0

Η πίεση και η κόπωση των παικτών του Παναθηναϊκού κόντρα στην ΑΕΚ, οφείλονται στο γεγονός ότι οι «πράσινοι»… είχαν ξεχάσει τον πρωταθλητισμό.

Υπήρχαν δύο διαφορετικά στοιχεία που δικαιολογούν σε μεγάλο βαθμό τη μέτρια εικόνα του Παναθηναϊκού σε μεγάλα κομμάτια του αγώνα με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο. Το πρώτο, που το ανέλυσε κι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου, αφορά την κόπωση απ’ τα σερί ματς τεράστιας έντασης, αλλά και τους τραυματισμούς παικτών του άξονα όπως ο Ρούμπεν κι ο Τσέριν, που χάλασαν την ισορροπία των «πρασίνων».

Το δεύτερο έχει να κάνει με την πίεση που κουβαλάει όλος ο οργανισμός του Παναθηναϊκού όσο πλησιάζει το φινάλε της σεζόν, βλέποντας τον μεγάλο στόχο του πρωταθλήματος να έρχεται κάθε βήμα πιο κοντά. Σαφώς κι ο ιστορικός ρόλος κι η θέση του Παναθηναϊκού είναι να διεκδικεί πάντα το πρωτάθλημα, όμως στην προκειμένη περίπτωση προέρχεται από 12 άγονα χρόνια, με μόλις δύο κατακτήσεις Κυπέλλων.

Τα τελευταία χρόνια, μέχρι και την έλευση του Γιοβάνοβιτς, δεν ήταν ανταγωνιστικός και πρωταθλητισμό έκανε ουσιαστικά μόνο τις σεζόν 201-12 και 2014-15. Αυτή η πίεση που γεννάει ο πρωταθλητισμός ήταν ίσως και το μεγαλύτερο μειονέκτημά του απέναντι σε όλο τον ανταγωνισμό του, καθ’ όλη τη φετινή διαδρομή του.

Ο Ολυμπιακός είχε τρεις σερί τίτλους και σχεδόν κάθε χρόνο είχε πρωταθληματική παρουσία. Η ΑΕΚ, μετά την επάνοδό της απ’ τη Γ’ και τη Β’ Εθνική πήρε αμέσως ένα Κύπελλο (2016), το πρωτάθλημα του 2018 και με εξαίρεση την περσινή χρονιά ήταν πάντα ανταγωνιστική. Ακόμη κι ο ΠΑΟΚ, απ’ το 2017 και μετά, πήρε τέσσερα Κύπελλα κι ένα πρωτάθλημα (2019).

Απαντες ήταν πολύ πιο «ψημένοι» σε συνθήκες πρωταθλητισμού, τον οποίον ο Παναθηναϊκός (ξανα)θυμάται φέτος, μαθαίνοντας μετά από χρόνια να αντέχει σε αυτή την αφόρητη πίεση. Κι αυτό θα πρέπει να είναι το πρώτο που πρέπει να διαχειριστεί (και) στον αυριανό «τελικό» με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο.

 

Γιαννακόπουλος για την παραχώρηση του ΟΑΚΑ: «Υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων» (Pic)

Previous article

Η λογική ενός ψαριού (γαύρου) του Άκη, για το πρωτάθλημα και ποιος θα το πάρει!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.