0

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να γνώρισε μια ακόμη ήττα από τον Ολυμπιακό, αλλά ενδεχομένως να κέρδισε το ίδιο του το μέλλον στο πρόσωπο του Λευτέρη Μαντζούκα – Εξέθεσε τον Ράντονιτς ο Σερέλης και φανέρωσε το μεγαλύτερο «έγκλημα» του Μαυροβούνιου.

Ένα από τα πολλά «χοντρά» λάθη του Ντέγιαν Ράντονιτς, αλλά και των προγενέστερών του (συγκεκριμένα από τον Δεκέμβρη του 2020 και έπειτα) ήταν ο «παραγκωνισμός» του Λευτέρη Μαντζούκα. Ενας Ελληνας φόργουορντ που έχει το κορμί και το μακρινό σουτ για να μπορέσει να τονώσει το ελληνικό στοιχείο του Παναθηναϊκού, αλλά και να βάλει τις βάσεις για μια θέση στην Εθνική στο προσεχές μέλλον.

Ο 19χρονος ψηλός (στις 8 Ιουλίου κλείνει τα 20) έχει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό μέχρι το 2025 και όμως υπό τις οδηγίες του Χρήστου Σερέλη αρχίζει να έχει ουσιαστικό ρόλο στην ομάδα. Αρχίζει να έχει «ασφάλεια» και φυσικά εξέλιξη στον τρόπο παιχνιδιού του. Όμως ας πάρω τα πράγματα από την αρχή της σεζόν. Ο Ντέγιαν Ράντονιτς – υποτίθεται – ότι θα δούλευε και με τους πιτσιρικάδες. Θα τους έδινε χρόνο συμμετοχής. Όχι απλά για τη χαρά της συμμετοχής, αλλά ουσιαστικό ρόλο.

Ο Λευτέρης Μαντζούκας ήταν… άφαντος επί εποχής Ράντονιτς και έγινε χρήσιμος και με ρόλο με τον κόουτς Σερέλη

Ε… δείτε τα στατιστικά του επί εποχής Ντέγιαν Ράντονιτς. Ειδικά στην Ευρωλίγκα ο Ελληνας πάουερ φόργουορντ είχε 10 λεπτά κατά μέσο όρο σε 11 ματς (112 λεπτά στο σύνολο) ενώ υπήρχαν και παιχνίδια όπως με την Βιλερμπάν ή την Φενέρ που είχε 1 και 4 λεπτά αντίστοιχα. Το χειρότερο όλων ήταν ότι ο Λευτέρης Μαντζούκας δεν είχε ένα πλάνο, μια στόχευση, έναν ξεκάθαρο ρόλο όταν πατούσε παρκέ. Το πολύ πολύ να κάνει κανένα φάουλ για να μην φορτωθούν με φάουλ οι λεγόμενοι «πενταδάτοι».

Ο Παναθηναϊκός του Ράντονιτς ζούσε και πέθαινε έχοντας στο παρκέ συνεχώς τον Ντέρικ Γουίλιαμς με τον Πατρινό ψηλό να παρακολουθεί ως θεατής στους αγώνες και ταυτόχρονα να μην έχει διάρκεια στο παιχνίδι, να μην έχει ρυθμό. Όμως αυτό άλλαξε και θα συνεχίζει να αλλάζει. Εστω και στο… παραπέντε της φετινής σεζόν, ο Χρήστος Σερέλης έδωσε ρόλο στον «Μαντζού» που νιώθει και μέσα από τις προπονήσεις ότι είναι χρήσιμος.

Ναι ο Παναθηναϊκός έχασε άλλο ένα παιχνίδι από τον Ολυμπιακό (το 13ο σερί), αλλά είχε ένα κέρδος. Ένα κέρδος άκρως σημαντικό. Την παρουσία του Λευτέρη Μαντζούκα. Ο Ελληνας κόουτς τον έριξε στα… βαθιά από τη στιγμή που ανέλαβε. Μάλιστα στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της Ευρωλίγκας, ο Μαντζούκας έχει 21,5 λεπτά κατά μέσο όρο συμμετοχής.

«Μου αρέσει να χρησιμοποιώ νέους παίκτες. Εφόσον αυτοί δουλεύουν και επιστρέφουν την εμπιστοσύνη που τους δείχνουμε» είπε πολύ σωστά ο Ελληνας κόουτς αναφερόμενος στην εμφάνιση του Μαντζούκα. Ο Χρήστος Σερέλης μπορεί να μην οδηγήσει στην κατάκτηση του τίτλου τον Παναθηναϊκό, αλλά θέλει να αφήσει κάτι. Ένα έργο όταν παραμείνει στο επιτελείο ως ασίσταντ κόουτς. Να βελτιώσει τους Ελληνες παίκτες γιατί ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από τους… Μαντζούκες του.

Στα δύο πρόσφατα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό (σε ΟΑΚΑ και ΣΕΦ), ο Λευτέρης Μαντζούκας επιβεβαίωσε ότι έχει κάνει δουλειά στις προπονήσεις. Ότι βάζει έξυπνα το κορμί του. Το γεγονός ότι παίζει στο «4» (η φυσική του θέση είναι το «3») τον βοηθάει απέναντι σε πιο ψηλά και δυνατά κορμιά για να μπορέσει να… ψηθεί. Ακόμα και όταν αγωνίστηκε και στο «5» κόντρα στην Βιλερμπάν έβγαλε τσαγανό. Δεν φοβήθηκε.

Στα δύο ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους» ο Λευτέρης Μαντζούκας έπαιξε 24 λεπτά στο παρκέ (κατά μέσο όρο) και δεν δίστασε να πάρει σουτ (στα δύο ντέρμπι είχε 4/7 τρίποντα). Αλλωστε το δουλεύει αρκετά το σουτ στο τρίποντο (το είχε ούτως ή άλλως), αλλά «χτυπάει» και στο ποστ (όπως έκανε με τον Σλούκα σε μερικές περιπτώσεις).

Οι πρωτοβουλίες που πήρε όταν η μπάλα «έκαιγε» στην τελευταία περίοδο ήταν πρωτοβουλίες που έδειξαν πως νιώθει πιο άνετα, νιώθει μεγαλύτερη σιγουριά για τον εαυτό του ακόμα και αν τα χάσει, νιώθει ότι για να μάθει θα πρέπει να πάρει και τα κρίσιμα σουτ. Αλλωστε του το τονίζουν από το επιτελείο. «Σούταρε όταν υπάρχουν καλές προϋποθέσεις».

Στα δύο ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους» ο Λευτέρης Μαντζούκας έπαιξε 24 λεπτά στο παρκέ (κατά μέσο όρο) και δεν δίστασε να πάρει σουτ (στα δύο ντέρμπι είχε 4/7 τρίποντα).

 

Τελευταία ευκαιρία και «μάχη» δίχως αύριο στο ΣΕΦ

Previous article

Formula 1, Αυστραλία: Νίκη για τον Φερστάπεν στον πιο χαοτικό αγώνα!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.