0

Με σούπερ δεύτερο ημίχρονο και εντυπωσιακά τέρματα, ο Παναθηναϊκός νίκησε εύκολα την ΑΕΚ Λάρνακας και πιστοποίησε ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο.

Την πέμπτη του νίκη σε ισάριθμα φιλικά ματς προετοιμασίας επί αυστριακού εδάφους σημείωσε απόψε ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας με… γκολάρες στο δεύτερο ημίχρονο της ΑΕΚ Λάρνακας (3-1) και δείχνοντας ότι βαδίζει στο σωστό δρόμο.

Το πρώτο ήταν προϊόν έξοχης ομαδικής συνεργασίας των πράσινων με τελικό αποδέκτη τον Μλαντένοβιτς (48’) και τα άλλα δύο με τρομερές εμπνεύσεις από Βαγιαννίδη (59’) και Γερεμέγεφ (63’).

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέταξε τον Παναθηναϊκό με το προσφιλές του 4-3-3, χρησιμοποιώντας τον Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια, τους Κώτσιρα και Χουάνκαρ στα άκρα της άμυνας, με τους Σιδερά και Μάγκνουσον στο κέντρο της άμυνας, τους Πέρεθ, Κλέινχεϊσλερ και Τζούρισιτς τριπλέτα στον άξονα της μεσαίας γραμμής και τους Παλάσιος, Σπόραρ και Μαντσίνι τριάδα στην επίθεση.

Σούπερ 15λεπτο ο Τζούρισιτς

Μόλις στο 2’ ο Τζούρισιτς θαυμάσια από δεξιά πήρε τη μπάλα από τον Παλάσιος και την κατάλληλη στιγμή του έκοψε τη μπάλα, αλλά το πλασέ του Αργεντινού από το ύψος του πέναλτι κόντραρε στα σώματα.

Επτά λεπτά αργότερα (9’), πάλι ο Τζούρισιτς μπήκε έξοχα από δεξιά και γύρισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι, με τον Κλέινχεϊσλερ αυτή τη φορά να σουτάρει δυνατά και τον τερματοφύλακα της κυπριακής ομάδας να σώζει την εστία του.

Στο πρώτο 20λεπτο ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός με τον Τζούρισιτς σε ρόλο μαέστρου, αλλά στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, όπως και η επιρροή του Σέρβου άσου που δεν πήρε πολλές μπάλες, με την επόμενη ευκαιρία να δημιουργείται στο 40’ μετά από κλέψιμο του Μαντσίνι που βγήκε τετ α τετ, όμως το πλασέ που πραγματοποίησε έσωσε ο Τούμπας παραχωρώντας κόρνερ.

Από τακτικής πλευράς ο Γιοβάνοβιτς στο χτίσιμο του παιχνιδιού ξεκίνησε με τον Χουάνκαρ να πλαισιώνει τον Πέρεθ στον άξονα, αλλά μετά το πρώτο 15λεπτο το άλλαξε στην περυσινή πεπατημένη με τον Λάζλο δίπλα στον Ισπανό μέσο και τον Χουάνκαρ να παίρνει το πλάτος.

Ο Παναθηναϊκός δημιουργικά εξαρτιόταν σε μεγάλο βαθμό από τα 8άρια του (Τζούρισιτς και Κλέινχεϊσλερ), έβγαλε τρεις υποσχόμενες ευκαιρίες για να σκοράρει, αλλά δεν πήρε πράγματα από τους δύο εξτρέμ του και τον Πέρεθ που έκανε κάποια λάθη, ενώ ανασταλτικά είχε ξανά συνοχή, γρήγορε επιστροφές και άρτια οργάνωση και δεν δέχτηκε φάσεις από τους Κύπριους.

«Βροχή» από γκολάρες στο δεύτερο!  

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ (0-0), ενώ στο δεύτερο ο Γιοβάνοβιτς έκανε έξι αλλαγές και στο 48’ άνοιξε το σκορ, με υποδειγματικό τρανζίσιον που ξεκίνησε από σπάσιμο της μπάλας του Γερεμέγεφ προς τον Μπερνάρ, αυτός έδωσε στο χώρο στον Παλάσιος που έβγαλε υποδειγματική συρτή σέντρα προς τον Μλαντένοβιτς που έκανε το 1-0.

Στο 59’ ο Βαγιαννίδης με εκπληκτική ατομική ενέργεια και «κεραυνό» με το αριστερό διαμόρφωσε το 2-0 για τον Παναθηναϊκό, με τον Γερεμέγεφ στο 63’ να «απαντάει» στον συμπαίκτη του με τρομερό αριστερό σουτ στο κάθετο δοκάρι και εντός γραμμής (3-0)!

Η ΑΕΚ Λάρνακας μείωσε σε 3-1 με τον Λόπες στο 66’ και δύο λεπτά αργότερα ο Αϊτόρ έχασε καλή ευκαιρία για να κάνει τέσσερα τα τέρματα του τριφυλλιού. Ο Ισπανός άσος είχε ορισμένες εξαιρετικές εμπνεύσεις και συνεργασίες με τον Μπερνάρ από δεξιά, ελπιδοφόρα ήταν η παρουσία των Μλντένοβιτς και Ζέκα, καθώς επίσης και ο τρόπος με τον οποίο απελευθερωνόταν από τους αντιπάλους του ο ιδιαίτερα ταλαντούχος Φίκαϊ, ενώ οι γκολάρες των Βαγιαννίδη και Γερεμέγεφ έκλεψαν την παράσταση.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι (46’ Λοντίγκιν), Κώτσιρας (46’ Βαγιαννίδης), Σιδεράς (62’ Φίκαϊ), Μάγκνουσον (64’ Κάτρης), Χουάνκαρ (46’ Μλαντένοβιτς), Πέρεθ (46’ Τσόκαϊ), Κλεϊνχέισλερ (62’ Ζέκα), Παλάσιος (62’ Αϊτόρ), Τζούριτσιτς (46’ Μπερνάρ), Μαντσίνι (62’ Βέρμπιτς), Σπόραρ (46’ Γερεμέγεφ).

ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ (Χοσέ Λουίς Όλτρα): Τούμπας, Κάσας (46’ Σάντσες), Κατελάρης (25’ Καψής, 46’ Ρομπέρζ), Τόμοβιτς (46’ Μιλίσεβιτς), Καμπεζάλι (46’ Ανδρέου), Φαράζ (46’ Λόπες), Μάμας (46’ Πονς), Λέδες (46’ Τζώρτζης), Γκάμα, Φραν Σολ (46’ Γκιούρσκο), Τρισκόφσκι (46’ Κωνσταντή).

 

Τη νίκη ο «Super Max», τις εντυπώσεις ο Νόρις και οι… ανανεωμένες McLaren!

Previous article

Γιοβάνοβιτς: “Θα δείξουμε καλύτερα πράγματα στη συνέχεια, απαιτητικό το παιχνίδι με την Ντνίπρο”

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.