0

Ο Τοτσέ για πρώτη φορά μετά την αποχώρηση του από τον Παναθηναϊκό μιλάει για το «τριφύλλι».

Το βαρύ φορτίο της αντικατάστασης του Σισέ, το γκολ με τον Ολυμπιακό και η περηφάνια για την πράσινη φανέλα!

Στις 13 Ιουλίου 2011, ο Τζιμπρίλ Σισέ έπειτα από δύο σεζόν στον Παναθηναϊκό όπου αναδείχθηκε ισάριθμες φορές πρώτος σκόρερ της Super League αναχωρούσε με προορισμό την Λάτσιο, έχοντας κατακτήσει μεταξύ άλλων στην πρώτη του χρονιά με το «τριφύλλι» το νταμπλ.

Μόλις έξι μέρες αργότερα ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Ισπανού φορ Τοτσέ, ο οποίος είχε πραγματοποιήσει αξιοσημείωτη καριέρα κυρίως στα γήπεδα της Segunda Division.

Ο Τοτσέ αφίχθη δίχως τυμπανοκρουσίες στην ομάδα του Ζεσουάλντο Φερέιρα, ωστόσο λόγω των κατορθωμάτων του Γάλλου σταρ, οι προσδοκίες, αλλά και η πίεση που υπήρχε ήταν μεγάλη!

Ο Ισπανός στράικερ, σε μια δύσκολη εποχή για τον Παναθηναϊκό κατάφερε να σκοράρει καθοριστικά γκολ, μεταξύ άλλων, κόντρα σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Λάτσιο και Τότεναμ, σε ματς δηλαδή, όπου οι «πράσινοι» απέφυγαν την ήττα.

Ο άλλοτε επιθετικός της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, ανταποκρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στις απαιτήσεις που υπήρχαν από τον ίδιο, ωστόσο λόγω του ονόματος του προκατόχου του στην επιθετική γραμμή του «Τριφυλλιού» η σύγκριση ήταν αναπόφευκτη.

Ο Τοτσέ στην αποκλειστική συνέντευξη του στο SDNA, υπογράμμισε ότι ουδέποτε αισθάνθηκε πίεση λόγω των επιδόσεων του Σισέ, ενώ δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για το γεγονός πως αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό.

– Αποκτήθηκες στο Παναθηναϊκό όταν αποχώρησε από τον σύλλογο ο Τζιμπρίλ Σισέ. Ένιωσες μεγάλη πίεση προκειμένου να καλύψεις το κενό που άφησε ο Γάλλος σούπερ σταρ;

«Ήμουν πολύ ενθουσιασμένος που ήρθα σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο όπως ήταν ο Παναθηναϊκός. Με το που υπέγραψα στην ομάδα αντιλήφθηκα τι σήμαινε ο Σισέ για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Ήξερα τι είχε πετύχει, όμως δεν ένιωσα ποτέ πίεση για να τον αντικαταστήσω».

– Θεωρείς πως λόγω των επιδόσεων του Σισέ στον Παναθηναϊκό ο κόσμος περίμενε από σένα έναν στράικερ με παρόμοιο στιλ;

«Έπρεπε να δείξω με την προσπάθεια που κατέβαλα σε κάθε παιχνίδι, αλλά και με την σκληρή δουλειά μου πως μπορώ να εξελιχθώ σε σημαντική μονάδα για την ομάδα.

Ποτέ δεν ήταν όμως πρόθεση μου να συγκριθώ με τον Τζιμπρίλ. Ήμουν ένας άγνωστος παίκτης για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού όταν ήρθα και πάντα ήθελα και προσπαθούσα να σκοράρω για να βοηθήσω την ομάδα να επιτύχει τους στόχους της».

– Τα στατιστικά σου στον Παναθηναϊκό ήταν αξιοπρόσεκτα. Σε 61 ματς, πέτυχες 25 γκολ, ενώ έδωσες και 5 ασίστ. Σκόραρες κόντρα σε Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Λάτσιο, Τότεναμ. Ποιο ήταν το αγαπημένο σου τέρμα;

«Πέτυχα ένα όμορφο γκολ κόντρα στην ΑΕΚ έπειτα από σέντρα του Λάζαρου (Χριστοδουλόπουλου), αλλά αυτό που ήταν πολύ σημαντικό για μένα ήταν εκείνο που σημείωσα στην Ευρώπη απέναντι στην Τότεναμ. Επίσης, ξεχωριστό ήταν και το γκολ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό γιατί το πανηγύρισα μαζί με τους οπαδούς μας».

