0

Ο Φερνάντο Ερνάντεζ , θέλει να μείνει στον Παναθηναϊκό και τονίζει ότι τα λεφτά δεν είναι το παν. Ενώ ξεκαθαρίζει την παρεξήγηση που έγινε γύρω από τον Ολυμπιακό και την αστυνομία στο Challenge Cup!

Ένας αθλητής που αγάπησε από την πρώτη στιγμή και αγαπήθηκε στον Παναθηναϊκό, μιλάει για τα πάντα. Ο Κουβανός Φερνάντο Ερνάντεζ. Ο άσος του «τριφυλλιού», που ήρθε το καλοκαίρι να κάνει τη διαφορά δηλώνει πιστός στον Παναθηναϊκό.

Κι ενώ ξεκίνησαν οι συζητήσεις παραμονής του στην ομάδα, οι διαπραγματευσεις, ο ίδιος τονίζει πως θα παραμέινει πιστός εφόσον αισθανθεί πως χρειάζεται πραγματικά στο σύλλογο. Ενώ στόχος του είναι να κατακτήσει μεγαλύτερα τρόπαια ακόμη με την ομάδα.

Αναφέρθηκε στη συγκίνηση που του προκαλεί ο κόσμος της ομάδας, όταν τον πλησιάζει. Στο θέμα της παραμονής του που βρίσκεται σε εξέλιξη. Στον προπονητή του αλλά και τον Γιάκομπσεν που αποχαιρέτησε την ομάδα.

Παράλληλα ξεκαθάρισε μια παρεξήγηση που έγινε αναφορικά με τον Ολυμπιακό, για τα ημιτελικά.

Ακτινογράφισε την εφετινή πορεία σε όλες τις διοργανώσεις. Απλός, κουλ, δυναμικός και βασικά στρέιτ. Ένας αθλητής που θέλει να είναι προσγειωμένος, που δεν ξέρει τι σημαίνει τουπέ. Και μάλιστα έκανε την αυτοκριτική του.

Θα μιλήσουμε Ελληνικά; Γιατί αγάπησες τον Παναθηναϊκό και την Ελλάδα;

ΕΡΝΑΝΤΕΖ: “καλησπέρα. Είναι λίγο δύσκολα για μένα. Το παλεύω (γέλια). Αιθάνομαι πολύ καλά εδώ. Όταν ήρθα να παίξω με την Χαλμπανκ, είδα την ατμόσφαιρα. Και είπα πρέπει να ΄πάω στην Ελλάδα να παίξω για μια φορά η περισσότερο. Αλλά ήθελα να δω αυτούς τους υπέροχους οπαδούς. Τελικά ήρθα και είμαι εδώ, κάνοντας το όνειρο πραγματικότητα. Μετά από μια μεγάλη σεζόν!

Μια σεζόν με δύο τρόπαια και πολύ κοντά σε ένα τρίτο που χάθηκα στις λεπτομέρειες;

ΕΡΝΑΝΤΕΖ: “Θέλω να μιλήσω για το Challenge Cup. Καταρχάς να μιλήσω για μια παρεξήγηση. Από κάποιες δηλώσεις μου. Ήρθα εδώ για την ομάδα της καρδιάς μου τον Παναθηναϊκό. Αλλά σέβομαι και τους αντιπάλους μας. Όλες τις ομάδες και πρώτα τον Παναθηναϊκό. Όπως τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό”.

“Όλα πήγαιναν περίφημα μέχρι τον ημιτελικά. Μια μεγάλη κούρσα χωρίς να χάσουμε. Οι οπαδοί μας ήταν τρελαμένοι. Εκεί η αστυνομία έκανε, μ…..ιες. Δεν θέλω να πω μια κακή κουβέντα στα ελληνικά. Από εκεί που θα παίζαμε βράδυ με τον κόσμο μας. Βρεθήκαμε να παίζουμε την επομενη ημέρα, μεσημέρι, χωρίς οπαδούς. Δεν ήταν δίκαιο αυτό”.

