0

Ο πρόεδρος της ΙΔΕΑΔ και Διδάκτωρ αθλητικού δικαίου, Ανδρέας Μαλάτος, μιλώντας στον… αέρα του «ΣΠΟΡ ΦΜ» χαρακτήρισε παράτυπο τον ορισμό του «αιωνίου» ντέρμπι μία μέρα μετά από την Super League.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Είναι θέμα ερμηνείας του ΚΑΠ. Το θέμα της αναβολής προβλέπεται στο άρθρο 11, εκεί όπου υπάρχουν δύο παράγραφοι, η 5 και η 6. Η 5 λέει ότι σε εξαιρετικές περιπτώσεις η διοργανώτρια αρχή μπορεί να αναβάλει έναν αγώνα και μεταξύ αυτών αναφέρει ρητά υγειονομικούς ρόλους και αν υπάρχει περίπτωση covid. Οι υγειονομικοί λόγοι αναβολής ενός αγώνα προβλέπονται ως λόγοι αναβολής από το ΔΣ και όχι από το προεδρείο. Η παράγραφος 6 αναφέρεται σε λόγους ανωτέρας βίας, ότι μπορούν δηλαδή και μόνοι τους ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος να πάρουν την απόφαση για αναβολή.

Η ανωτέρα βία στα νομικά σημαίνει… υπεράνω των ανθρωπίνων δυνατοτήτων. Εκεί σου επιτρέπει ως πρόεδρος και αντιπρόεδρος να πάρεις την απόφαση. Έπρεπε η απόφαση της αναβολής, γιατί ήταν υγειονομικός λόγος, να ληφθεί από το ΔΣ και όχι από το προεδρείο. Πάσχει ο ορισμός του αγώνα αφού δεν έγινε από το ΔΣ. Σίγουρα είναι παράτυπος ο ορισμός του αγώνα, αλλά από τη στιγμή που δεν προσέβαλε την απόφαση ο Παναθηναϊκός και δέχτηκε τη διεξαγωγή του με τον τρόπο αυτό, πλέον δεν “θεραπεύεται” αυτό», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Θύρα 13 Άρτας: «Οι άλλοι έστησαν μέχρι και τα σημαιάκια – Ιβάν, σ’ ευχαριστούμε!»

Previous article

Νικολαΐδης για ΑΕΚ: «Είχε κορωνοϊό πριν το ματς με τον Παναθηναϊκό»!

Next article

You may also like