0

Η αποψινή βραδιά στη Λεωφόρο είναι πολύ “διαφορετική” για τον Παναθηναϊκό, που καλείται να πάρει άλλη μία μεγάλη νίκη, σε έναν τελικό “πολεμιστών” απέναντι στον σκληροτράχηλο ΠΑΟΚ.

Εδώ που έχει φτάσει πλέον (και) η διαδικασία των playoffs δεν υπάρχει τίποτε άλλο για τον Παναθηναϊκό. Ούτε κόπωση πνευματική ή σωματική, ούτε τραυματισμοί, ούτε καταπόνηση απ’ τα σερί ματς.

Δεν (πρέπει να) υπάρχει ούτε άγχος, ούτε πίεση, αλλά μία και μόνο στόχευση: Η νίκη απέναντι στον σκληροτράχηλο ΠΑΟΚ στον αποψινό (3/5, 20:00, COSMOTE SPORT 3 HD), νέο “τελικό” της Λεωφόρου, προκειμένου να μπορέσει να κάνει άλλο ένα μεγάλο βήμα για τον εφετινό τίτλο, τον πρώτο έπειτα από 13 άγονα χρόνια.

Δεν χρειάζεται να πει πολλά περισσότερα κι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ακόμα προς τους παίκτες του πριν βγουν στο γήπεδο. Άπαντες κατανοούν την αξία και τη σημασία της στιγμής.

Αρκεί να ρίξουν μία και μόνο ματιά στις κατάμεστες εξέδρες της Λεωφόρου την ώρα που θα μπουν στο γήπεδο για την προθέρμανσή τους, προτού αφοσιωθούν μετά στην “αποστολή” τους.

Εκεί, όπου θα βρίσκονται για άλλη μία βραδιά χιλιάδες φίλοι του “τριφυλλιού”. Εκείνοι που δεν έφυγαν ποτέ από εκεί ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές και καταστάσεις, αλλά (ακόμα) κι εκείνοι που “έφυγαν” νωρίς και θα τους βλέπουν από ψηλά.

Εκεί, όπου θα βρίσκονται φίλαθλοι 55-60 ετών οι οποίοι περιμένουν 13 χρόνια τη στιγμή της λύτρωσης, αλλά και πιο μικροί του Παναθηναϊκού που θέλουν να ζήσουν από κοντά όλα όσα τους έλεγαν οι πατεράδες τους.

Ένας “τελικός πολεμιστών”

Η αποψινή βραδιά είναι πολύ “διαφορετική” για τον Παναθηναϊκό, που καλείται να πάρει άλλη μία μεγάλη νίκη, σε έναν τελικό “πολεμιστών”.

Ένας τέτοιος “πολεμιστής” είναι κι ο Ρουμπέν Πέρεθ, ο οποίος σφίγγει τα δόντια εδώ και δύο μέρες παρά τους πόνους στο αριστερό γόνατο και θέλει να βρίσκεται στη μάχη, ακόμα κι αν χρειαστεί να κάνει ένεση πριν απ’ τη σέντρα.

Την Τρίτη (2/5) ο Ισπανός ένιωθε καλύτερα, όμως η τελική απόφαση θα παρθεί λίγες ώρες πριν απ’ τη σέντρα στη συζήτηση που θα έχει με τον Γιοβάνοβιτς και το ιατρικό τιμ του “τριφυλλιού”.

Αν πάρει το “ΟΚ” θα ξεκινήσει στον άξονα της μεσαίας γραμμής μαζί με τον Άνταμ Τσέριν, αλλά χωρίς τον τιμωρημένο (4 κίτρινες) Δημήτρη Κουρμπέλη.

Αν δεν καταφέρει να ξεκινήσει στο βασικό σχήμα, στην ενδεκάδα θα μπει (για πρώτη φορά φέτος ως βασικός σε αγώνα πρωταθλήματος) ο Ένις Τσόκαϊ, που ξεπέρασε την ελαφριά διάσειση που υπέστη στα τελευταία λεπτά του αγώνα με την ΑΕΚ και είναι διαθέσιμος.

Άλλες δύο με τρεις αλλαγές

Από εκεί και πέρα, αναμένονται δύο με τρεις αλλαγές ακόμα στο βασικό σχήμα: Ο Ντάνιελ Μαντσίνι θα ξεκινήσει στον άξονα παίζοντας λίγο πιο ψηλά, σαν κάτι ενδιάμεσο στο “8” και στο “10”, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Φώτης Ιωαννίδης θα πάρει τη θέση του Άντραζ Σπόραρ.

Υπάρχει μία σκέψη να μείνει στον πάγκο ο Χουάνκαρ, ο οποίος έχει παίξει σερί σ’ όλα τα ματς των playoffs (συν άλλα 5 παιχνίδια στο φίνις της regular season) και είναι πολύ καταπονημένος, όμως κι αυτό θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή, με τον Τιμοτέους Πούχατς να είναι stand by.

Στην άμυνα οι Γιάννης Κώτσιρας, Μπαρτ Σένκεφελντ και Χόρντουρ Μάγκνουσον θα συμπληρώσουν την τετράδα μπροστά απ’ τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι, ενώ στα δυο “φτερά” της επίθεσης θα πάρουν θέση οι Σεμπαστιάν Παλάσιος και Μπερνάρ Ντουάρτε.

Αναλυτικά την αποστολή του Παναθηναϊκού για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ συγκροτούν οι Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Πούχατς, Φακούντο, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Σάρλια, Πούγγουρας, Ρούμπεν, Κλεϊνχέισλερ, Μπερνάρ, Τσέριν, Τσόκαϊ, Παλάσιος, Βέρμπιτς, Ιωαννίδης, Σπόραρ και Καμπετσής.

Η λογική ενός ψαριού (γαύρου) του Άκη, για το πρωτάθλημα και ποιος θα το πάρει!

Previous article

Ανανέωσε και ο Φράγκος στον Παναθηναϊκό

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.