0

Το δίκαιο αίτημα αναβολής του Παναθηναϊκού που έγινε πράξη, τις ιστορίες για αγρίους που ευδοκιμούν μόνο στην Ελλάδα και την συμπεριφορά του Τριφυλλιού απέναντι στους ποδοσφαιριστές του.

Μετά την βόμβα κορωνοϊού που ξεκίνησε να πυροδοτείται στην αρχή της εβδομάδας-τρεις ημέρες μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ ήταν οι πρώτες ενδείξεις αν και τα αρχικά τεστ ήταν αρνητικά- και να… σκάει την Παρασκευή στο Κορωπί με 24 κρούσματα, ο Παναθηναϊκός κινήθηκε νόμιμα μα πάνω από όλα ηθικά.

Έκανε αυτό που θα έκανε κάθε σύλλογος που σέβεται τον εαυτό και τους ποδοσφαιριστές του. Από την στιγμή που προβλέπεται από τον ΚΑΠ κανονισμός που δίνει την δυνατότητα αναβολής έπειτα από μεγάλη διασπορά κρουσμάτων Covid (το συγκεκριμένο εδάφιο δημοσιεύθηκε από νωρίς στο Gazzetta), ορθά η διοίκηση του Τριφυλλιού ζήτησε το βράδυ της Παρασκευής, την αναβολή της 9ης αγωνιστικής.

Και ακόμη πιο ορθά ο συνεταιρισμός αποφάσισε ομόφωνα να κάνει δεκτό το αίτημα των ‘’πρασίνων’’, χρησιμοποιώντας τον κανονισμό και την κοινή και ανθρώπινη λογική, αναβάλλοντας έγκαιρα την 9η αγωνιστική, ώστε να μην προκύψει αδικία εις βάρος της ΑΕΚ που θα έπρεπε να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη, περιμένοντας την αργοπορημένη συνεδρίαση της Κυριακής, η οποία θα γίνει μόνο για τον ορισμό των παιχνιδιών, Τρίτη ή Τετάρτη.

Το αίτημα να γίνουν τα ματς Δευτέρα και ενώ ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει να έχει αρκετά ενεργά κρούσματα (από 24 χθες, έφτασαν τα 29 σήμερα), είναι από μόνο του αστείο και κωμικό. Από την στιγμή που ψηφίστηκε αναβολή η λογική υπαγορεύει Τετάρτη, αλλιώς τι νόημα έχει; Εκτός και αν προκύψουν κι άλλες ομάδες με μαζεμένα κρούσματα. Απίθανο; Για να δούμε. Πέρα από το καθαρά νόμιμο κομμάτι, στο οποίο προφανώς και δεν χωρά καμία αμφισβήτηση και για αυτό η Super League αποφάσισε ομόφωνα την αναβολή, υπάρχει και η ηθική πλευρά.

Τι έπρεπε δηλαδή να κάνει ο Παναθηναϊκός; Να υποχρεώσει τους παίκτες του να αγωνιστούν με Covid; Να παίξει με την υγεία τους; Δεν μπορούμε ούτε να φανταστούμε πως θα υπήρχε επαγγελματική ομάδα που θα επέτρεπε ή θα υποχρέωνε τους αθλητές να παίξουν με κορωνοϊό. Εδώ έρχεται η στιγμή που πετάγεται ο βλάκας της παρέας -δυστυχώς έχουμε αρκετούς τέτοιους στην Ελλάδα- και λέει ‘’ σιγά τι είναι ο Covid, μια απλή ίωση, αφού οι περισσότεροι είναι ασυμπτωματικοί’’;

Ο Παναθηναϊκός είδε τον Κρίστιαν Γκάνεα μετά από Covid χωρίς συμπτώματα, να εμφανίζει πρόβλημα στη καρδιά και να μένει εκτός, χάνοντας όλη την χρονιά.

Ο ΠΑΟΚ είδε τον Νάρεϊ να παθαίνει και εκείνος ζημιά στους πνεύμονες μετά από κορωνοϊό και να τίθεται νοκ-άουτ. Αρκετοί αθλητές και σε άλλα σπορ αντιμετώπισαν ζητήματα σοβαρά μετά από Covid.

