0

Για το αγωνιστικό κομμάτι του ντέρμπι και την ισοπαλία στη Λεωφόρο αναφερθήκαμε χθες. Το 0-0 αφήνει τα πάντα ανοιχτά, η μάχη συνεχίζεται και οι «πράσινοι» κοιτάζουν τους επόμενους «τελικούς» που έχουν να δώσουν με τον πρώτο αυτόν απέναντι στον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο.

*Προκάλεσε άσχημη εντύπωση στην κοινή γνώμη τα όσα υποστήριξε ο Ματίας Αλμέιδα, μετά το χθεσινό παιχνίδι, σχετικά με τα… δώρα. Η αλήθεια είναι ότι δε μας είχε συνηθίσει σε τέτοιες εκφράσεις και δηλώσεις ο Αργεντινός προπονητής της ΑΕΚ. Από τον Ραζβάν Λουτσέσκου το περιμέναμε. Από τον Αλμέιδα, όχι! Και το χειρότερο είναι ότι δίνεται μια συνέχεια στο θέμα, έπειτα από μια εντελώς άστοχη τοποθέτηση, η οποία και σηκώνει πάλι τους τόνους και φυσικά αποπροσανατολίζει.

*Για ποια δώρα μιλάμε; Μήπως για τη μη αποβολή του Μουκουντί χθες σε δυο ίδιες περιπτώσεις; Μήπως για όσα έγιναν στο πρώτο ντέρμπι των πλέι οφ από τον Νταμπάνοβιτς, όταν δεν αποβλήθηκε ο Άμραμπατ και δε δόθηκε πέναλτι στον Παναθηναϊκό; Ή μήπως για τη διαιτησία στο Ολυμπιακός – ΑΕΚ, στην οποία ξεκάθαρα η «Ένωση» ευνοήθηκε; Γίνεται, επίσης, συζήτηση – για μια ακόμα φορά- για τα πέναλτι. Μα για σταθείτε, αλλά οι αριθμοί δεν μπορούν να λένε ψέματα. 10 πέναλτι συνολικά ο Παναθηναϊκός, 8 η ΑΕΚ. Φοβερή και τρομερή διαφορά για να γίνεται συζήτηση για… δώρα! Βέβαια, ακόμη και μια τέτοια κουβέντα είναι μη ποδοσφαιρική και στερείται λογικής. Και δεν μπορεί να γίνεται από ανθρώπους του χώρου και ιδιαίτερα προπονητές.

*Οι δυο καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα που διεκδικούν το πρωτάθλημα κοντραρίστηκαν για 4η φορά και τα πάντα πήγαν ξανά στο όριο και τη λεπτομέρεια. Τι δείχνει αυτό; Οτι ο κάθε ένας με τα δικά του ποδοσφαιρικά όπλα, προσπάθησε να πάρει το μάξιμουμ σε αυτά τα ντέρμπι. Η ΑΕΚ με την μεσοεπιθετική ποιότητα και ο Παναθηναϊκός με το συμπαγές και σκληροτράχηλο σύνολο που διαθέτει, μεταξύ άλλων. Βάλτε κάτω τα παιχνίδια από την αρχή της σεζόν και θα το διαπιστώσετε. Και αν θέλουμε να μιλήσουμε για «δώρα» στα παιχνίδια ανάμεσα στις δυο ομάδες, τότε δε χωράει αμφιβολία ότι αυτά δόθηκαν στην «Ένωση» από τον ανεκδιήγητο Νταμπάνοβιτς στην πρεμιέρα των πλέι οφ. Το αναφέραμε και παραπάνω. Ας μη μιλήσουμε για τους… μεθυσμένους διαιτητές και όλα τα τραγελαφικά που έχουν συμβεί.

*Παρ’ όλα αυτά, δεν είδαμε ποτέ τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να προχωράει σε τέτοιου τύπου τοποθετήσεις. Ούτε για «δώρα» έχει μιλήσει, ούτε για διαιτησίες ακόμα κι όταν η ομάδα του αδικήθηκε, ούτε προσπάθησε να δημιουργήσει εντυπώσεις. Έμεινε και μένει μακριά από λαϊκισμούς και… ατάκες που πουλάνε στους οπαδούς. Δεν το έκανε ποτέ, δε θα το κάνει και τώρα. Γι αυτό και απόρησε με τα όσα δήλωσε ο συνάδελφός του, που μέχρι χθες δεν έκανε κάτι τέτοιο. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» δείχνει μια συνέπεια στον λόγο του, όπως κάνει και η ομάδα του στο χορτάρι από την αρχή της σεζόν. Από την άλλη είναι έλλειψη σεβασμού προς τον Παναθηναϊκό που βρίσκεται στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος στην πρώτη θέση να λέγονται τέτοια πράγματα. Ξεκάθαρη…

*Πάμε παρακάτω. Από τη στιγμή που δεν πάρθηκε κανένα προβάδισμα, ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να δώσει τρεις ακόμη τελικούς στη συνέχεια. Οι νίκες, φυσικά, είναι απαραίτητες και οι «πράσινοι» θα δώσουν τη δική τους μεγάλη μάχη, όπως κάνουν από την αρχή της σεζόν. Αν είχαν πάρει… δώρα δε θα ήταν κάθε εβδομάδα η κατάσταση οριακή. Θα το είχαν «καθαρίσει» από νωρίς. Η προσοχή στρέφεται στο παιχνίδι της Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ. Ένας ακόμη «τελικός» πριν από τον επόμενο με την επιστροφή στις κατακτήσεις των τριών βαθμών να είναι αναγκαία.

 

Απόλαυση: Κάθε πόντος από την «50άρα» του Κάρι! (Vid)

Previous article

Sold out σε χρόνο… dt και πάλι η Λεωφόρος!

Next article

You may also like