0

Το ημερολόγιο έδειχνε 29 Αυγούστου 2022, όταν ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος ανακοινωνόταν από τα «λιοντάρια» της Πορτογαλίας.

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας έβγαλε από τα ταμεία της 4,5 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από τον Παναθηναϊκό, εκτιμώντας τις εξαιρετικές εμφανίσεις του με το «τριφύλλι» αλλά και τις δυνατότητες εξέλιξής του.

Αυτή την εξέλιξη μάλιστα φρόντισε να την εξασφαλίσει, καθώς στο συμβόλαιο του Αλεξανδρόπουλου αναφερόταν και η ρήτρα μαμούθ, η οποία συνόδευε την απόκτησή του. Αυτή λοιπόν φθάνει στο αστρονομικό ποσό των 60 εκατομμυρίων ευρώ.

Παρ’ όλα αυτά, η πρώτη σεζόν στην Πορτογαλία δεν κυλάει ιδανικά. Ο Αλεξανδρόπουλος έχει 13 συμμετοχές με τη φανέλα της Σπόρτινγκ, αλλά οι περισσότερες είναι ολιγόλεπτες. Ο συνολικός χρόνος αθροίζεται σε μόλις 330 λεπτά, ενώ ο 21χρονος μέσος άρχισε βασικός μόνο σε ένα ματς στο Κύπελλο κόντρα στη Βαρζίμ.

Μετά το παιχνίδι της Σπόρτινγκ με τη Βιζέλα τον Ιανουάριο μάλιστα, ο Ρούμπεν Αμορίμ μίλησε ανοιχτά για την κατάσταση του Αλεξανδρόπουλου. O κόουτς των «λιονταριών» χαρακτήρισε τον Έλληνα άσο ως έναν πολύ καλό επαγγελματία, αλλά ένας δανεισμός ίσως να τον ωφελούσε.

«Ο Σωτήρης είναι ένα εξαιρετικό παιδί, δουλεύει πολύ καλά, αλλά ο Ματέους Φερνάντες του… έφαγε τον χρόνο του. Ο Τανλόνγκο είναι αμυντικός μέσος, έχει μικρότερο ανταγωνισμό. Έτσι είναι η ζωή, ο Σωτήρης πρέπει να δουλέψει σκληρά για να κερδίσει μία θέση» σχολίασε κυνικά ο Αμορίμ.

Ουσιαστικά ο διεθνής Έλληνας μέσος έχει… υποβιβαστεί στη Σπόρτινγκ Β’, με την οποία μετράει 2 συμμετοχές στην πορτογαλική Liga 3, ενώ βρέθηκε στην αποστολή (χωρίς να αγωνιστεί) της ρεβάνς με την Άρσεναλ στο Λονδίνο για τη φάση των «16» του Europa League.

Πλέον, είναι φανερό πως ο νεαρός άσος δεν χωράει στο ρόστερ της Σπόρτινγκ και οφείλει να βρει την πιο συμφέρουσα λύση για τη συνέχεια της καριέρας του. Αν δεν αποτελέσει έμψυχο αντάλλαγμα σε κάποια αγορά των «λιονταριών», είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως θα δοθεί σε κάποια άλλη ομάδα με τη μορφή του δανεισμού.

Το ρεπορτάζ κάνει λόγο για έναν βελγικό σύλλογο που ενδιαφέρεται έντονα δίχως να έχει διαρρεύσει το όνομά του. Παράλληλα, ομάδες από Ολλανδία και Τουρκία έχουν «κυκλώσει» την περίπτωσή του ενόψει της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό και τα σενάρια επιστροφής του στο «τριφύλλι» δεν φαίνεται να συγκεντρώνουν πολλές πιθανότητες. Μπορεί η ανακοίνωση αποχώρησής του πέρσι να ολοκληρωνόταν με τη φράση «Σωτήρη, δεν λέμε αντίο, αλλά εις το επανιδείν», αλλά ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν πιστεύει πως ο νεαρός μέσος χωράει στο ρόστερ της επόμενης σεζόν.

Τι γίνεται με τα συμβόλαια Ιωαννίδη και Βαγιαννίδη

Previous article

O Παναθηναϊκός θέλει να «χτίσει» πάνω στον Ιωαννίδη και θέλει να τον κάνει σημείο αναφοράς

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.