0

Η απάντηση για το λόγο που ο Νταμπάνοβιτς πήρε πίσω τόσο ανορθόδοξα το πέναλτι που ανακάλυψε αρχικά στη φάση του Παλάσιος με τον Αραούχο.

Η ανακάλυψη… πέναλτι από τον διαιτητή Νίκολα Ντάμπανοβιτς στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων του αθηναϊκού ντέρμπι, ακολουθήθηκε από μία ακόμα μεγαλύτερη φαρσοκωμωδία. Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο ο Μαυροβούνιος ρέφερι ανακάλεσε την απόφαση του, για τη διεκδίκηση ανάμεσα στον Παλάσιος και στον Αραούχο.

Υπό κανονικές προϋποθέσεις, o Ντάμπανοβιτς όφειλε μετά τη συνομιλία του με τον VARίστα Πορτογάλο Μπρούνο Εστέβεζ, να τσεκάρει τη φάση στην οθόνη του και έπειτα να αλλάξει την υπόδειξη του.

Ωστόσο, ο Νταμπάνοβιτς μετέβαλλε τη γνώμη του δευτερόλεπτα μετά το αρχικό σφύριγμα και τη μετέτρεψε σε επιθετικό φάουλ. Χωρίς να εφαρμόσει την προβλεπόμενη διαδικασία, παρά μόνο αρκούμενος στα λεγόμενα του ρέφερι στο VAR.

Η εύλογη απορία για τον Μαυροβούνιο

Όλοι απόρησαν με τη συμπεριφορά του Μαυροβούνιου, αφού επρόκειτο για καταφανή παραβίαση της λογικής… Δηλαδή, ο Νταμπάνοβιτς προτίμησε να μην σχηματίσει ίδια άποψη βλέποντας τη διεκδίκηση του Παλάσιος με τον Αραούχο από διαφορετικά πλάνα, αλλά βασίστηκε στα λόγια του Εστέβεζ. Δεν το λες και πολύ συνετό…

σως η απάντηση να είναι άλλη και να σχετίζεται με άλλη μία προσπάθεια του Νταμπάνοβιτς να προστατεύσει την ΑΕΚ. Την οποία ελάχιστοι αντιλήφθηκαν, αλλά είναι ξεκάθαρη, αν και καλά κρυμμένη…

Φυσικά, πέναλτι δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια, αν προσπεράσουμε το επιθετικό φάουλ του Σιμάνσκι στον Κώτσιρα που προηγείται. Ο Παλάσιος βρίσκει τη μπάλα πριν τον Αραούχο και αυτό είναι ορατό από τα περισσότερα ριπλέι. Προφανώς και από το σημείο που βρισκόταν ο Νταμπάνοβιτς, ο οποίος είχε καθαρό πεδίο.

Αυτό που σκέφτηκε ο Νταμπάνοβιτς

Υποδεικνύοντας το φάουλ του Σιμάνσκι, ο Νταμπάνοβιτς αποφεύγει επί της ουσίας να εξετάσει την εξέλιξη της φάσης. Στην οποία είναι εμφανές ότι ο Παλάσιος βρίσκει τη μπάλα και ο Αραούχο τον κλωτσάει. Χωρίς να το θέλει, αλλά η κλωτσιά είναι ευδιάκριτη.

Τι σημαίνει η κλωτσιά; Κίτρινη κάρτα στον Αραούχο, η οποία θα ήταν η δεύτερη και θα έφερνε την αποβολή. Με τη σειρά της, συνοδεύεται από τιμωρία και ο Αργεντινός στράικερ της ΑΕΚ, ο πιο σημαντικός παίκτης της, δεν θα έπαιζε εναντίον του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ο Νταμπάνοβιτς πέτυχε το 2 στα 2, αφού δεν απέβαλλε ούτε τον Άμραμπατ, ούτε τον Αραούχο… Απλώς τη δεύτερη κίνηση του Μαυροβούνιου την παρατήρησαν ελάχιστοι, σε σύγκριση με την κραυγαλέα προστασία στον Άμραμπατ…

Δείτε τα σχετικά screenshots και τη φάση στο τέλος των χάιλαϊτς:

 

Βρίσκει πρωταγωνιστές και… στέλνει μήνυμα ενόψει play offs

Previous article

Ο Γιοβάνοβιτς δεν έχει άλλες τρίχες να ασπρίσουν με αυτά που είδε

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.