0

Η κατάσταση είναι πλέον στο μη… παρέκει, ο Παναθηναϊκός δεν μαθαίνει από τα λάθη του και απειλείται ευθέως με αποκλεισμό από τους τελικούς της Basket League.

Τον Απρίλιο έχασε στο Περιστέρι, για την κανονική περίοδο, δεχόμενος 96 πόντους. Στον δεύτερο ημιτελικό των πλέι οφ έχασε εκεί βάζοντας όλους κι όλους 58.

Προχθές έχασε στο ίδιο μέρος εμφανίζοντας… όλες τις παθογένειες που βγάζει από την αρχή της σεζόν. Παναθηναϊκός, η ομάδα που δεν μπόρεσε να το διορθώσει ούτε με την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία ούτε με τόσες προσθαφαιρέσεις στο έμψυχο δυναμικό ούτε με άπλετο χρόνο να προπονηθεί και να προσθέσει νέα στοιχεία στο παιχνίδι του.

Τα μόνα στοιχεία που απαντώνται σταθερά είναι η αγωνιστική επιπολαιότητα, η αστοχία στα τρίποντα, η ανύπαρκτη δημιουργία σε συνδυασμό με τα πολλά λάθη, η αδυναμία να πάρει ένα παιχνίδι όταν κρίνεται στο τέλος. Εν προκειμένω (και αντιστοίχως): όταν ο εικονιζόμενος Πάρις Λι βγαίνει σε αιφνιδιασμό «δύο με έναν» και τραβάει χειρόφρενο για να εκτελέσει για τρεις, όταν σε τέτοια σουτ έχεις 5/23, όταν οι τελικές πάσες είναι λιγότερες από τα λάθη (17 έναντι 18), όταν στις κρίσιμες επιθέσεις η μπάλα πηγαίνει στα πόδια των συμπαικτών και τα χέρια τρέμουν, τότε πώς να κερδίσεις;

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη παίζει αύριο σε 40 λεπτά την πρόκριση στους τελικούς, ώστε να αποφευχθεί το μεγαλύτερο κάζο. Επτά φορές σε εννιά περιπτώσεις με Game 5 στους «4», νίκησε ο γηπεδούχος. Το ίδιο το «τριφύλλι» διέλυσε πέρυσι σε τέτοιο ματς 89-43 τη Λάρισα. Με ανάλογο σκορ έκανε φέτος το 1-0 επί της ομάδας του Βασίλη Σπανούλη (101-57) και έκτοτε είναι ζήτημα αν έπαιξε σε δύο περιόδους καλύτερα από αυτήν…

Το Σάββατο είδαμε τους «πράσινους» επί δώδεκα λεπτά να έχουν 1/15 σουτ (2/19 έως την ανάπαυλα), τους –έστω κατά συνθήκην- «άσους» Λι, Μποχωρίδη και Πονίτκα να έχουν περισσότερα λάθη από ασίστ, τον Παπαγιάννη να γίνεται κομπάρσος στις χορευτικές κινήσεις του Μπίλαν. Μερικούς ξένους εμφανώς πάλι αδιάφορους, αφού ξέρουν ότι μετράνε μέρες, μερικούς Ελληνες πάλι ανήμπορους να βοηθήσουν σε οτιδήποτε. Το πλάνο με την μπάλα να ακουμπάει στο χαμηλό ποστ διαβάστηκε και λύθηκε γρήγορα από το επιτελείο του Σπανούλη. Ακολούθησε κατάρρευση….

Μπροστά πια υπάρχει το μεγαλύτερο «πρέπει».

“Ψηφίζει” παραμονή στον Παναθηναϊκό και λόγω Γιαννακόπουλου, ο Παπαγιάννης εκτός αν…

Previous article

Νικολογιάννης: «Εβδομάδα επαφών για Λινγκρ – Ανοικτό του Κουρμπέλη»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.