“Και δεν το λέω για τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός έπαιξε άνετα με τους οπαδούς του, εμείς γιατί έπρεπε να τους στερηθούμε. Η αστυνομία έκλεψε το Κύπελλο, όχι ο Ολυμπιακός. Φτάσαμε να προκριθούμε για ένα πόντο την επόμενη. Ο Ολυμπιακός έπαιξε και κέρδισε δίκαια. Μιλάμε για δύο μεγάλες ομάδες, όπως Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα, όλοι ζουν για αυτά τα ματς.”Όλα πήγαιναν περίφημα μέχρι τον ημιτελικά. Μια μεγάλη κούρσα χωρίς να χάσουμε. Οι οπαδοί μας ήταν τρελαμένοι. Εκεί η αστυνομία έκανε, μ…..ιες. Δεν θέλω να πω μια κακή κουβέντα στα ελληνικά”.

Χάσαμε μόνο δυο ματς, πήραμε 20 νίκες. Μετά το Challeng Cup παίξαμε μόνο με νορμάλ ομάδες. Όχι πολύ δυνατές. Αυτός ο ρυθμός που είχαμε αρχικά όταν παίζαμε Ευρώπη, με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, χάθηκε. Δεν ήταν μόνο ψυχολογία. Χάσαμε τον ρυθμό ανταγωνιστικότητας και αυτό μας επηρέασε. Συν πως χάσαμε πολύ σημαντικούς παίκτες. Σε αυτή την ελληνική Λίγκα, η καλύτερη ομάδα συνήθως κερδίζει. (Αναλύει τα ματς πρωταθλήματος, Κυπέλλου, Ευρώπη, Λιγκ Καπ, με πόντους και λεπτομέρειες τεχνικές)”.

“Από εκεί, λοιπόν, που θα παίζαμε βράδυ με τον κόσμο μας. Βρεθήκαμε να παίζουμε την επομενη ημέρα, μεσημέρι, χωρίς οπαδούς. Δεν ήταν δίκαιο αυτό. Και δεν το λέω για τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός έπαιξε άνετα με τους οπαδούς του, εμείς γιατί έπρεπε να τους στερηθούμε. Η αστυνομία έκλεψε το Κύπελλο, όχι ο Ολυμπιακός. Φτάσαμε να προκριθούμε για ένα πόντο την επόμενη. Ο Ολυμπιακός έπαιξε και κέρδισε δίκαια. Μιλάμε για δύο μεγάλες ομάδες, όπως Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα, όλοι ζουν για αυτά τα ματς”.

Εμείς κερδίσαμε 4 φορές τον Ολυμπιακό αυτός δύο. Κι όμως χάσαμε πρωτάθλημα, Ευρώπη, μπορείτε να αντιληφθείτε πόσο ανταγωνιστικό είναι αυτό το πρωτάθλημα. Κια πιστεύω πως η επόμενη σεζόν θα είναι ακόμη πιο δύσκολη. Αφού και οι μικρότερες ομάδες, γίνονατι περισσότερο ανταγωνιστικές. Εμείς πάντως από κάποιους χαμένους τίτλους γυρίσαμε καλύτεροι. Αυτό είναι καλό για την Ελλάδα. Μπορεί η Ελλάδα να αρχίσει να πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη”.

Ο Παναθηναϊκός πήρε τίτλους. Θα έχει όμως τον Ερνάντεζ του χρόνου;

ΕΡΝΑΝΤΕΖ: “Ναι να μιλήσουμε και για δύο τρόπαια που πήραμε. Το Σούπερ Καπ και το Λιγκ Καπ. Και τα δύο πολύ σημαντικά. Το πρώτο το πήραμε με την ενέργεια στο ξεκίνημα της σεζόν. (Κάνει τεχνική ανάλυση στα μεταξύ τους ματς με τους τους ανταγωνιστές, πως κύλησαν). Ήταν όμορφο που πήραμε το πρώτο Σούπερ Καπ της ιστορίας μας . Και έγινα μέρος όλου αυτού”.

