0

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που γνωρίζει τουλάχιστον τα βασικά του αθλήματος και περίμενε να δει κάτι διαφορετικό απ’ όσα είδαμε χθες το βράδυ στο παρκέ του κλειστού των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Η διαφορά δυναμικότητας, βάθους, ποιότητας και εμπειρίας των δύο ομάδων, αποτυπώθηκε με τον πιο ανάγλυφο τρόπο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα, με την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να φεύγει νικήτρια από την Αθήνα.

Το «δαιμονισμένο» πεντάλεπτο του Νίκολα Μίροτιτς στην έναρξη της τρίτης περιόδου ήταν αρκετό για τους «Καταλανούς» να ρίξουν τίτλους τέλους στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει να παλεύει μέχρι την λήξη και σε ένα ακόμα απαιτητικό παιχνίδι να δείχνει σημάδια… ζωής.

Βλέπετε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Χρήστος Σερέλης κόντρα σε μια ομάδα με το ρόστερ της Μπαρτσελόνα είχε να αντιμετωπίσει και τα δικά του αγωνιστικά προβλήματα. Δεν είχε στη διάθεσή του τους θεωρητικά καλύτερους παίκτες του (Ντουέιν Μπέικον και Ματέους Πονίτκα), ενώ ο Πάρις Λι εγωνίστηκε τραυματίας έχοντας χάσει αρκετές προπονήσεις.

Για ένα ακόμα ματς όμως ο Παναθηναϊκός έδειξε την τεράστια διαφορά που έχει πλέον ως ομάδα, απέναντι στον Παναθηναϊκό του Ντέγιαν Ράντονιτς. Ομαδικά η εικόνα είναι πολύ καλύτερη, με τους «πράσινους» όμως να θέλουν ακόμα πάρα πολλή δουλειά (όσο οξύμωρο και αν ακούγεται αυτό στα τέλη Μαρτίου), αλλά και ατομικά οι «πράσινοι» έχουν δείξει μεγάλη βελτίωση. Βλέπουμε παίκτες όπως ο Μάριους Γκριγκόνις να έχουν αλλάξει επίπεδο, βλέπουν τον Λευτέρη Μαντζούκα να εκθέτει τον πρώην προπονητή του και χθες ο Γιώργος Παπαγιάννης έδειξε και αυτός ότι βρίσκεται σε άλλο επίπεδο.

Σαφώς και ακόμα ουδείς έχει επιδείξει την επιθυμητή σταθερότητα (άλλωστε μόλις έναν μήνα είναι ο Σερέλης με τους συνεργάτες του στον πάγκο) αλλά μόνο απαρατήρητη δε μπορεί να περάσει η εμφάνιση του Έλληνα σέντερ.

Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός συνεχίζει τις κινήσεις τους για τα πρώτα βήματα του «χτισίματος» της νέας ομάδας. Είναι πλέον κοινό μυστικό ότι η ομάδα από το καλοκαίρι θα έχει αλλάξει επίπεδο, με τον ιδιοκτήτη να είναι αποφασισμένος για την ολική επιστροφή του Παναθηναϊκού. Η συμφωνία με τον Σάνι Μπετσίροβιτς θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, με τον Σλοβένο πρώην παίκτη του «τριφυλλιού» να έχει ξεκινήσει όλες τις διεργασίες για τη συμφωνία με τον νέο προπονητή και τους υποψήφιους στόχους της ομάδας.

Από ονοματολογία άλλο… τίποτα. Ονόματα προπονητών και παικτών ακούγονται το ένα μετά το άλλο με τους «πράσινους» να μην επιβεβαιώνουν τίποτα και να κάνουν με απόλυτη μυστικότητα και νηφαλιότητα τη δουλειά τους.

Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει βάλει έναν ξεκάθαρο στόχο, δουλεύει με ένα συγκεκριμένο πλάνο, ακολουθεί τα βήματα που έχουν αποφασιστεί και όταν έρθει η ώρα θα ανακοινωθούν τα πάντα.

Σωτηρίου: «Είμαι ενθουσιασμένη, έχω χρόνια να πάρω τίτλο και θέλω να συμβεί με τον Παναθηναϊκό»

Previous article

Μπήκε στις προπονήσεις ο Σάρλια, φιλικό με την Κ19

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.