0

Ευθύς εξαρχής η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα είχε μονόπλευρο βαθμολογικό κίνητρο, καθώς οι Καταλανοί ήταν εκείνοι που «καίγονταν» για τη νίκη προκειμένου να κάνουν ένα βήμα προς την εξασφάλιση μιας θέσης στην τετράδα που συνεπάγεται και πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά.

Παρ’ όλα αυτά, ήταν οι παίκτες του Σερέλη εκείνοι που μπήκαν αποφασισμένοι και με μάτι που γυαλίζει στο παιχνίδι. Παίζοντας εξαιρετική και επιθετική άμυνα, περιόρισαν τα ατού των «μπλαουγκράνα» και τους έβγαλαν από το γνώριμο παιχνίδι τους (βλ. εκδήλωση επιθέσεων από το χαμηλό ποστ), καθώς τους… ώθησαν να εκτελούν μονίμως από την περιφέρεια.

Στην επίθεση, είχαν τη στόχευση και το «διάβασμα» που βλέπουμε από τότε που ανέλαβε ο 48χρονος τεχνικός: με πολύ καλή κυκλοφορία και κίνηση χωρίς την μπάλα, έβρισκαν σκορ με πολλούς τρόπους κι έφτασαν στο +11 (23-12 στο 7’). Κάπου εκεί όμως επήλθε βραχυκύκλωμα και στις δύο άκρες του παρκέ, καθώς οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο δεν είχαν την ίδια συνεισφορά.

Πετρίδης: Αξιοπρεπής και μαχητικός Παναθηναϊκός

Συν τοις άλλοις, οι «πράσινοι» παρουσίασαν τρομακτική αδυναμία στα ριμπάουντ, με συνέπεια να δώσουν πολλές δεύτερες ευκαιρίες τους φιλοξενούμενους, που πήραν ψυχολογία και κατάφεραν να ανατρέψουν πλήρως την κατάσταση (27-34 στο 16’) με επιμέρους σκορ 22-4. Φυσικά, σ’ αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι βγήκε στον αφρό ένας απρόσμενος πρωταγωνιστής: ο λόγος για τον Τόμπι, που ήρθε από το πουθενά και πέτυχε 11 πόντους.

Χρήζει αναφοράς ότι στο 16’ του αγώνα τα ριμπάουντ ήταν 17-5 υπέρ της Μπάρτσα (!), με το «τριφύλλι» να μην έχει πάρει ούτε ένα επιθετικό! Επιπροσθέτως, χρειάστηκε 6 λεπτά για να πετύχει καλάθι εντός παιδιάς στο δεύτερο δεκάλεπτο… Βέβαια, η διαφορά του Παναθηναϊκού επί Σερέλη φανερώθηκε όταν μετά το τάιμ άουτ του Έλληνα κόουτς στο 27-34, πέτυχε δύο καλάθια από Γουίλιαμς και Παπαγιάννη σε φάσεις που είχε ξεκάθαρη στόχευση. Θυμάστε τι συνέβαινε επί Ράντονιτς ε;

Στο δεύτερο ημίχρονο μίλησε η κλάση του Μίροτιτς, ο οποίος ήταν… σεληνιασμένος και «σίγησε» την αντεπίθεση των γηπεδούχων: ο 33χρονος φόργουορντ πέτυχε τους 10 σερί πόντους για την ομάδα του στο πρώτο δίλεπτο της 3ης περιόδου, ενώ ολοκλήρωσε το δεύτερο μέρος με 22 πόντους και σχεδόν απόλυτη ευστοχία σε αυτό το διάστημα (4/4 δίποντα, 4/5 τρίποντα και 2/2 βολές)!

