0

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Παναθηναϊκού ξεκινά τη νέα σεζόν από τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League και εφόσον προκριθεί, τότε θα έχει εξασφαλισμένη τουλάχιστον την παρουσία του στο Europa.

Ο Παναθηναϊκός, όπως όλα δείχνουν, θα τερματίσει στη δεύτερη θέση της Stoiximan Super League και θα πάρει στα χέρια του το εισιτήριο για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Οι «πράσινοι» επιστρέφουν στα… αστέρια μετά από αρκετά χρόνια και έχουν μπροστά τους πολλά κίνητρα για να παρουσιαστούν πανέτοιμοι στα πρώτα ματς. Ένα από αυτά είναι η ευρωπαϊκή του πορεία, αφού αν μη τι άλλο ο στόχος είναι να μπει ο σύλλογος σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Και έχει την ευκαιρία να το πετύχει, με μία πρόκριση μόνο! Τι εννοούμε; Εξηγούμε…

Εφόσον η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς καταφέρει στα πρώτα διπλά ματς στον 2ο προκριματικό, να πάρει την πρόκριση στον επόμενο γύρο (3ο) των προκριματικών του Champions League, τότε θα έχει εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό της μέλλον ως τον Δεκέμβρη. Διότι σύμφωνα με την access list της UEFA, αν πάρει την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο, τότε θα έχει εξασφαλισμένη τη συμμετοχή στους ομίλους του Europa League σε περίπτωση που αποκλειστεί σε εκείνον τον γύρο στα «αστέρια».

Πάμε και στο άλλο σενάριο τώρα. Αν ο Παναθηναϊκός γνωρίσει τον αποκλεισμό στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, τότε θα συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία στον 3ο προκριματικό του Europa League.

Ακόμη και εκεί να αποκλειστεί, η Ευρώπη δεν τελειώνει. Αυτό γιατί θα έχει ακόμη μία ευκαιρία για να εξασφαλίσει την πρόκρισή του σε ομίλους, μιας και θα αγωνιστεί στα play-offs του Europa Conference League.

O δρόμος είναι ανοιχτός για το «τριφύλλι» και στο… χέρι του για να επιστρέψει σε ευρωπαϊκούς ομίλους από τη σεζόν 2016/17 (σσ. στο Europa League τότε).

Η επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού δείχνει να έχει μπάτζετ έως και 35 εκατομμύρια!

Previous article

Τα νυν συμβόλαια των ξένων δεν του βάζουν… εμπόδια για τις κινήσεις του καλοκαιριού!

Next article

You may also like