0

Μία ακόμα «χρυσή» σελίδα, ανάμεσα στις πολλές που έχει στην ιστορία του, θα έγραφε σαν σήμερα ο Παναθηναϊκός πριν από 21 χρόνια κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ωστόσο η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στους «πράσινους».

Ο Γκόραν Βλάοβιτς σούταρε προς την εστία των τρομοκρατημένων «μπλαουγκράνα», όμως η μπάλα πέρασε άουτ, ελάχιστα εκατοστά από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Ρέινα!

Ήταν 9/4/2002 όταν ο Παναθηναϊκός πήγε στο «Καμπ Νου» με στόχο να υπερασπιστεί το υπέρ του 1-0 από τον πρώτο αγώνα που είχε διαμορφωθεί με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Άγγελου Μπασινά και να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όλα ξεκίνησαν ιδανικά για τους «πράσινους» με τον Μιχάλη Κωνσταντίνου να βάζει πλάτη τον Ντε Μπουρ να γυρίζει με μέτωπο την εστία του Μπονάνο και εξαπολύοντας ένα «κεραυνό» να κάνει το 0-1 στο 8ο λεπτό. Ωστόσο η συνέχεια ανήκε στους γηπεδούχους, οι οποίοι με τρία διαδοχικά τέρματα, δύο του Λουίς Ενρίκε (23’, 49’) και ένα του Χαβιέρ Σαβιόλα (61’), διαμόρφωσαν το 3-1 και είχαν στα χέρια τους την πρόκριση.

Το «τριφύλλι» είχε μισή ώρα μπροστά του να πετύχει ένα γκολ και να πάρει την πρόκριση. Έτσι ξεκίνησε να πιέζει αφόρητα τους ποιοτικότερους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν αρκεστεί σε παθητικό ρόλο και έβλεπαν τους «πράσινους» να τους έχουν στριμώξει στα «σχοινιά».

Στο 80’ ο διαιτητής αναμέτρησης δεν καταλογίζει πέναλτι σε ανατροπή του Ολισαντέμπε από τον Μπονάνο και στη συνέχεια της φάσης ο Πουγιόλ μετά την προβολή του Κωνσταντίνου σε κενή εστία, διώχνει τη μπάλα πάνω στη γραμμή. Ο Παναθηναϊκός δεν σταμάτησε εκεί και συνέχισε τις επιθέσεις. Στο 85’ το σουτ του Ολισαντέμπε δεν βρίσκει στόχο και στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων φτάνουμε στο «Γκοο… χι» των φιλάθλων του «τριφυλλιού» που πρέπει να ακούστηκε σε ολόκληρη τη γη.

Συγκεκριμένα, η άμυνα των «μπλαουγκράνα» απομάκρυνε μετά τη σέντρα του Μικάελσεν, με τη μπάλα να φτάνει στον Γκόραν Βλάοβιτς. Ο Κροάτης κοντρολάρει στην κίνηση με το αριστερό και στη συνέχεια σουτάρει με το δεξί όμως η μπάλα πέρασε άουτ, ελάχιστα εκατοστά από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Ρέινα. Η κατάληξη αυτή άφησε στον κόσμο της ομάδας μία πίκρα για τον αποκλεισμό του «τριφυλλιού», αλλά ταυτόχρονα και μια περηφάνια για τον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκαν οι «πράσινοι» μέσα σε μία από τις καλύτερες έδρες του πλανήτη.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Νικοπολίδης, Σάριτς, Κυργιάκος, Χένρικσεν, Φύσσας, Γκούμας, Μπασινάς, Καραγκούνης (45+ Μικάελσεν), Κόλκα (77 Βλάοβιτς), Λυμπερόπουλος (46 Ολιζαντέμπε), Κωνσταντίνου.

Μπαρτσελόνα: Μπονάνο (84 Ρέινα), Πουγιόλ, ντε Μπουρ, Αμπελάρδο, Κόκο (45+ Κλάιφερτ), Τσάβι, Λουΐς Ενρίκε, Κοκού, Ριβάλντο, Όφερμαρς (74 Γκάμπρι), Σαβιόλα.

 

Περιστέρι – Παναθηναϊκός: Φινάλε στην κανονική διάρκεια της Basket League

Previous article

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Η ώρα και το κανάλι του αγώνα

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.