– Αλήθεια, πως θυμάσαι εκείνο το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό το 2012 που έληξε 2-2;

 «Ήταν ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη παιχνίδι, το οποίο θεωρώ πως έπρεπε να κερδίσουμε. Το να σκοράρω σε εκείνο το ντέρμπι ήταν κάτι πολύ ξεχωριστό για μένα. Έχει περάσει πολύς καιρός όμως ακόμη νιώθω έντονα και θυμάμαι πολύ καλά το γεγονός πως σκόραρα στο ΟΑΚΑ».

– Για ποιο λόγο θεωρείς πως στην πρώτη σεζόν δεν καταφέρατε εν τέλει να πανηγυρίσετε την κατάκτηση του πρωταθλήματος;

«Στην πρώτη μου χρονιά παλέψαμε μέχρι το τέλος για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και νομίζω πως είχαμε πολύ καλή ομάδα. Ίσως ήμασταν άτυχοι σε κάποια καθοριστικά σημεία του πρωταθλήματος.

Στη δεύτερη σεζόν θυμάμαι πως υπήρχαν πολλές δυσκολίες λόγων και των αλλαγών στους προπονητές, οι οποίες ασφαλώς δεν ωφέλησαν την ομάδα».

– Τι κρατάς από την καριέρα σου στον Παναθηναϊκό;

«Έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις από την εποχή που αγωνιζόμουν στον Παναθηναϊκό. Αγάπησα την πόλη, ενώ οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ήταν φανταστικοί. Ζουν για το ποδόσφαιρο και τον Παναθηναϊκό, εκφράζοντας την αγάπη τους για τον σύλλογο με ένα μοναδικό πάθος».

– Από τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τι σου έχει μείνει;

«Τα τοπικά ντέρμπι ήταν πολύ συναισθηματικά για όλους. Θυμάμαι την απίστευτη ατμόσφαιρα που επικρατούσε πριν αλλά και κατά την διάρκεια των αγώνων. Ήταν υπέροχο να αγωνίζεσαι σε τέτοια ντέρμπι».

– Πόσο σημαντικός ήταν για την καριέρα σου ο Παναθηναϊκός;

«Θυμάμαι με πολύ όμορφο τρόπο εκείνη την φάση της καριέρας μου. Έζησα ξεχωριστές στιγμές στην Ελλάδα. Έκανα τα πάντα για δώσω χαρά και να ικανοποιηθούν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού. Ελπίζω μόνο να με θυμούνται ως τον ποδοσφαιριστή που έδωσε τον καλύτερο εαυτό του για την ομάδα».

– Παρακολουθείς τα νέα του Παναθηναϊκού;

«Ναι, φυσικά παρακολουθώ και ενημερώνομαι για τα νέα του συλλόγου. Όποτε μπορώ βλέπω τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού από το διαδίκτυο. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για το γεγονός πως δείχνουν ικανοί να κατακτήσουν ξανά το πρωτάθλημα. Εύχομαι να τα καταφέρουν γιατί πιστεύω το αξίζουν».

– Ξεχωρίζεις κάποιον από τους ποδοσφαιριστές της τωρινής ομάδας;

«Περισσότερο από όλους γνωρίζω τους Ισπανούς παίκτες της ομάδας. Νομίζω πως ο Παναθηναϊκός διαθέτει μια πολύ καλή ομάδα, άκρως ανταγωνιστική και με καλή οργάνωση».

– Τι σου λείπει περισσότερο από την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό;

«Ήμουν πολύ ευτυχισμένος στην Ελλάδα, είναι μια όμορφη χώρα. Οι άνθρωποι στην Ελλάδα μου συμπεριφέρθηκαν πολύ καλά και πάντα θα ήθελα να επιστρέψω. Για όσο ζω θα υποστηρίζω τον Παναθηναϊκό».

– Διατηρείς επαφές με πρώην συμπαίκτες σου στον Παναθηναϊκό;

«Όσο αγωνιζόμουν στον Παναθηναϊκό απέκτησα κάποιους πολύ καλούς φίλους. Διατηρώ επαφή με τους  Ζέκα, Λέτο, Σαριέγκι, Φορναρόλι. Επίσης συνάντησα τον Σεϊταρίδη στην τελευταία μου επίσκεψη στην Αθήνα. Τον θεωρώ σπουδαίο άνθρωπο, ο οποίος με βοήθησε πολύ όσο αγωνιζόμουν στον Παναθηναϊκό. Τον εκτιμώ πολύ».

Πηγή: sdna.gr

 

Χωρίς Μπέικον – Πονίτκα κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Previous article

Σερέλης: «Δεν ήταν εύκολο να κόψω τον Τόμας, η αντιμετώπισή του είναι άκρως επαγγελματική»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.