0

Περιμένουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού ποιοτική αναβάθμιση. Μεταγραφές που αλλάξουν επίπεδο την ομάδα τους. Η πρώτη κίνηση που πραγματοποιείται είναι αυτή του Ζέκα. Ποδοσφαιριστή αγαπημένου για κάθε Παναθηναϊκό, ενός παιδιού που στα καλά του είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμο σε κάθε ομάδα. Απλά αυτή τη φορά μιλάμε για έναν αθλητή που βρίσκεται στα 34 του χρόνια και προερχόμενος από δύο χιαστούς.

Ο διαχωρισμός απαραίτητος. Πρωτίστως το συναισθηματικό κομμάτι. Είναι αδιανόητο ακόμη και να συζητάμε αν ο Ζέκα έχει θέση στον Παναθηναϊκό. Στη σύγχρονη, δύσκολη εποχή των Πράσινων, είναι απ’ τα σημεία αναφοράς του Τριφυλλιού. Η παρουσία του και μόνο σε ηγετικά χαρακτηριστικά κι ως τόνος αισιοδοξίας στα αποδυτήρια, μόνο καλό μπορεί να κάνει. Πάντα με δεδομένο πως δεν αναιρεί κάποια άλλη μεταγραφή, δεν αλλάζει κάτι στο γενικό σχεδιασμό των Πράσινων. Πρόκειται για ξεχωριστή κίνηση από κάθε άποψη. Οπότε, τον υπογράφεις με τα… δύο χέρια και καλά έκανες που τον πήρες.

Στο αγωνιστικό σκέλος τώρα, προφανώς και η ηλικία αλλά και οι δύο σοβαροί τραυματισμοί του, καθιστούν την περίπτωσή του ερωτηματικό. Δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε όμως, πως δε μιλάμε για παίκτη που έρχεται για να σου κάνει 30-35 ματς και να κρέμεσαι απ’ αυτόν. Ουσιαστικά το παραμικρό που θα πάρει ο Παναθηναϊκός αγωνιστικά απ’ τον Ζέκα, κέρδος θα είναι.

Το θετικό είναι πως αυτού του είδους οι αθλητές, επανέρχονται χωρίς ιδιαίτερο επηρεασμό από τραυματισμούς όπως αυτοί του Ζέκα. Είναι «στεγνός», είναι καλός αθλητής, οπότε ίσως να μην επηρεαστεί στο βαθμό που πολλοί θα περίμεναν. Σαφώς και θα υπάρξει επηρεασμός όμως, μην περιμένουμε τον Ζέκα προ δεκαετίας.

Κατά τα άλλα, μιλάμε για παίκτη ο οποίος πάντα στηριζόταν στα τρεξίματα, το πρεσάρισμα του αντιπάλου, την ενέργεια που έβγαζε στο χορτάρι. Για κάθε σύγχρονη ομάδα απαραίτητα χαρακτηριστικά. Στον τωρινό Παναθηναϊκό, λείπουν. Οι Πράσινοι έχουν ανάγκη από τρεξίματα, εντάσεις στα χαφ, δυναμικότητα, αθλητικότητα. Οπότε, γιατί όχι θα πούμε εμείς; Γιατί και στο αγωνιστικό σκέλος να μην περιμένουμε έστω αυτά τα λίγα που θα μπορέσει να δώσει ο Ζέκα στο Τριφύλλι;

Να σας πούμε την αλήθεια με το που ανακοινώθηκε, χαρήκαμε. Πρώτα απ’ όλα συναισθηματικά, αλλά στο μυαλό μας ήρθε κι άλλη μία παρόμοια επιστροφή. Εκείνη του Σεμπάστιαν Λέτο. Ο Αργεντινός ήταν νεότερος ηλικιακά, αλλά είχε ταλαιπωρηθεί ακόμη περισσότερο απ’ τον Ζέκα. Πρωτίστως με το θέμα στο γόνατο που ουσιαστικά του… φρέναρε μια καριέρα που προοριζόταν για πολλά περισσότερα και σε πολύ υψηλότερο επίπεδο.

Παράλληλα, λίγο καιρό πριν επιστρέψει στον Παναθηναϊκό, είχε και το σοβαρό ατύχημα με τα βάρη. Όταν έπεσαν στο κεφάλι του και χρειάστηκε για καιρό να μείνει σε ακινησία, με κίνδυνο όχι μόνο για την καριέρα του αλλά και τη ζωή του. Γι’ αυτό και αγωνιζόταν με προστατευτική κάσκα στο κεφάλι.

Η επιστροφή του Λέτο τότε, ήταν συναισθηματική. Ηγετική στα αποδυτήρια. Επίσης προστέθηκε σε μια καλή ομάδα. Με Μπεργκ, Μολέδο, Βιγιαφάνιες, Βλαχοδήμο κτλ. Μόλις τον είδαν οι περισσότεροι, ασχολήθηκαν με το αν έχει κοιλίτσα ή όχι. Κι όμως, μια συναισθηματική μεταγραφή, αποδείχθηκε πέρα για πέρα χρήσιμη ποδοσφαιρικά.

Όσοι αμφιβάλετε, απλά θυμηθείτε την παρουσία του Αργεντινού, τα 47 ματς που έκανε, σημειώνοντας 16 γκολ και βγάζοντας 14 ασίστ. Αριθμοί που αν τους δώσεις σε οποιοδήποτε παίκτη που θεωρητικά προορίζεται για εναλλακτική λύση, θα σε αφήσουν με ανοιχτό το στόμα.

Ίσως ο Ζέκα να σου «βγει», ίσως και όχι. Αυτό που κρατάμε πάντα είναι πως πρόκειται για επιστροφή κυρίως συναισθηματικού και ηγετικού επιπέδου. Το ποδοσφαιρικό-αγωνιστικό έρχεται τρίτο στη λίστα. Αν ο ίδιος με την κατάστασή του, αναγκάσει τους πάντες να το ανεβάσουν κατηγορία, μόνο για καλό θα είναι.

Πάντα μα πάντα, στο μυαλό μας πρέπει να έχουμε πως οι κινήσεις βασικού rotation θα είναι άλλες. Ο Παναθηναϊκός ειδικά στα χαφ έχει ανάγκη από προσθήκες που θα του δώσουν στοιχεία, θα τον ανεβάσουν επίπεδο. Ένα 8-10 είναι η προτεραιότητα, παίκτης τύπου Λινγκρ. Αρκεί αυτός; Μάλλον όχι. Απ’ τη μέση και μπροστά θέλει κάτι περισσότερο το Τριφύλλι. Κάτι ποιοτικότερο απ’ όσα ήδη διαθέτει. Χωρίς να ξεχνά το 6-8, ακόμη κι αν τελικά ανανεώσει ο Κουρμπέλης. Που καλό θα ήταν να ανανεώσει, καθώς μιλάμε για τον κορυφαίο σου μέσο στη σεζόν αν το δούμε συνολικά. Μαζί με τον Τσέριν του πρώτου κομματιού της σεζόν.

Δεν θέλει ακόμα επιθετικό ο Γιοβάνοβιτς

Previous article

Ο Γερεμέγιεφ έρχεται και πρέπει να αποδείξει στον Γιοβάνοβιτς ότι κάνει!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.