0

Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος έχει αφήσει διττές εντυπώσεις για την αξία του. Ο Παναθηναϊκός θα τον χρειαστεί άμεσα το καλοκαίρι και ο Αργεντινός εξτρέμ έχει την ευκαιρία να στείλει μηνύματα… προς πάσα κατεύθυνση!

O Σεμπάστιαν Παλάσιος έχει συμπεριφερθεί σαν… Ιανός στη διετία που αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό. Όσο ενθουσιασμό σκόρπισε με την απόδοση του την πρώτη σεζόν, δεν κατάφερε να βοηθήσει φέτος, ειδικά όταν η ομάδα στράφηκε σε αυτόν για να πάρει λύσεις. Ασφαλώς, ο Αργεντινός είναι άνθρωπος και όχι μηχανή, όμως ο Τούκου φέτος ήταν ντεφορμέ για πολλούς μήνες…

Βέβαια, αυτό δεν αναιρεί την εμπιστοσύνη του Γιοβάνοβιτς στο πρόσωπο του Παλάσιος. Ο Αργεντινός εξτρέμ ανταποκρίνεται σε πολλά καθήκοντα στο τερέν και για αυτό ο Σέρβος επιμένει σε αυτόν, ακόμα και όταν ο ποδοσφαιριστής δεν προσφέρει. Επιπροσθέτως, μετά από μία απογοητευτική σεζόν, ο Τούκου έχει το πιο ισχυρό κίνητρο για να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να προκριθεί.

Πριν μερικούς μήνες, σε μία πρώτη επαφή του Παλάσιος με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού για το μέλλον της συνεργασίας τους, είχε διαπιστωθεί μεγάλη διαφορά στο οικονομικό. Ο Παλάσιος έβλεπε τις ανανεώσεις και τις μεταγραφές του προηγούμενου καλοκαιριού που συμφώνησαν με υψηλότερες αποδοχές και επεδίωξε να επωφεληθεί και εκείνος από την αύξηση του μπάτζετ. Παρότι οι «πράσινοι» διάκεινται θετικά απέναντι στον Τούκου, σε πρώτη φάση οι απαιτήσεις του κρίθηκαν υπερβολικές.

Η πορεία δικαίωσε τους παράγοντες του Παναθηναϊκού για τη στάση που τήρησαν, αφού ο Παλάσιος πρόσφερε ελάχιστα στην ομάδα του. Αντιθέτως, στην πλειονότητα των αναμετρήσεων όχι μόνο δεν έκανε τη διαφορά, αλλά ήταν και αρνητικός.

Τουλάχιστον προς το παρόν, δεν προβλέπεται νέα προσέγγιση του ατζέντη του Παλάσιος με τους ιθύνοντες του Τριφυλλιού. Η επικοινωνία θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή, αλλά μάλλον σε ουδέτερο χρόνο. Επιπλέον, ο Παλάσιος θα έχει την ευκαιρία να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στην πρόκριση στον Γ’ προκριματικό του Champions League και στη διασφάλιση μίνιμουμ της συμμετοχής στους ομίλους του Europa League.

Το δέλεαρ είναι μεγάλο για τον Τούκου, ώστε να πιστωθεί την επιτυχία και να ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση του. Οι εκπρόσωποι του 32χρονου επιθετικού θα έχουν αδιάσειστα επιχειρήματα για να προβάλλουν στις συνομιλίες με τους «πράσινους», για να αξιώσουν αύξηση αποδοχών. Αντιθέτως, εάν ο Παλάσιος συνεχίσει τις «χαμηλές πτήσεις», τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν για τον ίδιο… Με την επικείμενη επιστροφή του Αϊτόρ, την πιθανή άνοδο του Βέρμπιτς και τη μετάθεση του Μπερνάρ στα άκρα, ακόμα και η ενδεκάδα θα δυσκολέψει…

Περιζήτητος στη Λατινική Αμερική, όχι στην Ευρώπη

Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος δέχεται συχνά κρούσεις από τη Λατινική Αμερική, αλλά όχι από την Ευρώπη. Αυτή η απόκλιση έχει την εξήγηση της. Ο Τούκου έπαιξε πρώτη φορά στην ήπειρο μας με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, ενώ συνέπεσε με την περίοδο που το Τριφύλλι δεν έχει παρουσία εκτός συνόρων.

Οπότε, οι ευρωπαϊκές ομάδες δεν έχουν δει τον Παλάσιος, σε αντίθεση με τις λατινοαμερικάνικες που έχουν ξεκάθαρη άποψη για τις μεγάλες δυνατότητες του Αργεντινού εξτρέμ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η πρωταθλήτρια Χιλής, Κόλο-Κόλο και η αργεντινική Σαν Λορέντζο έχουν ρωτήσει το γραφείο που εκπροσωπεί τον Τούκου για το αν ο παίκτης τελεί υπό παραχώρηση και περιμένουν για τυχόν εξελίξεις.

Με τα τωρινά δεδομένα, στα άκρα της επίθεσης δεν προβλέπεται μεταγραφή. Εκτός από τον Παλάσιος, ο Γιοβάνοβιτς υπολογίζει και τους Μαντσίνι, Αϊτόρ, Βέρμπιτς, Μπερνάρ και υπό προϋποθέσεις, τον Κλάινχαϊσλερ. Εάν προκύψει πώληση του Τούκου ή άλλου ποδοσφαιριστή, τότε και μόνο οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού θα ψάξουν για εξτρέμ. Με το όνομα του Δημήτρη Λημνιού να έχει κυκλωθεί και για την τόνωση του ελληνικού στοιχείου στο ρόστερ.

Πηγή: sportal.gr

Ανακοίνωσε το πρώτο φιλικό ο Παναθηναϊκός (Pic)

Previous article

Ο Μλαντένοβιτς φέρνει σέντρα «ξυράφι» και top παραστάσεις (Vid-Pic)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.