0

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να… καρδιοχτύπησε για 2η διαδοχική σεζόν, αλλά έπραξε το αυτονόητο και πέρασε στους τελικούς της Basket League αφού πρώτα υπερπήδησε το εμπόδιο του Περιστερίου bwin (81-67) κάνοντας το 3-2 στα ημιτελικά.

Τονίζουμε το αυτονόητο του πράγματος, αφού δεν συνάδουν με την ιστορία του «εξάστερου» ηττοπαθείς προσεγγίσεις υπό τον φόβο του Ολυμπιακού. Άλλωστε, το «τριφύλλι» από το 2002 και μετά -εξαιρουμένης της χρονιάς του κορωνοϊού (σ.σ. 2020)- συμμετέχει ανελλιπώς στους τελικούς του πρωταθλήματος, σε ένα μοναδικό επίτευγμα στην ιστορία του ελληνικού (και όχι μόνο) μπάσκετ.

Πάμε και στα του ματς. Οι «πράσινοι» μπήκαν με διάθεση στο παιχνίδι και είχαν καλό ρυθμό επιθετικά, ωστόσο τους έλειψε ένα καλό σερί για να χτίσουν διψήφια διαφορά από το ξεκίνημα. Με την πολύ καλή τους άμυνα, κατάφεραν να απομακρυνθούν με +12 στα μισά της δεύτερης περιόδου, όμως κάπου εκεί άρχισε η γνωστή… τρικυμία. Έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα και κάπως βιαστικές επιλογές στην επίθεση, έφεραν ένα επιμέρους 14-2 από την πλευρά των φιλοξενούμενων, που πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα έχοντας την ψυχολογία και το μομέντουμ του αγώνα με το μέρος τους, καθώς μείωσαν στο -2 (41-39) και μετέφεραν την πίεση και το άγχος στο αντίπαλο στρατόπεδο.

Παναθηναϊκός: Το αυτονόητο και το ραντεβού με τον Ολυμπιακό

Παρ’ όλα αυτά, οι παίκτες του Σερέλη μπήκαν αποφασισμένοι και με μάτι που γυαλίζει στο τρίτο δεκάλεπτο. Έκλεισαν πολύ καλά τους διαδρόμους προς τη ρακέτα τους, πίεσαν ασφυκτικά πάνω στην μπάλα, «ασφάλισαν» τα ριμπάουντ (επέτρεψαν μόλις ένα επιθετικό στην ομάδα των δυτικών προαστίων στο δεύτερο ημίχρονο) και περιόρισαν τη δράση του Φρανσίσκο, ο οποίος είχε προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο πρώτο μέρος: το 41-39 μετατράπηκε σε 53-39 στο πρώτο πεντάλεπτο της περιόδου και κάπου εκεί τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους.

Καθοριστικότατος στο εξαιρετικό αυτό δεκάλεπτο του Παναθηναϊκού ήταν ο Αγραβάνης, ο οποίος πέτυχε 13 πόντους (11 σερί!), μάζεψε 2 ριμπάουντ και έκανε 1 κλέψιμο σε αυτό το διάστημα, ενώ είχε σημαντική συνεισφορά και με την αμυντική του προσήλωση, καθώς… κυνηγούσε παντού από περιφερειακούς μέχρι τους ψηλούς των φιλοξενούμενων. Επίσης, να αναφέρουμε ότι μέχρι το 30’, οι «πράσινοι» είχαν 16 ασίστ και μόλις 6 λάθη, στατιστικό μάλλον σπάνιο για εκείνους τη φετινή σεζόν.

Παναθηναϊκός: Το αυτονόητο και το ραντεβού με τον Ολυμπιακό

Ιδιαίτερη μνεία θέλουμε να κάνουμε στον… σούπερ Μάριους. Ο λόγος για τον Γκριγκόνις, ο οποίος απέδειξε την κλάση του στο σημερινό ματς, αφού ξεχαρβάλωσε την αντίπαλη άμυνα και φρόντισε να καθοδηγήσει την ομάδα του. Ο Λιθουανός γκαρντ πέτυχε 16 πόντους (χάλασε κάπως τα ποσοστά του στο φινάλε), μοίρασε 5 ασίστ και έκανε 2 κλεψίματα, ενώ με εκείνον στο παρκέ, το «τριφύλλι» είχε +24 έναντι του Περιστερίου bwin. Το έχουμε αναφέρει πολλάκις στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά θα το επισημάνουμε ξανά: είναι ν’ απορείς τι έβλεπε ο Ράντονιτς και είχε παραγκωνισμένο έναν τόσο ποιοτικό παίκτη.

Πλέον ο Παναθηναϊκός στρέφει το βλέμμα του στους τελικούς με τον Ολυμπιακό, όπου θα εμφανιστεί ως αουτσάιντερ. Κακά τα ψέματα, τη δεδομένη χρονική στιγμή η διαφορά των δύο ομάδων είναι μεγάλη. Οι «πράσινοι» οφείλουν όμως να παλέψουν και να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο μπορούν κόντρα σε μια ομάδα που έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Το κύριο μέλημα των παικτών του Σερέλη πρέπει να είναι η αμυντική προσήλωση, η αυταπάρνηση, η σκληράδα και η συγκέντρωση και στις δύο άκρες του παρκέ. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να είναι ανταγωνιστικοί…

Σερέλης: «Οι τελικοί είναι μια ευκαιρία να εξιλεωθούμε για την κακή σεζόν που έχουμε κάνει»

Previous article

Αγραβάνης: «Είμαι πολύ περήφανος που είμαι στον Παναθηναϊκό και τα δίνω όλα»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.