0

Ο Ντανιέλ Μαντσίνι στη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Βόλου με 2-0 έδειξε το λόγο για τον οποίο ο Αργεντινός αποτελούσε τον διακαή πόθο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου καθώς έκανε μια πολυσύνθετη εμφάνιση και βοήθησε τους πράσινους σε επίθεση με δύο ασίστ και 4 key passes και άμυνα όπου είχε 11 ανακτήσεις κατοχής ενώ έδειξε την ποιότητα που τον διακρίνει ακόμη και ως εσωτερικός δεξιός μέσος.

Στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ο Παναθηναϊκός έψαχνε έναν ποδοσφαιριστή που θα έρθει και θα προσθέσει ποιότητα στο ρόστερ του τριφυλλιού, που θα μπει στα παπούτσια του Αϊτόρ και θα προσπαθήσει να προσφέρει στους πράσινους όσα έδινε ο Αϊτόρ στο πρώτο μισό της σεζόν και πριν τραυματιστεί σοβαρά.

Ο παίκτης αυτός βρέθηκε στο πρόσωπο του Ντανιέλ Μαντσίνι με τους πράσινους να τα δίνουν όλα για να κάνουν δικό τους τον 26χρονο μεσοεπιθετικό που “κούμπωνε” απόλυτα σε αυτό που αναζητούσε τότε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ένας μεσοεπιθετικός, ο οποίος μπορεί να παίξει οπουδήποτε στην επίθεση, στα άκρα, πίσω από τον φουνταριστό, σε ρόλο ψευτοεννιαριού, αλλά ακόμη ακόμη και στην τριπλέτα των κεντρικών μέσων.

Εκεί που τον δοκίμαζε στη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος για το Πάσχα ο 60χρονος τεχνικός και εκεί που τον είδαμε να παίζει για πρώτη φορά με το τριφύλλι στη νίκη επί του Βόλου με 2-0. Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε και πάλι με ένα 4-3-3 με τον Πέρεθ (Νο4) στο “έξι” τον Μαντσίνι (Νο17) ως δεξί εσωτερικό μέσο και τον Τσέριν (Νο16) ως αριστερό εσωτερικό μέσο.

Και μπορεί οι Ιωαννίδης και Σπόραρ να ήταν οι δύο σκόρερ του τριφυλλιού στο ματς με το Βόλο με τον Έλληνα φορ να σκοράρει για δεύτερο σερί παιχνίδι μετά την Τούμπα και να λύνει το “γόρδιο δεσμό” και τον Σλοβένο να ολοκληρώνει μια επίθεση playstation από πλευράς πράσινων αλλά ο Αργεντινός ήταν αυτός που ήταν μέσα και στα δύο γκολ, μοίρασε πάσες πάρε-βάλε σε Ιωαννίδη και Σπόραρ και εν γένει έκανε αρκετή και αθόρυβη δουλειά εκτός της επίθεσης και στην άμυνα.

“Συνδέθηκε” με όλους τους συμπαίκτες του ως δεξί χαφ

Πάμε να δούμε τι πρόσφερε ο Μαντσίνι στο ματς με το Βόλο. Αρχικά στο passing network του Παναθηναϊκού μπορεί να δει κανείς τον χώρο στον οποίο αγωνίστηκε ο Αργεντινός. Στα δεξιά του Πέρεθ και ανάμεσα σε Κώτσιρα  και Παλάσιος. Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής “συνδέθηκε” σχεδόν με όλους τους ποδοσφαιριστές του τριφυλλιού καθώς όπως δείχνει το διάγραμμα και πήρε πάσες αλλά και έδωσε πάσες στους περισσότερους συμπαίκτες του.

Από το χώρο που κυρίως “πάτησε” ο Μαντσίνι προήλθαν και οι δύο ασίστ για τα τα δύο γκολ των πράσινων. Αρχικά με την κάθετη κίνηση βλέποντας το κενό στην άμυνα του Βόλου στα δεξιά και το παράλληλο γύρισμα στον Ιωαννίδη στα 15 δεύτερα από τη σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου και στο 65′ πάλι στα δεξιά περίμενε να πάρει τη μπάλα για να βγάλει γλυκιά σέντρα προς τον Σπόραρ που έγραψε το 2-0.

Δύο ασίστ και τέσσερις key passes

Ο Μαντσίνι εκτός από τις δύο ασίστ όμως είχε ακόμη τέσσερις πάσες που έφτιαξαν ευκαιρίες για τον Παναθηναϊκό όλες από τα δεξιά, ενώ ήταν επίσης ο ποδοσφαιριστής του τριφυλλιού που πάτησε στην περιοχή 10 φορές, περισσότερες από κάθε άλλο πράσινο και είχε επίσης επτά σέντρες. Ο Αργεντινός είχε επίσης 25 πάσες στην επίθεση εκ των οποίων οι 16 πετυχημένες ενώ συνολικά είχε 45/57 πάσες.

Σε αντίθεση με προηγούμενα παιχνίδια ο Μαντσίνι δεν ολοκλήρωσε φάσεις. Είχε μόνο μια τελική μέσα από την περιοχή που έφυγε αρκετά πάνω από την εστία του Κότνικ.

Το εντυπωσιακό στατιστικό με τις 11 ανακτήσεις κατοχής

Από εκεί και πέρα το εντυπωσιακό στατιστικό από την 90λεπτη παρουσία του Μαντσίνι στο ματς με το Βόλο ήταν οι ανακτήσεις κατοχής μπάλας από τον Αργεντινού. Ο 26χρονος μέσος σταμάτησε στις 11 και ήταν δεύτερος πίσω μόνο από τον Πέρεθ που είχε 13 ενώ ο τρίτος στη σχετική λίστα, ο Κώτσιρας είχε 9.

Επίσης ο έμπειρος ποδοσφαιριστής που βοήθησε αρκετά και στην άμυνα έκανε ένα κλέψιμο και είχε δύο τάκλιν ενώ κέρδισε και δύο εναέριες μονομαχίες. Και τέλος έκλεισε το παιχνίδι με τον Βόλο με 72 ενέργειες με τη μπάλα.

 

Νέα πυρά από Γιαννακόπουλο για Euroleague και τις διαιτησίες Ολυμπιακού, Ρεάλ! (Pic)

Previous article

Τρίβει τα χέρια του ο Γιοβάνοβιτς – Η κίνηση του Ιωαννίδη με Σπόραρ βγάζει υγεία στον Παναθηναϊκό!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.