0

Ο διαιτητής Ζιώγας που χυδαιολογούσε για χρόνια στα social κατά του Παναθηναϊκού ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και στα σφυρίγματα. Ήταν μάλιστα ο… τρίτος διαιτητής του αγώνα αλλά από τα σφυρίγματα περισσότερο έμοιαζε με πρώτο καθώς σε απόδοση και αποτελεσματικότητα ήταν επιπέδου Αρτεάγκα στον τελικό του 2009 στο Βερολίνο όταν ο Ισπανός διαιτητής πήρε την ΤΣΣΚΑ από το -23 και την πήγε στο ένα σουτ.

Το βίντεο δεν επιδέχεται αμφισβητήσεων. Μπορεί η εικόνα της μετάδοσης να προέρχεται από μονοκάμερο, ωστόσο τα όσα θλιβερά σφύριζαν οι διαιτητές Κατραχούρας, Χριστινάκης και Ζιώγας αποτυπώνονται ξεκάθαρα σε ένα video που προκαλεί εμετό και δείχνει ότι τίποτα δεν συνέβη τυχαία.

Υπάρχουν τουλάχιστον 14 φάσεις εκ των οποίων η πλειοψηφία σε συγκεκριμένα χρονικά σημεία. Όχι στην αρχή, ούτε στο τέλος του αγώνα είναι τα περισσότερα καθοριστικά σφυρίγματα αλλά όπως θα δείτε στο βίντεο, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός προσπαθεί από το -20 να επιστρέψει μειώνοντας τη διαφορά. Σφυρίγματα στοχευμένα, που δείχνουν τα διαφορετικά κριτήρια, αλλά κυρίως τον τρόπο που κινήθηκαν και οι τρεις διαιτητές. Κι όχι μόνο ο Ζιώγας.

Και μιας και έγινε και πολλή συζήτηση για τη φάση με το πίβοτ της Χριστινάκη, να ξεκαθαριστεί πως η κίνηση της Ελληνίδας φόργουορντ είναι καθαρή, έχει μάλιστα και ονομασία «step through» και δίνει το δικαίωμα στον παίκτη/παίκτρια να σηκώσεις του πόδι που κάνει πίβοτ για να σουτάρει.

Δείτε λοιπόν τις φάσεις και βγάλτε τα συμπεράσματα σας για τον τρόπο που γύρισε το παιχνίδι από το -20 και ποιοι ήταν οι κεντρικοί πρωταγωνιστές της ανατροπής στο βίντεο που ακολουθεί.

 

Το πρώτο do or die ματς… μέχρι το επόμενο

Previous article

Παναθηναϊκός ΑΟ: «Δεν ψάχνουμε “εξιλαστήρια θύματα” – Ζητάμε ισότιμη αντιμετώπιση»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.