0

Μετά από τα όσα έγιναν στην τελευταία φάσης της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, δεν έχει και μεγάλη σημασία να μιλήσουμε για το αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης.

Αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, γιατί η αλήθεια είναι πως αυτός ο Παναθηναϊκός δεν έχει καμία σχέση με τον Παναθηναϊκό που βλέπαμε μέχρι πρότινος. Κόντρα σε ατυχίες, τραυματισμούς, παραδόσεις, διαιτητές και γραφικότητες, ο Χρήστος Σερέλης και οι παίκτες του έμειναν όρθιοι και κανονικά θα έπρεπε να είναι εκείνοι που θα πανηγύριζαν την νίκη. Όμως, όχι. Γιατί οι Κορομηλάς, Παπαπέτρου και Κάρδαρης ήθελαν να κερδίσει ο Ολυμπιακός. Και το έδειξαν από την πρώτη στιγμή.

Από την πρώτη στιγμή που ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ματς, διαβασμένος, με ξεκάθαρη στόχευση και προσανατολισμό για να επιβάλλει τον ρυθμό του και να απειλήσει την ανωτερότητα του Ολυμπιακού. Όμως το πρόβλημα για τους «πράσινους» είναι πως είχαν να αναμετρηθούν και με τους «γκρι» του κυρίου Λιόλιου οι οποίοι βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ και εκείνοι με ξεκάθαρη στόχευση.

Για την αγωνιστική ανάκαμψη του Παναθηναϊκού θα αναφερθούμε λεπτομερώς σε επόμενο άρθρο. Σήμερα αυτό που έχει σημασία είναι η ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος. Για την ακρίβεια, όχι αλλοίωση. ΚΛΟΠΗ. Μια ξεκάθαρη κλοπή. Στην τελευταία φάση του αγώνα με τον Παναθηναϊκό οι διαιτητές αφού έκλεισαν τα μάτια στο φάουλ του Φαλ πάνω στον Ουίλιαμς, στη συνέχεια δεν έδωσαν ένα ακόμα φάουλ του ψηλού του Ολυμπιακού πάνω στον Γιώργο Παπαγιάννη. Ο Έλληνας σέντερ πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, μάζεψε την μπάλα και ο Φαλ του χτύπησε το χέρι με την μπάλα να περνάει εκτός. Τρεις διαιτητές, έξι μάτια, τρία στραγάλια. Και κανείς δεν είδε. Ή μήπως είδαν και απλά δεν το έδωσαν. Γιατί στη συνέχεια όπως έγινε γνωστό οι διαιτητές είδαν την γκάφα (επιεικέστατος χαρακτηρισμός) τους στο instant replay, την παραδέχθηκαν αλλά δεν μπορούσαν να την μπαλώσουν. Βέβαια δεν ίδρωσε και πολύ το αυτί τους. Στο καλύτερο ματς της χρονιάς, σε ένα ματς διαφήμιση για το άθλημα, για τον αθλητισμό της χώρα μας, στην κρισιμότερη φάση οι τρεις διαιτητές δεν είδαν ούτε τα φάουλ, ούτε την κατοχή, ούτε τον χρόνο. Και κρεμόντουσαν από την οθόνη του instant replay. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν κάνουν. Είναι ξεκάθαρο ότι δε μπορούν ή δε θέλουν. Ότι και να συμβαίνει θα πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Αν δεν υπάρχει τιμωρία προφανώς θα συμβαίνει κάτι άλλο και θα προέρχεται από… ψηλά. Από το Προεδρείο. Άραγε ο κύριος Λιόλιος το είδε το ματς; Έχει άποψη; Θα βγει μπροστά να πει κάτι ή θα συνεχίσει να είναι κρυμμένος στο γραφείο του;

Την ίδια στιγμή η κατάσταση με τον Γιώργο Μπαρτζώκα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Είναι τουλάχιστον προκλητικό για τους συναδέλφους του να τελειώνει το ματς χωρίς να δέχεται έστω μια τεχνική ποινή, Διαρκές αντιμπασκετικό σόου σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και σήμερα το πήγε και ένα βήμα παραπέρα. Σύμφωνα με επίσημη καταγγελία φιλάθλου ο οποίος καθόταν στα court seats ο προπονητής του Ολυμπιακού τον εξύβρισε με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια καταγγελία για τον προπονητή του Ολυμπιακού. Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί και δημιουργεί χάος. Κάποια στιγμή οι υπεύθυνοι θα πρέπει να επιβάλλουν μέτρα και τιμωρίες. Κάποια στιγμή οι διαιτητές αν σέβονται τον εαυτό τους, τη δουλειά τους και την ιστορία τους, μάλλον θα πρέπει να πράξουν τα αυτονόητα. Και να μην κάθονται….σούζα μπροστά του.

ΥΓ: Με όποιον δάσκαλο καθίσεις. Μόνο έτσι μπορούμε να «δικαιολογήσουμε» κάποια πράγματα. Ο Κώστας Παπανικολάου από την ημέρα που έγινε αρχηγός στον Ολυμπιακό φαίνεται πως έγινε πιο…. Ολυμπιακός. Μετά τα όσα απαράδεκτα έκανε στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Δημήτρη Αγραβάνη, σήμερα στο ΟΑΚΑ άνοιγε κουβέντες με τον κόσμο του Παναθηναϊκού με ξεκάθαρο στόχο να βάλει… φωτιά στο ματς. Και μετά ζήταγε συγνώμες από τον Κορομηλά. Μια από τα ίδια και με τον Σακίλ Μακίσικ. Ο οποίος προσπαθούσε να δημιουργήσει χάος με τον ίδιο τρόπο. Προφανώς έχουν το ελεύθερο από τον προπονητή τους. Και αν ο Μακίσικ είναι ένας ξένος παίκτης, ο Κώστας Παπανικολάου είναι αρχηγός της Εθνικής ομάδας. Και αυτό είναι πιο σημαντικό για έναν παίκτη. Για τον αρχηγό του Ολυμπιακού ίσως να μην είναι!

Γιαννακόπουλος: «Αυγενάκη θα βγεις να πεις για την ΕΟΚ, τη διαιτησία και το ΟΑΚΑ;»

Previous article

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού που ξεκινάει το ντέρμπι!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.