0

Η διακοπή του Πάσχα ανήκει πλέον στο παρελθόν, με τον Παναθηναϊκό να προετοιμάζεται πυρετωδώς ενόψει της Κυριακάτικης (23/4) αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, για την πέμπτη αγωνιστική των πλέι οφ της Super League

Θυμίζουμε πως οι “πράσινοι” παραμένουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του ελληνικού πρωταθλήματος, έχοντας συγκεντρώσει 69 βαθμούς μετά από 30 αγώνες. Ίδιο αριθμό πόντων έχει μαζέψει και η δεύτερη ΑΕΚ (οι “πράσινοι” υπερτερούν στην ισοβαθμία), ενώ ακολουθεί ο Ολυμπιακός με 63, ο “δικέφαλος του Βορρά” με 60, ο Άρης με 41 και ο Βόλος με 40.

Ως εκ τούτου, το ντέρμπι της Τούμπας έχει πολύ μεγάλη σημασία για το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αφού σε περίπτωση νίκης το “τριφύλλι” θα αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα στη μάχη του τίτλου.

Άλλωστε σε αυτή την περίπτωση ο Παναθηναϊκός θα παραμείνει στην κορυφή, έχοντας βγάλει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα (με ΑΕΚ στην “Οpap Arena”, Άρη στο Χαριλάου και ΠΑΟΚ στην Τούμπα).

Παράλληλα οι “πράσινοι” θα έχουν μία μεγάλη ευκαιρία να ξεφύγουν από την  δεύτερη ΑΕΚ στις 30 Απριλίου, καθώς τότε οι δύο “μονομάχοι” θα κοντραριστούν στη Λεωφόρο για την έβδομη αγωνιστική των πλέι οφ (με την ομάδα του Γιοβάνοβιτς να έχει ένα πολύτιμο μαξιλαράκι σε περίπτωση ισοβαθμίας).

Πάντως οι πρωτοπόροι θα έχουν έναν ακόμα σύμμαχο στην προσπάθεια που θα κάνουν για να φύγουν με το “διπλό” από την Τούμπα. Αυτός δεν είναι άλλος από την παράδοση, καθώς το “τριφύλλι” μετράει 3/3 στις φετινές επισκέψεις του στη Θεσσαλονίκη για το πρωτάθλημα.

Αρχικά ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-1 στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ για την κανονική περίοδο, ενώ στη συνέχεια κέρδισε με το ίδιο σκορ και στο Χαριλάου.

Αταμάν: «Πρώτη μου επιλογή ο Παναθηναϊκός- Τότε θα απαντήσω στον Γιαννακόπουλο» (Pic)

Previous article

Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε επίσημη πρόταση στην Σέρβα Ντρπα για αντί-Ανθούλη! (Vid)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.