0

Η ευκαιρία που αξίζει να πάρει ο Σουηδός φορ των 74 γκολ και 26 ασίστ στη Χάκεν κι ο απαραίτητος ρόλος του τρίτου επιθετικού που πρέπει να έχει στο ρόστερ του ο φετινός Παναθηναϊκός.

Παράλληλα με την επικείμενη μεταγραφική ενίσχυση και την (ποιοτική κι ουσιαστική) κάλυψη των κενών στο «πράσινο» ρόστερ, προκειμένου να προκύψει η περίφημη ποιοτική αναβάθμιση στις θέσεις που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός, υπάρχουν κάποιες επιπλέον επιλογές ποδοσφαιριστών που ανήκουν ήδη στο δυναμικό του «τριφυλλιού» και θα έχουν την ευκαιρία τους να έλθουν στο προσκήνιο και να διεκδικήσουν τη θέση τους στο ρόστερ.

Χαρακτηριστικότερη όλων, η περίπτωση του Αλεξάντερ Γερεμέγεφ, ο οποίος αποκτήθηκε αθόρυβα τον περασμένο Ιανουάριο απ’ τον Παναθηναϊκό, έχοντας πάνω του «φρέσκες» τις «ετικέτες» του πρωταθλητή Σουηδίας με τη Χάκεν (Νοέμβριος 2022) και του πρώτου σκόρερ της σουηδικής Allsvenskan με 24 γκολ και 3 ασίστ σε 31 αγώνες με την πρώην ομάδα του.

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε τη μεταγραφή του μέσα σε λίγες μέρες, πατώντας στη ρήτρα των 270.000 ευρώ που είχε στο συμβόλαιό του με τη Χάκεν και του πρόσφερε συμβόλαιο 3 ετών (έως τις 31 Δεκεμβρίου 2025) με ετήσιες αποδοχές περίπου 300.000 ευρώ. Μία κίνηση χαμηλού κόστους και ρίσκου με καλές προοπτικές για να «βγει» η μεταγραφή. Με δεδομένο εντούτοις, πως προερχόταν από αποχή 1,5 μήνα, στο «τριφύλλι» έκριναν προτιμότερο να δοθεί δανεικός για ένα πεντάμηνο στον Λεβαδειακό, προκειμένου να εγκλιματιστεί στην ελληνική πραγματικότητα, να ξαναβρεί ρυθμό και να επαναξιολογηθεί το φετινό καλοκαίρι.

Αυτή η εποχή έφτασε για τον 29χρονο φορ (και μια φορά διεθνή με την εθνική Σουηδίας), ο οποίος σίγουρα είναι ένα «στοίχημα» για τον Παναθηναϊκό κι ένας παίκτης, που βάσει βιογραφικού, πορείας κι αριθμών τα τελευταία χρόνια, αξίζει να πάρει την ευκαιρία του για να κυνηγήσει μία μόνιμη θέση στο δυναμικό του «τριφυλλιού». Ο Γερεμέγεφ εντάχθηκε στις προπονήσεις απ’ την πρώτη μέρα της προετοιμασίας και θα ακολουθήσει την αποστολή των «πρασίνων» στην Αυστρία, όπου και θα γίνει η συνολική αξιολόγησή του απ’ τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Έχοντας την ευκαιρία να (απο)δείξει τις συστάσεις και το report του τμήματος σκάουτινγκ της ομάδας, που έκαναν λόγο για έναν φορ με σαφώς διαφορετικά χαρακτηριστικά απ’ τους Σπόραρ, Ιωαννίδη κι έναν κυνηγό της μίας επαφής και της άμεσης εκτέλεσης. Τα περισσότερα τέρματά του με τη Χάκεν προήλθαν με αυτό τον τρόπο, έχοντας εξαιρετικούς αριθμούς στις δύο θητείες του στη Χάκεν με 74 γκολ και 26 ασίστ σε 148 αγώνες. Κοινώς στον συγκεκριμένο αριθμό αγώνων είχε συμμετοχή σε 100 γκολ της πρώην ομάδας του!

Στο τέλος της ημέρας είναι ξεκάθαρο, πως σε μία άκρως απαιτητική σεζόν από πλευράς στόχων κι αγώνων (μπορεί να ξεπεράσει τους 50 σε Ελλάδα κι Ευρώπη), ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί να έχει (και) μία τρίτη επιλογή επιθετικού πίσω απ’ τους Σπόραρ, Ιωαννίδη. Με έναν φορ που θα είναι σε θέση να δώσει λύσεις είτε μέσα απ’ το ροτέισον, είτε -εφόσον το απαιτήσουν οι συνθήκες ορισμένων αγώνων- με το να «φορτώνει» την επιθετική γραμμή του ο Γιοβάνοβιτς κυνηγώντας γκολ. Ο Γερεμέγεφ δείχνει πως έχει αυτό το «πακέτο» για να αποκτήσει τον συγκεκριμένο ρόλο, παίρνοντας τη δική του ευκαιρία μέσα απ’ την προετοιμασία…

O Τροστ-Ένκονγκ στο προσκήνιο! (Vid)

Previous article

Ποιοι λένε στον Παναθηναϊκό πως πρέπει να πάρει παίκτες από τη Super League 1

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.