0

Το μεσημέρι της Δευτέρας (27/3) ο Τάκης Μπαλτάκος κάλεσε τον Αρχιδιαιτητή Μπένετ και τους 6 ιδιοκτήτες των ομάδων που μετέχουν στα Play Off για να συζητήσουν για θέματα του ποδοσφαίρου, με τη συνάντηση να αποδεικνύεται επιεικώς ένα μεγάλο φιάσκο.

Τα όσα είδαμε, ζήσαμε και ακούσαμε το μεσημέρι της Δευτέρας (27/3) από τα γραφεία της ΕΠΟ είναι καταστάσεις που απλά πηγαίνουν το Ελληνικό ποδόσφαιρο αρκετές δεκαετίες πίσω, ρίχνοντας το ακόμα πιο βαθιά στον βούρκο. Το πιο λυπηρό της υπόθεσης είναι ότι αυτό γίνεται σε μια χρονική στιγμή που 4(!) ομάδες διεκδικούν τον τίτλο του Πρωταθλητή.

Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες και παράγοντες των ομάδων σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο και τον Αρχιδιαιτητή, Στιβ Μπένετ, μας απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι δεν αξίζουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Ας τα πάρουμε όλα από την αρχή…

Στην Σύσκεψη η ΕΠΟ εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο της Τάκη Μπαλτάκο, ενώ η ΚΕΔ δια προσώπου του Άγγλου Αρχιδιαιτητή, Στιβ Μπένετ.

Από πλευράς ΠΑΕ αυτές εκπροσωπήθηκαν από τους Προέδρους και μεγαλομετόχους τους και τους υπεύθυνους επικοινωνίας τους.

Στα «μελανά» σημεία είδαμε τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού και Πρόεδρο του συνεταιρισμού της Super League να χυδαιολογεί κατά την άφιξη του σε βάρος δημοσιογράφων, ενώ προσήλθε με ένα «φιρμάνι» με 23 ακραίες απαιτήσεις του Ολυμπιακού. Σαν να μη έφθανε αυτό ο Αντιπρόεδρος των Ερυθρολεύκων, Κώστας Καραπαπάς, φημολογείται, ότι χάρισε στον Τάκη Μπαλτάκο μια… φούστα, ενώ και ο Βαγγέλης Μαρινάκης του «επιτέθηκε» πετώντας του ένα… τετράδιο, δείχνοντας, αμφότεροι, ξεκάθαρη ασέβεια στο θεσμικό ρόλο του προέδρου.

Από πλευράς «Τριφυλλιού», ο Ιωάννης Αλαφούζος αποχώρησε στην 13:00 ακριβώς, λόγω ταξιδιού. Αν και ο μεγαλομέτοχος των «πρασίνων» είχε ενημερώσει ότι θα αποχωρούσε αφήνοντας στο πόδι του τον Λεωνίδα Μπουτσικάρη, να εκπροσωπήσει τον Παναθηναϊκό στη συνέχεια. Παρ’ όλα αυτά σε μια σύσκεψη που «παιζόταν» το μέλλον του Ελληνικού ποδοσφαίρου ο ιδιοκτήτης των πρωτοπόρων της βαθμολογίας αποχωρεί, σε μια κίνηση που αφήνει πολλά ερωτηματικά.

Η «Ένωση» εκπροσωπήθηκε από τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος σε γενικές γραμμές κράτησε ήπιους τόνους εκτός από μερικές στιγμές αντιπαράθεσης με τον Βαγγέλη Μαρινάκη όπου οι δύο άνδρες λογομάχησαν έντονα τόσο για τον τέως Αρχιδιαιτητή Μαρκ Κλάντεμπεργκ, όσο και για τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. Μοναδικό άξιο σημείο αναφοράς, του ιδιοκτήτη της ΑΕΚ, ήταν ότι παραπονέθηκε… για τα Αγγλικά που χρησιμοποιήθηκαν στη σύσκεψη.

Στα του ΠΑΟΚ, ο οποίος εκπροσωπήθηκε δια ζώσης από τον Μάκη Γκαγκάτση και μέσω τηλεδιάσκεψης από τον ιδιοκτήτη Ιβάν Σαββίδη, «κράτησε χαμηλά τη μπάλα» μη παίρνοντας μέρος στις διαμάχες, ενώ το ίδιο έγινε και με τον Άρη ο οποίος δεν εκπροσωπήθηκε από τον Θεόδωρο Καρυπίδη, λόγω υποχρεώσεων.

Τέλος, ο ΝΠΣ Βόλος, εκπροσωπήθηκε από τον Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος αποχώρησε μετά τον Ιωάννη Αλαφούζο και σε αντίθεση με τον λόγο του «πράσινου» μεγαλομετόχου ότι όλα ήταν ήρεμα, αυτός δήλωσε ότι από θαύμα μέσα στην αίθουσα δεν θα χυθεί αίμα.

Αυτό που κράτησα εγώ προσωπικά, αλλά και από ότι φάνηκε και μεγάλη μερίδα του κόσμου που παρακολούθησε αυτό το «σόου», είναι ότι τελικώς ΔΕΝ βγήκε καμία άκρη, όλοι συμφώνησαν ότι διαφωνούν σε πολλά και απλά τράβηξαν τα βλέμματα και τις εντυπώσεις χωρίς καμία ουσιαστική αιτία.

Αντί, λοιπόν, όλοι αυτοί που κρατούν τις τύχες του Ελληνικού ποδοσφαίρου στα χέρια τους, να καθίσουν και να βρουν λύσεις που θα βοηθήσουν το άθλημα και θα βελτιώσουν το προϊόν, αναλώθηκαν, σε συμπεριφορές γυμνασιόπαιδων που για μια ακόμη φορά μας κάνουν να πηγαίνουμε πίσω και να γινόμαστε περίγελος στην παγκόσμια ποδοσφαιρική και αθλητική κοινότητα.

Πηγή: prasinoforos.gr

 

Νικολογιάννης: «Με τριάδα Μπερνάρ, Ρούμπεν και Τσέριν στα χαφ ο Παναθηναϊκός με τον Βόλο»

Previous article

Ο στόχος του Μαρινάκη είναι η πλήρης αποδόμηση του ποδοσφαίρου και να τους τα χαρίζουν όλα όπως πριν!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.