0

Πραγματοποιώντας κακή εμφάνιση η ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη με 3-0 σετ στο πλαίσιο του πρώτου ημιτελικού της Volley League.

Το «τριφύλλι» δεν εμφανίστηκε ποτέ στο γήπεδο, όλες οι αδυναμίες της ομάδας αποκαλύφθηκαν και έτσι η «καθαρή» ήττα ήταν αναπόφευκτη. Η σειρά είναι στο 1-0 υπέρ του ΠΑΟΚ με τη σειρά να μεταφέρεται στο κλειστό του Αγίου Θωμά το ερχόμενο Σάββατο στο πλαίσιο του δεύτερου ημιτελικού. Η πρόκριση στον μεγάλο τελικό κρίνεται στις τρεις νίκες με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στις έδρες τους.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός μπήκε αρκετά συγκεντρωμένος στο παιχνίδι. Η υποδοχή του «τριφυλλιού» λειτούργησε πολύ καλά και ο συνδυασμός των ουκ ολίγων λαθών των γηπεδούχων έδωσε «αέρα» +4 (4-8) στους πρωταθλητές Ελλάδος αναγκάζοντας τον Μιλενκόσκι να καλέσει άμεσα τάιμ άουτ. Μετά τη μίνι ανάπαυλα ο ΠΑΟΚ με τα σερβίς του Ουόλς κατάφερε να «ροκανίσει» τη διαφορά μειώνοντας σε 6-8. Ο Βουλκίδης προβλημάτισε και εκείνος την «πράσινη» υποδοχή έχοντας ως αποτέλεσμα οι Θεσσαλονικείς να πλησιάσουν ξανά σε απόσταση βολής και να προσπεράσουν εν τέλει με 13-12 χάρη σε δύο σερί άσους του Βαν Ντε Ντρις. Το μομέντουμ ήταν υπέρ των γηπεδούχων οι οποίοι διατηρούσαν ελαφριά κεφαλή στη πρωτοπορία όσο βαδίζαμε προς την ολοκλήρωση του πρώτου σετ. Οι «πράσινοι» αδυνατούσαν να φέρουν το σετ στα ίσια και έτσι η διαφορά έφτασε μέχρι και στο +3 (20-17) μετά από άσο του Βουλκίδη. Το τάιμ άουτ των «πρασίνων» δεν είχε ενεργητικό χαρακτήρα και έτσι η κατάσταση έμοιαζε μη αναστρέψιμη. Το 1-0 για τον ΠΑΟΚ ήταν γεγονός μετά τον πρώτο χρόνο του Βουλκίδη για το 25-20.

Οι πρώτοι πόντοι του δευτέρου σετ βρήκαν τις δύο ομάδες να πηγαίνουν «χέρι-χέρι» χωρίς η μία να αφήνει την άλλη να ξεφύγει. Το σερβίς του ΠΑΟΚ τον κρατούσε για τα καλά στη διεκδίκηση καθώς αφενός έπαιρνε πολύτιμους πόντους από τα απευθείας χτυπήματα ενώ ουκ ολίγες φορές δυσκόλευε την υποδοχή του Παναθηναϊκού. Το σετ τουλάχιστον μέχρι τους 15 πόντους ήταν αρκετά ισορροπημένο με τις ομάδες κατά διαστήματα να αποδίδουν πολύ καλό βόλεϊ. Το μπλοκ των γηπεδούχων κινήθηκε σε πολύ καλά για εκείνους επίπεδα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει μέχρι το +4 (17-13) σε ένα ιδιαίτερα κομβικό σημείο του σετ. Το σκηνικό στο τάραφλεξ δεν άλλαξε επ’ουδενί και το σκορ έφτασε μέχρι και το 20-13. Οι υπόλοιποι πόντοι αποτέλεσαν τυπική διαδικασία με τους γηπεδούχους να φτάνουν άνετα στο 2-0 με 25-16 μετά από σερβίς άουτ των «πρασίνων»

Στο ξεκίνημα του τρίτου σετ οι «πράσινοι» βρίσκονταν σε άλλο γήπεδο. Ο Βαν Ντε Ντρις έκανε ότι ήθελε στο τάραφλεξ και αυτό είχε ως αποτέλεσμα από πολύ νωρίς ο ΠΑΟΚ να πάρει προβάδισμα 4 πόντων (5-1). Το πολύ γρήγορο τάιμ άουτ του κόουτς Ανδρεόπουλου το «τριφύλλι» προσπάθησε με συνεχόμενους άσους να επιστρέψει στο παιχνίδι μειώνοντας μέχρι και στους 2 πόντους (8-6). Η ανάκαμψη των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε και έτσι η διαφορά έφτασε μέχρι και στην ελάχιστη τιμή της (11-10). Το «τριφύλλι» παρουσίασε άλλη μία φορά τα γνωστά προβλήματα του και έτσι το σκορ ξέφυγε (και) σε αυτό το σετ (17-13). Το σκηνικό δεν έτεινε προς αλλαγή και έτσι με σχετική ευκολία ο ΠΑΟΚ πήρε και το τρίτο σετ με 25-22 κάνοντας το 3-0 παρά τη προσπάθεια του Παναθηναϊκού όπου μείωσε μέχρι και στους 2 (24-22) μετά από… απίστευτο άσο του Κωστόπουλου!

Τα σετ: 25-20, 25-16, 25-22

Η παρουσία του Αλαφούζου στη συνάντηση με τον Μπένετ και αυτά που θα ζητήσουν οι πράσινοι

Previous article

Ανδρεόπουλος: «Δεν εκμεταλλευτήκαμε τις στιγμές μας»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.