Πετρίδης: Αξιοπρεπής και μαχητικός Παναθηναϊκός

Όσο κι αν πάλεψαν οι παίκτες του Σερέλη προς το φινάλε του αγώνα, ξέμειναν από δυνάμεις και δεν είχαν το κάτι παραπάνω για να διεκδικήσουν τη νίκη κόντρα σε έναν πολύ πιο γεμάτο και πλούσιο αντίπαλο. Φυσικά έπαιξαν καθοριστικό ρόλο και οι αποφάσεις των τριών διαιτητών, που σφύριζαν ό,τι… ήθελαν και τα έβλεπαν όλα «μπλαουγκράνα». Αλήθεια, χρειάζεται διαιτητική στήριξη αυτή η Μπαρτσελόνα για να νικήσει αυτόν τον Παναθηναϊκό;

Τι κρατάνε οι «πράσινοι» από το συναπάντημα με τους Καταλανούς; Το γεγονός ότι παρουσιάζουν συνεχιζόμενη βελτίωση με τον Σερέλη και είναι κανονική ομάδα δείχνοντας μαχητικότητα και αξιοπρέπεια. Μπορεί να παρατάχθηκαν δίχως τον πλέον πολυσύνθετο παίκτη τους (Πονίτκα) και τον ικανότερο επιθετικό τους (Μπέικον) κόντρα σε έναν ανώτερο αντίπαλο (που είχε και μεγαλύτερο κίνητρο), μπορεί να μην είχαν στο 100% τον Λι και τους Γουόλτερς, Γουίλιαμς φανερά εκτός κλίματος αγώνα, αλλά το πάλεψαν όσο μπορούσαν.

Εξαιρετικός ήταν ο Παπαγιάννης, ο οποίος απέδειξε ότι όταν τροφοδοτείται σωστά είναι… άλλος παίκτης και μπορεί να κυριαρχεί στις ρακέτες. Από κοντά και ο Γκριγκόνις, που δείχνει εντελώς διαφορετικός άνθρωπος σε σχέση με τον παίκτη που (δεν) βλέπαμε επί Ράντονιτς. Κακά τα ψέματα, αυτή ήταν μία από τις μεγαλύτερες αστοχίες του Μαυροβούνιου προπονητή…

Πετρίδης: Αξιοπρεπής και μαχητικός Παναθηναϊκός

Τέλος, το «τριφύλλι» είχε θετική αναλογία ασίστ/λαθών (15 έναντι 5) σε ένα ακόμα ματς με τον Σερέλη και ανάγκασε την Μπάρτσα σε 18 λάθη, αλλά ξεκάθαρα πλήρωσε το -24 στα ριμπάουντ (18 έναντι 42). Άλλωστε, οι Καταλανοί πήραν 12 περισσότερους πόντους (17 έναντι 5) δεύτερης ευκαιρίας…

Υ. Γ. Έτσι όπως είναι δομημένος ο φετινός Παναθηναϊκός και με βάση τις απουσίες που είχε κόντρα στην Μπαρτσελόνα, δεν έχει την… πολυτέλεια και το περιθώριο να μην παίρνει σχεδόν τίποτα από Γουίλιαμς και Γουόλτερς. Ο πρώτος επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά τις αδυναμίες του σε άμυνα και ριμπάουντ (πήρε μόνο ένα) και ο δεύτερος ήταν αρνητικότατος (0/4 εντός παιδιάς και -4 μονάδες στο ειδικό σύστημα αξιολόγησης).

Υ. Γ. 2 Καθοριστικά τα δύο χαμένα τρίποντα του -αμαρκάριστου- Μαντζούκα στο 67-73 και του Λι στον αιφνιδιασμό στο 72-80. Αυτές οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά. Στην πρώτη περίπτωση ακολούθησε ένα καλάθι του Μίροτιτς, ενώ στη δεύτερη ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να πετύχει δύο εύκολους πόντους και στη συνέχεια δέχθηκε τρίποντο-μαχαιριά από τον Τόμπι.

Επικό τρολάρισμα Πούχατς σε Μπρινιόλι με… βραστήρα! (Pic)

Previous article

Κέλετ στην Δανία: «Ναι, δέχθηκα απειλές για την ζωή μου»!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.