Ποια ομάδα, ποιος γιατρός και ποιος αθλητικός οργανισμός θα έπαιρνε την ευθύνη να βάλει ανθρώπους να αγωνιστούν στο… κόκκινο, έχοντας μία ασθένεια την οποία ακόμη την μαθαίνουμε και είναι πέρα για πέρα ύπουλη; Για μία κούπα θα μπουν άνθρωποι σε διαδικασία να κινδυνεύσουν έστω και στο ελάχιστο;

Πάμε τώρα και στις ιστορίες για αγρίους που ευδοκιμούν μόνο στην Ελλάδα. Καταρχήν είναι ανέντιμο, ανήθικο και πρόστυχο να υπονοεί ο οποιοσδήποτε (πόσω μάλλον όταν το κάνει με τον δημοσιογραφικό μανδύα) πως ο Παναθηναϊκός… μαγείρεψε τα αποτελέσματα των τεστ και η ΠΑΕ θα πρέπει όλους αυτούς να τους κυνηγήσει νομικά. Από το πρωί της Δευτέρας, μάλιστα γιατί και η χυδαιότητα έχει όρια.

Αν για παράδειγμα έβγαινα εγώ εδώ ή στα social media και έγραφα πως ‘’η τάδε ομάδα δεν έχει ίωση έχει γρίπη, δεν έχει αυτό που δηλώνει έχει κάτι άλλο’’ δεν θα έπρεπε να με στείλουν στα δικαστήρια; Προφανώς και θα έπρεπε αλλά είπαμε: Ο καθένας βάζει τα όριά του και σε τούτη την γωνιά παπατζιλίκι δεν θα πουλήσουμε ποτέ.

Όταν μιλάμε, λοιπόν, για θέματα υγείας οφείλουμε να δείχνουμε το μίνιμουμ του σεβασμού. Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για την μοναδική ομάδα στην Ελλάδα που από την πρώτη ημέρα μέχρι και σήμερα, πραγματοποιεί καθημερινά μοριακά τεστ, με το ανάλογο κόστος, θέλοντας να είναι απόλυτα σωστή απέναντι στο προσωπικό της και την δημόσια υγεία. Και επειδή κάνει κάθε μέρα τεστ διαπίστωσε το πόσο μεγάλο ήταν το πρόβλημα, παρότι οι περισσότεροι ήταν και είναι ασυμπτωματικοί.

Στον βωμό ενός πρωταθλήματος και στη κάψα του καθενός για τον τίτλο, είναι δύσκολο να μην γίνεις σαν αυτούς που κορόιδευες εδώ και χρόνια, είναι δύσκολο να μην γίνεις καραγκιόζης, μόνο και μόνο για να γίνεσαι αρεστός και να πουλάς δήθεν ‘’μαγκιά’’ με ιστορίες καφενειακού επιπέδου. Και στο φινάλε ας αποφασίσουν:

Αφού το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήταν ανάμεσα σε… αδελφάκια όπως έλεγαν και υπονοούσαν όλη την εβδομάδα, γιατί να μην θέλει να το παίξει ο Παναθηναϊκός ρε φωστήρες της ενημέρωσης; Και από τον ορισμό των αγώνων Τρίτη ή Τετάρτη ξεκουράζεται μόνο ο Παναθηναϊκός ή όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στα play-offs;

Τι έχει να κερδίσει το Τριφύλλι από αυτές τις τρεις ημέρες; Η μεγάλη απουσία του Μπαρτ Σένκεφελντ θα παραμείνει, καθώς είναι τιμωρημένος μετά την αποβολή με τον ΠΑΟΚ και το πρόβλημα του Ρούμπεν στο γόνατο δεν αλλάζει από την μια ημέρα στην άλλη και για όσο παίξει θα είναι με ενέσεις και σφίξιμο των δοντιών.

Ωραία τα παραμύθια αλλά δεν έχουν δράκο. Πάμε και στην ουσία των πραγμάτων. Ο Παναθηναϊκός λίγες ημέρες πριν το ματς της χρονιάς, όποια μέρα και αν γίνει αυτό, περνά μία πολύ μεγάλη δοκιμασία, έχοντας 17 παίκτες και 12 ανθρώπους του επιτελείου με Covid, κάτι που σημαίνει πως η προετοιμασία γίνεται μετ’ εμποδίων ή για την ακρίβεια δεν υπάρχει προετοιμασία σοβαρή για το ματς με τον Ολυμπιακό.

Μακάρι τις ημέρες μέχρι το Φάληρο να βελτιωθεί η κατάσταση γιατί θα είναι πραγματικά κρίμα αυτή η υπέροχη σεζόν να κριθεί από την διασπορά ενός ιού…

 

Στον… αέρα ο Μπριχ ενόψει ντέρμπι “αιωνίων”- Νέο μπάχαλο με διαιτησία!

Previous article

Καμία λογική πλέον: Ο Μαρινάκης αποφάσισε η αγωνιστική να γίνει την Δευτέρα στις 9 μ.μ.!!

Next article

You may also like