0

Παναθηναϊκός και Μπέικον. Μιας σχέση που ξεκίνησε ιδανικά, άρχισε να φθίνει γρήγορα και κακοφόρμισε με κρότο και απογοήτευση μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις.

Ο Παναθηναϊκός, πριν καν από το ξεκίνημα της σεζόν, «φώναζε» πως ήταν μια ομάδα κακοχτισμένη. Μια ομάδα με σαφής αμυντικογενή προσανατολισμό, με ελλιπή δημιουργία και χωρίς εύκολο σκορ. Από νωρίς ακούγονταν ένα όνομα που παρουσιάστηκε σαν λύση για κάθε πρόβλημα. Αυτό του Ντουέιν Μπέικον.

Ο Αμερικανός ήταν ελεύθερος μετά από μια πολύ καλή χρονιά με τη Μονακό, αλλά όλες οι ομάδες (συμπεριλαμβανομένου και του Ολυμπιακού στον οποίο προτάθηκε ο παίκτης) δίσταζαν να τον εντάξουν στο ρόστερ τους μιας και τον ακολουθούσε μια περίεργη φήμη σχετικά με συμπεριφορές εντός και εκτός γηπέδου και… κακές συνήθειες.

Τελικά στον Παναθηναϊκό πίστεψαν πως θα μπορούσαν να βγάλουν στην επιφάνεια μόνο τα πλούσια αγωνιστικά χαρίσματα του παίκτη, τιθασεύοντας τον χαρακτήρα του και τον έντυσαν στα πράσινα στις 21 Οκτωβρίου του 2022. Το ξεκίνημα του Μπέικον ήταν πολύ καλό, δίνοντας σκορ και πνοή στην ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς και οδηγώντας την σε μερικές νίκες με αυτόν πρωταγωνιστή (Μπασκόνια, Βίρτους, Βιλερμπάν, Ζαλγκίρις) και μια ήττα από την Παρτιζάν του Ομπράντοβιτς στο καλάθι (91-89).

Ο Μπέικον ένιωθε ο απόλυτος ηγέτης του Παναθηναϊκού και απέδιδε εξαιρετικά, έχοντας φτάσει να είναι ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης. Μέχρι τον Ιανουάριο (13/1) και το νικηφόρο ματς με την Μακάμπι, είχε κατά μέσο όρο 21.2 πόντους ανά ματς στην Euroleague με PIR που έφτανε το 16.7.

Όλα ήταν ιδανικά. Ίσως και να έμοιαζαν, μιας και οι γεμάτες εμφανίσεις του ίσως και να έκρυβαν τα πρώρα… ανησυχητικά δείγματα κάτω από το χαλί. Από τα μέσα Ιανουαρίου όμως υπήρξε μια απότομη και σαφής πτώση στην απόδοση του Αμερικανού που φάνηκε τόσο στα νούμερα όσο και στη γλώσσα του σώματος του Αμερικανού.

Φαινόταν λίγο μπλαζέ, ήταν εγωιστής στο παιχνίδι και άρχισε να δείχνει ξενερωμένος από την κακή πορεία της ομάδας. Μερικοί θα έλεγαν πως άρχισε να νιώθει μεγαλύτερος και πιο σημαντικός από τον ίδιο τον σύλλογο. Και αν στα πρώτα 14 ματς… πετούσε, στα υπόλοιπα 13 ήταν πιο πολύ βαρίδι για τους πράσινους. Η παραγωγικότητά του έπεσε στους 11.6 πόντους με το PIR να κατακρημνίζεται στα επίπεδα του 8.5.

Άρχισαν παράλληλα να ακούγονται φήμες για νυχτοπερπατήματα στην Αθήνα, για ένα συμβάν στο Μόντε Κάρλο όπου γύρισε στο δωμάτιό του μεθυσμένος έχοντας βγει με τον φίλο και συμπαίχτη του στη Μονακό, Μάικ Τζέιμς και για γενικότερα θέματα συμπεριφοράς και πειθαρχίας.

Το συμβάν που ξεχείλισε το ποτήρι και έριξε την αυλαία στην κοινή πορεία Παναθηναϊκού και Μπέικον, έγινε λίγες ώρες πριν από το Game 2 με τον Κολοσσό στη Ρόδο, όταν ο Αμερικανός έμεινε εκτός αποστολής αιφνιδιαστικά. Στη συνέχεια υπήρξε ένας… πόλεμος αναρτήσεων του παίκτη στο Instagram αναφερόμενος στην συμπεριφορά της ομάδας στο πρόσωπό του. Ο Αταμάν που υπέγραψε για να αναλάβει τον Παναθηναϊκό στο τέλος της σεζόν, σίγουρα είχε λόγο για το μέλλον του παίκτη και όπως ήταν αναμένόμενο για κάθε προπονητή του διαμετρήματος και του τρόπου που δουλεύει, δεν ήταν θετικός στην παραμονή του.

Μετά από λίγες μέρες ο Παναθηναϊκός διέκοψε πρόωρα το συμβόλαιο του παίκτη και μόλις σήμερα (30/4) μάθαμε και τον λόγο, τον οποίο αποκάλυψε ο ίδιος ο παίκτης, παραδεχόμενος πως έδειρε τον Λευτέρη Μαντζούκα επειδή τον προκάλεσε σε μια προπόνηση.

Ακολούθησε η απίστευτη καταγγελία του πως ο Παναθηναϊκός έβαλε μπράβους να του… σπάσουν τα πόδια, με την ΚΑΕ να απαντά και να τον εκθέτει ανεπανόρθωτα και κάπως έτσι ο Μπέικον αποτελεί persona non grata τόσο για τον Παναθηναϊκό όσο και για το σύνολο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, αφού μετά τη Μονακό και ο Παναθηναϊκός ακούει… Μπέικον και τρέχει, δικαιώνοντας άλλους προπονητές και GM που απέρριψαν χωρίς δεύτερη σκέψη τον 27χρονο αμερικανό.

Ο δρόμος προς τα αστέρια για τον Παναθηναϊκό!

Previous article

Αυτές ήταν οι κινήσεις ματ του Γιοβάνοβιτς και ήρθε τελικά ισόπαλο το ντέρμπι

Next article

You may also like