0

Η Ντνίπρο θα είναι η τρίτη ουκρανική ομάδα που θα αντιμετωπίσει στην ιστορία του ο Παναθηναϊκός και σας θυμίζουμε τα τέσσερα ματς που έχει δώσει κόντρα σε ουκρανικές ομάδες.

Η κληρωτίδα έβγαλε την ουκρανική Ντνίπρο στο δρόμο του Παναθηναϊκού για τον 2ο προκριματικό του Champions League. Οι πράσινοι αρχικά θα αντιμετωπίσουν την ουκρανική ομάδα εκτός έδρας (όπως όλα δείχνουν το ματς θα γίνει στο Κόζιτσε της Σλοβακίας) 25 ή 26 Ιουλίου ενώ η ρεβάνς πρόκειται να γίνει στη Λεωφόρο 1 ή 2 Αυγούστου.

Δεν είναι πολλές οι φορές που έχει κληθεί ο Παναθηναϊκός να ξεπεράσει το εμπόδιο ουκρανικών ομάδων. Για την ακρίβεια έχει δώσει μέχρι στιγμής στην ιστορία τους 4 αναμετρήσεις απέναντι σε δύο ομάδες. Ο λόγος για τις Ντιναμό Κιέβου και Ζαπορίζια.

Την πρώτη την είχε αντιμετωπίσει τη σεζόν 1998/99 για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Τότε το τριφύλλι είχε επικρατήσει με 2-1 στη Ν. Φιλαδέλφεια (δεν μπορούσε να γίνει το ματς στο ΟΑΚΑ λόγω συναυλίας), με τα γκολ για τους πράσινους να τα πετυχαίνουν οι Λυμπερόπουλος και Μίκλαντ. Στην εκτός έδρας αναμέτρηση ο Παναθηναϊκός είχε χάσει με σκορ 2-1, με το τέρμα για την ελληνική ομάδα να το πετυχαίνει ο Λυμπερόπουλος.

Την Ζαπορίζια την είχε βρει απέναντί του στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Ουέφα το καλοκαίρι του 2006. Το πρώτο παιχνίδι είχε γίνει στην Πάτρα και οι πράσινοι είχαν έρθει 1-1, με το γκολ να το πετυχαίνει ο Σαλπιγγίδης. Μάλιστα λόγω αυτού του αποτελέσματος είχε απολυθεί ο Χανς Μπάκε. Στον επαναληπτικό το τριφύλλι επικράτησε με 1-0 με γκολ του Δημήτρη Παπαδόπουλου και πήρε την πρόκριση.

Άρα ο Παναθηναϊκός σε 4 αναμετρήσεις κόντρα σε ουκρανικές ομάδες μετράει 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα.

Οι «εύκολες» κληρώσεις θέλουν περισσότερη προσοχή

Previous article

Βάζουν και τον Παναθηναϊκό στο «παιχνίδι» της απόκτησης του Μίροτιτς!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.