0

Ο Τότης Φυλακούρης τόνισε ότι από το ξεκίνημα του δεύτερου γύρου φαινόταν η… κατάληξη της σεζόν, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Γιοβάνοβιτς κι άσκησε κριτική σε συγκεκριμένους παίκτες.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε στο «SportDog»:

Για την διαφαινόμενη απώλεια του τίτλου: «Φάνηκε ότι από το 4ο παιχνίδι του 2ου γύρου, δεν ήταν ο Παναθηναϊκός το αφεντικό τού 1ου γύρου. Η ομάδα ήταν κουρασμένη, δεν είχε πολλές εναλλακτικές λύσεις, και φτάσαμε στο σημείο να είμαστε σφιχτή ομάδα μεν αλλά και προβλέψιμη. Αν έβαζε γκολ η αντίπαλη ομάδα πρώτη, δύσκολα μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε. Μετά τον αγώνα με τον ΟΦΗ και τον Αστέρα, φάνηκε ότι κάπου θα γίνει η στραβή. Έγινε με Βόλο, ακολούθησε ο ΠΑΟΚ, έφυγε ο ενθουσιασμός. Φτάσαμε στο σημείο να παίξουν στο Καραϊσκάκη χωρίς δυνάμεις. Ίσως από τον covid, ίσως από τα πολλά παιχνίδια, ίσως και τα δύο».

Για τις δηλώσεις του Γιοβάνοβιτς: «Ήταν σεβαστά όλα αυτά που είπε, τα δεχόμαστε όλοι, είναι πανάξιος προπονητής, έφτιαξε την ομάδα που μπορούσε να φτιάξει. Αν έπρεπε να αναβληθεί το παιχνίδι, ήταν και οι εκλογές στη μέση, τι να πω. Πιστεύω ότι θα μπορούσε να γίνει αναβολή, γιατί οι παίκτες ήταν αδύναμοι. Οι παίκτες ήταν ευάλωτοι σε κεντρο και άμυνα, αν και σε αυτές τις γραμμές στηριζόταν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν η ομάδα».

Για την «επόμενη μέρα» της ομάδας: «Να ησυχάσει η ομάδα, να ηρεμήσει, να τα βάλουν κάτω πρόεδρος και προπονητής και να πλαισιωθεί ο προπονητής με 1-2 ανθρώπους για να του φέρουν καλούς παίκτες. Δεν γίνεται να έχει 14-15 παίκτες που να εμπιστεύεται μια ομάδα που θέλει να πάρει το Πρωτάθλημα».

Για τον Γιοβάνοβιτς: «Είμαι υπέρ του Γιοβάνοβιτς, χαρισματικός, πολύ καλός προπονητής. Eχει δεθεί με τους παίκτες, ξέρει τι ζητάει η ομάδα του στο γήπεδο. Στις αποφάσεις του ήταν σωστός, σοβαρός άνθρωπος που του βγάζουμε το καπέλο σε όσα λέει».

Για το ποιοι παίκτες δεν κάνουν στην ομάδα: «Ο Σπόραρ δεν μπορεί να παίξει στον Παναθηναϊκό. Περιμένει να του έρθει στο κεφάλι η μπάλα ή να σκοράρει με πέναλτι. Ο Αϊτόρ και ο Παλάσιος στα καλά του, περνούσαν δύο αντιπάλους για να βάλουν γκολ. Είναι φινετσάτος, να μείνει μέσα στην περιοχή ο Σπόραρ. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει επίθεση. Ο Παλάσιος στα 15 παιχνίδια δεν ήταν καλός, ήταν εκτός ρυθμού. Έφυγε ο Αϊτόρ λόγω τραυματισμού και έπεσε κι αυτός πολύ. Για τον Σπόραρ δώσαμε τόσα λεφτά, δεν έδειξε τίποτα. Πλην Κουρμπέλη από τα χαφ δεν μπαίνει άλλος περιοχή.

Κι εγώ να παίξω μπάλα, μπορώ να κάνω αυτό που κάνει ο Πέρεθ: Στα 5 μέτρα την μπάλα θα την δώσω. Πότε σούταρε ή μπήκε στην αντίπαλη περιοχή; Η Ακαδημία έχει τέτοιους παίκτες, δεν χρειάζεται να τον φέρουμε απέξω με μεγάλο συμβόλαιο. Θέλουμε παίκτη σαν τον Μαντσίνι. Ο Τσέριν μπορεί να βοηθήσει. Αλλά ο Πέρεθ; Τρέχει, αλλά 15 μέτρα μπροστά, πίσω, δεξιά και αριστερά, δεν πηγαίνει αλλού. Αυτά είναι προπολεμικά πράγματα».

Για το τι άλλο χρειάζεται ο Παναθηναϊκός: «Λείπει ένας άνθρωπος να πάει στο εξωτερικό, να δει ομάδες, να πάει να δει παίκτες και να φέρουν καλές μεταγραφές. Αυτό χρειάζεται ο Παναθηναϊκός τώρα».

Η θέση του Παναθηναϊκού στην παγκόσμια λίστα της IFFHS

Previous article

Aνάε: “Eυχαριστώ την Παναθηναϊκή οικογένεια, μία ξεχωριστή ομάδα από αληθινές μαχήτριες” (Pic)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.