, Κατσουράνης) με μεγάλη προσωπικότητα και βαριά βιογραφικά.

Θα έλεγα μάλιστα πως είναι δύσκολο να περάσουν μαζί την ίδια σεζόν από άλλη ελληνική ομάδα τόσοι μαζεμένοι μεγάλοι παίκτες προσφέροντας την ίδια λάμψη. Συν τοις άλλοις, η ομάδα του 2010 είχε πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ.

Ο φετινός Παναθηναϊκός ξεκίνησε με χαμηλούς τόνους.

Η πορεία του αποδεικνύει πως γίνεται μια πολύ καλή δουλειά και του αξίζουν συγχαρητήρια για την πρώτη θέση.

Έχει δώσει 26 παιχνίδια και μάζεψε τους περισσότερους βαθμού,  παρότι η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω του Μουντιάλ όπως αποδείχτηκε δεν του έκανε καλό. 

Έχασε κάποιους πόντους ωστόσο σταδιακά βρήκε ξανά τα γερά πατήματά του και επανήλθε στο δρόμο των επιτυχιών.

Μπορεί να μην παίζει τρομερό ποδόσφαιρο, ωστόσο είναι μια ομάδα που διακρίνεται για τη σοβαρότητά της. Εύχομαι να μπει με την ίδια σοβαρότητα και στα πλέι οφ και να πετύχει τον στόχο του».

«Μπράβο στον Παναθηναϊκό για την στήριξη στον Γιοβάνοβιτς»

– Για τους προπονητές (Νιόπλιας – Γιοβάνοβιτς) των δύο ομάδων:  

«Με τον Νιόπλια συνεργάστηκα, ενώ τον Γιοβάνοβιτς δεν τον γνωρίζω. Ο Παναθηναϊκός υπήρξε τη σεζόν 2009-10 η πρώτη ομάδα σε συλλογικό επίπεδο για τον προπονητή Νιόπλια. Ο Γιοβάνοβιτς πριν από τον Παναθηναϊκό δούλεψε με μεγάλη επιτυχία στην Κύπρο και αργότερα στην Αραβία.

Πρόκειται για έναν έμπειρο και καταξιωμένο προπονητή που γνωρίζει από πρωταθλητισμό. Και μπράβο στη διοίκηση του Παναθηναϊκού που τον στήριξε και τον κρατάει στον πάγκο της ομάδας. Οι πολλές αλλαγές δεν κάνουν καλό».

Τα λάθη και οι ευκαιρίες στα πλέι οφ

– Για την εμφάνιση στο Περιστέρι και τη νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ατρόμητο:

«Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε πολύ καλά για τον Παναθηναϊκό. Έδωσε 1-2 ευκαιρίες για γκολ στον Ατρόμητο κι αυτά τα λάθη στα πλέι οφ και κόντρα σε πιο ισχυρές ομάδες θα του κοστίσουν. Όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε την απόδοσή του, κυκλοφορούσε καλύτερα την μπάλα, έβαλε δύο γκολ και κέρδισε.

Στα πλέι οφ οφείλει να περιορίσει στο ελάχιστο τα λάθη του και να κάνει τις ευκαιρίες γκολ. Τότε υπήρχε ένας Τζιμπρίλ Σισέ ή ένας Κατσουράνης που με την ατομική ποιότητά τους έκαναν τη μισή ευκαιρία γκολ».

Ομόφωνο αίτημα για ξένους διαιτητές σε όλα τα playoffs και elite στα ματς του Big-4!

Previous article

Φώτη, εσύ Superstar! (Vids)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.