0

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου έχει θέσει ως άμεση προτεραιότητά του δύο σημαντικές δοκιμές αλλαγές στην οργάνωση του Παναθηναϊκού.

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου έχει αναλάβει εδώ και περίπου ενάμισι μήνα τα καθήκοντα του τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού, έχοντας “μπει” πολύ δυναμικά στο ρόλο του.

Έχοντας ήδη βρει εν εξελίξει τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας -με τον οποίο συμφώνησε απόλυτα ως προς τα ζητούμενα κι αυτά που είχε οριοθετήσει εξαρχής ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μαζί με τη διοίκηση- έφερε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία δύο πολύ σημαντικές αποστολές, “κλειδώνοντας” με τα ταξίδια-αστραπή που πραγματοποίησε σε Βιέννη και Βαρκελώνη, τις μεταγραφές των Φίλιπ Τζούριτσιτς και Τόνι Βιλένα.

Ο 47χρονος τεχνικός διευθυντής, έχοντας άριστη συνεργασία με τον Σέρβο τεχνικό -για τον οποίο μιλάει διαρκώς με τα καλύτερα λόγια για όσα έχει ήδη πετύχει στην πρώτη διετία του στην ομάδα (άλλωστε, σ’ όλη την πορεία του ο Παπαδημητρίου είχε πάντοτε πολύ ψηλά το θεσμό του προπονητή)- έχει ήδη οριοθετήσει τις πρώτες δομικές αλλαγές στη συνολική οργάνωση του Παναθηναϊκού.

Με το “πράσινο φως” της διοίκησης και τη σύμφωνη γνώμη του Γιοβάνοβιτς, έχει βάλει μπροστά κάποια βασικά ζητήματα που κινούνται πάνω σε δύο άξονες: Πρώτον τη σύνδεση Ακαδημίας-Β’ ομάδας και σε δεύτερο βαθμό το συνολικό σκάουτινγκ.

1. Σύνδεση Ακαδημίας-Παναθηναϊκού Β’

Από τα πρώτα πράγματα που έβαλε μπροστά με το που ανέλαβε το ρόλο του στο κλαμπ ο Παπαδημητρίου ήτα η συνολική αναδιοργάνωση του όλου πλάνου της Ακαδημίας και της Β’ ομάδας. Είναι σαφές πως σ’ αυτή τη φάση δεν μπορούν να έρθουν η Ακαδημία ή ο Παναθηναϊκός Β’ κοντά στην πρώτη ομάδα, η οποία έχει κάνει focus στον πρωταθλητισμό. Και το πρώτο βήμα είναι να “συνδεθούν” η Ακαδημία με τη Β’ ομάδα ή για τη ακρίβεια να έρθει ο Παναθηναϊκός Β’ και να κουμπώσει πάνω στην Ακαδημία.

Ως φυσική συνέχεια με ενιαίο πρόγραμμα προπόνησης, εργοφυσιολόγο, γυμναστές, τρόπο παιχνιδιού, τα πάντα. Ε[ αυτού έχουν ενημερωθεί ήδη όλοι κι έχουν συμφωνήσει. Και ο προπονητής της Β’ ομάδας Σωτήρη Αντωνίου έχει συμφωνήσει απόλυτα με το όλο πλάνο, διότι στο τέλος της ημέρας κι ο ίδιος από πέρσι ήθελε την κατεύθυνση απ’ την ομάδα και δεν την είχε.

Σε ότι αφορά δε την ακαδημία ο Βαγγέλης Σάμιος θα είναι πλέον μόνο τεχνικός διευθυντής, ενώ ο Αντρέας Ντρενόβα αναλαμβάνει πια μόνος του προπονητής στην Κ19.

Από εκεί και πέρα βασικός στόχος να πέσει ο μέσος όρος στη Β’ ομάδα και να στελεχωθεί κυρίως από παιδιά της Κ19 συν ταλέντα που θα βρίσκει το κλαμπ σε ηλικίες έως 18 χρονών (και) από το εξωτερικό.

Είναι σαφές βεβαίως πως όλο αυτό θα πάρει χρόνο, αλλά είναι επίσης ξεκάθαρο πως μπαίνει το κλαμπ βάζει τα δύο συγκεκριμένα κομμάτια σε διαφορετική κι ενιαία φιλοσοφία με στόχο συν τω χρόνω να βγαίνει ένας παίκτης για την πρώτη ομάδα στα δύο χρόνια.

2. Οργάνωση σκάουτινγκ

Απ’ τα πρώτα πράγματα που ζήτησε επίσης ο Γιάννης Παπαδημητρίου απ’ τον Γιάννη Αλαφούζο όταν ανέλαβε τη θέση του τεχνικού διευθυντή ήταν να βγει ξεχωριστό μπάτζετ για το σκάουτινγκ. Κι ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού το αποδέχθηκε αμέσως, προσφέροντάς του οτιδήποτε ζητήσει ως προς την οικονομική ενίσχυση των δομικών αλλαγών που θα γίνουν.

Και στο σκάουτινγκ θα υπάρξει αναδιοργάνωση και περαιτέρω στελέχωση κι όλα θα καταλήγουν στον Παπαδημητρίου, με τον Μάκη Λιβαθηνό να παραμένει chief scout της πρώτης ομάδας.

Παράλληλα, θα υπάρξει ειδικός χώρος στο “Γ. Καλαφάτης” με τον απαραίτητο εξοπλισμό και βάσεις δεδομένων για να εργάζονται όλα τα μέλη του σκάουτινγκ του Παναθηναϊκού, ενώ στην πορεία (αφού θα αναλύονται συγκεκριμένοι παίκτες) θα πραγματοποιούνται και συχνά ταξίδια στο εξωτερικό για να “τσεκάρονται” κι από κοντά.

Επιπρόσθετα, θα διατηρηθούν και θα ενισχυθούν οι συνεργάτες που έχει ήδη ο Παναθηναϊκός σε αγορές του εξωτερικού. Η όλη διαδικασία θα αρχίσει να χτίζεται από τον Σεπτέμβριο με ορίζοντα κυρίως το επόμενο καλοκαίρι του 2024.

Ο Παπαδημητρίου άλλωστε, δεν είναι κι απ’ τους πλέον… ένθερμους υποστηρικτές των μεταγραφών του Ιανουαρίου, καθώς θεωρεί πως είναι μία πολύ-πολύ δύσκολη περίοδος για να βρεις αυτό που θέλεις και αν γίνει κάποια κίνηση, θα πρέπει να έχει παραστεί πραγματικά μεγάλη ανάγκη σε κάποια θέση.

 

Τζούρισιτς: «Ηρθα για να αφήσω το σημάδι μου, για πρωτάθλημα και ομίλους»!

Previous article

Πρόβα τζενεράλε με Ράγιο Βαγιεκάνο πριν από τα ματς με την Ντνίπρο

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.