“Κάποιες φορές αγωνιστικά ο Ολυμπιακός πήγε να μας…σκοτώσει. Έβλεπα τον Τζουλιάνι (τον είχα προπονητή) να φωνάζει με τις φλέβες του πρησμένες. Ωστόσο εμείς τα δώσαμε όλα. Παλέψαμε σε όλα τα ματς Όταν πήραμε το Λιγκ Καπ, ήμουν συναισθηματικά φορτισμένος. Ήθελα να παλέψω με τους συμπαίκτες μου. Να λέω πως αν φύγω άφησα κάτι στο κλαμπ”. Πολλά συναισθήματα, κάποιες δεν κοιμήθηκα 3-4 μέρες και πήγα γυμναστήριο να φύγει το στρες. Ήταν ένας τίτλος για τον κόσμο”.

“Πιστεύω πάντως πως κάποια ματς έπρεπε να τα παίξουμε στο ΟΑΚΑ. Όπως το Challenge Cup.Γιατί θα είχε περισσότερο κόσμο. Όχι για εμάς. Ακόμη κι χάναμε ο κόσμος θα έβλεπε καλό θέαμα. Και θα ήταν άνετος. Κάποιες φορές είδα το μπασκετ, όπου ήταν γεμάτο με 20.000 χιλιάδες κόσμο σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό”.

“Τώρα για την επόμενη σεζόν… Φυσικά θέλω να μείνω εδώ. Θέλω να δώσω τα καλύτερα μου χρόνια για τον Παναθηναϊκό. Κάθε παίκτης έχει φυσικά διαφορετική ποιότητα. Ίσως παίξω μέχρι τα 35-36 ή τα 37-38! Αν αισθανθώ ότι δεν έχω άλλη ποιότητα να δώσω θα έλεγα…παιδιά πρέπει να φύγω. Μόνος μου. Θέλω όμως να τα δώσω όλα για το κλαμπ. Ακόμη και όταν δεν έπαιξε σε τρια μεγαλα ματς ήμουν πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα, ήμουν στην τριάδα των σερβίς. Μπορείς να καταλάβεις από αυτό πόσα περισσότερα έχω να δώσω.

“Ανησυχώ για την ομάδα, την πονάω.Του χρόνου θέλουμε να πάρουμε έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Θα είναι πιο δύσκολα με Ιταλικές, Πολωνικές ομάδες μέσα . Και το Πρωτάθλημα, το Κύπελλο φυσικά για τον κόσμο. Για αυτό πρέπει να κτίζεις”

Σε ό,τι αφορά τον εαυτό σου είσαι ευχαριστημένος;

ΕΡΝΑΝΤΕΖ: “Φυσικά μπορώ να παίξω και καλύτερα. Επηρεάζει και η ομάδα, είμασταν άτυχοι με αρκετές απουσίες στο σύνολο. Έκανα καλά ματς, σε κάποια έπαιξα καλά. Νομίζω ότι με καλό ρυθμό και βοήθειες μπορώ να παίξω καλύτερα. Όπως έκανα στην Τουρκία και την Ιταλία. Έχω περιθώρια, ίσως να προσαρμοστώ ακόμη καλύτερα στο στυλ εδώ”.

Πότε θα ξέρουμε αν θα μείνεις ή όχι;

ΕΡΝΑΝΤΕΖ: Δεν εξαρτάται βασικά από εμένα. Αλλά από τους υπευθυνους, το επιτελείο. Δεν είναι μόνο τα χρήματα. Για εμένα μετράει και ο λόγος. Ο λόγος μου είναι συμβόλαιο… Δεν έχω τώρα να πω κάτι. Εδώ απλά θα μάθω αν συνεχίζω ή όχι. Δεν έχω κάποια δικαιολογία για τα χρήματα. Είδα και απέδειξαν πόσο ήθελαν να με φέρουν εδώ και το εκτιμώ. Μπορώ να κάνω περισσότερα, αν με θέλει η ομάδα. Δεν είναι όμως μόνο τα χρήματα.

Κάποτε έζησα σε ένα δωμάτιο με 4 άτομα και κομόμασταν μαζί. Όλοι μιλάνε για λεφτά, υπάρχει και το κλαμπ, το συναίσθημα, την αγάπη. Αν με θέλουν σαν παίκτη, πιστευουν πως με εμένα θα πάμε καλύτερα θα μείνω 100% εδώ! Αυτό δεν μου αρέσει στην Ελλάδα, πολλές φήμες και υποθέσεις. Αν δεν ξέρεις, μην μιλάς καλύτερα”.

Η γνώμη σου για τον Ανδρεόπουλο, τον κόσμο της ομάδας και τον Γιάκομπσεν που φεύγει;

ΕΡΝΑΝΤΕΖ: Ο Ανδρεόπουλος είναι καταπληκτικός προπονητής πρώτα από όλα. Μιλάει στην καρδιά του παίκτη. Μιλάει σαν πατέρας, όχι μόνο σαν κόουτς. Είχα πολλούς κόουτς αλλά ο συγκεκριμένος, θέλει να νιώθεις άνετα, να νιώθεις σπίτι σου. Ακόμη κι όταν χάσαμε δύσκολα ματς είπε πως είναι υπερήφανος για την ομάδα. Όταν χάναμε έβλεπε πολλά βίντεο. Και μας ανέλυσε πως χάσαμε από κάποια λάθη – λεπτομέρειες. Όχι επειδή παίξαμε άσχημα.. Τον ευχαριστώ που με έβαλε σε αυτή την ελληνική οικογένεια”.

“Για τον Γιάκομπσεν δεν είχαμε μεγάλη ευκαιρία να γνωριστούμε. Όταν εγώ ήρθα αυτός φεύγει. Για το δημιουργικό μυαλό της ομάδας χρειάζεσαι ένα σέντερ. Είναι ότι πιο σημαντικό! Συνέχεια κοιτάω στατιστικά. Ένας από τους καλύτερους επιθετικούς μας είναι ο Λούκας, πόσα χρόνια παίζει ο Λούκας με τον Άξελ; Αυτό τα λέει όλα (περί τροφοδοσίας). Αν έπαιζα 2-3 χρόνια μαζί θα εξελισσόμασταν περισσότερο” Ήταν φοβερός όσο τον είδα και πήρε τίτλους”.

“Αυτή την σχέση με τους οπαδούς την έχω μόνο στην Ελλάδα. Είμαι παιδί του δρόμου, όχι ένας πλούσιος παίκτης που απλά παίζει, έχω επαφή με τον κόσμο. Ξέρω πως είναι να αγωνίζεσαι για την οικογένεια και μια καλύτερη ζωή. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού τα δίνουν όλα!

Όταν με ρωτούσαν γιατί έχασα το ευρωπαϊκό τρόπαιο, με έκαναν να κλάψω! Για κάποιον από την ομάδα ή τον δ/ντή θα πω οκ προσπάθησα για το καλύτερο. Όταν νιώθω πως απογοητεύω τους οπαδούς μας, μου έρχεται να κλάψω. Μέχρι τώρα “αδελφέ” δεν έχω ξαναδεί αυτόν τον ανθρωπισμό των φίλων της ομάδας! Δύσκολα θα βρω στο μέλλον τέτοιους ανθρώπους σε άλλη ομάδα”.

Κοιτάει Μήτρου-Λονγκ ο Παναθηναϊκός

Previous article

Νικολογιάννης: «Θέλει νίκη στην Τούμπα για το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.