0

Ο Γιώργος Παπαγιάννης αποφάσισε να φύγει από τον Παναθηναϊκόκαι να πάει στη Φενέρμπαχτσε.

Γιώργος Παπαγιάννης, λοιπόν, τέλος. Ο Έλληνας σέντερ αποφάσισε να αρνηθεί την εξαιρετική πρόταση που του είχε καταθέσει εδώ και μήνες ο Παναθηναϊκός (χωρίς να υπολογίζει την πολύ κακή του σεζόν και ταυτοχρόνως να του δείχνει πόσο πολύ θέλει να τον κρατήσει στο ΟΑΚΑ) και να αποδεχθεί την πρόταση της Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Ιτούδη.

Μια μεταγραφή που θα συζητηθεί, όπως και αυτή του Γιαμ Μαντάρ, με τον Έλληνα τεχνικό και του περιβάλλον του να παίζουν ένα πολύ περίεργο παιχνίδι στις υποθέσεις αυτές. Άλλωστε μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, του κουμπάρου του Ιτούδη, προτίθεται να φτάσει στα δικαστήρια το θέμα της μεταγραφής του πρώην παίκτη της.

Όμως, ας μείνουμε στα του Παναθηναϊκού και του Γιώργου Παπαγιάννη. Ο Έλληνας σέντερ από τη στιγμή που θεωρεί ότι καλύτερο για την καριέρα του θα είναι να φύγει από τον Παναθηναϊκό και να συνεχίσει στη Φενέρμπαχτσε πολύ καλά έπραξε. Πήρε μια επαγγελματική απόφαση, η οποία θεώρησε ότι είναι προς το συμφέρον του και μέχρι εδώ κανείς δεν μπορεί να του καταλογίσει το παραμικρό.

Η αχαριστία του έγκειται στον τρόπο και θύμισε Σπανούλη

Το μεγάλο λάθος, το μεγάλο φάουλ, η μεγάλη αχαριστία του Παπαγιάννη αλλά και του πολύ στενού περιβάλλοντος του, έγκειται στον τρόπο με τον οποίο ο Έλληνας σέντερ αποφάσισε να διαχειριστεί την μεταγραφή του.

Η όλη υπόθεση θύμιζε κάτι από Βασίλη Σπανούλη. Μια «προδοσία» που έχει ζήσει από… μέσα ο Δημήτρης Ιτούδης, την οποία καταγγέλλει ακόμα όπου βρεθεί και όπου σταθεί. Για την μη… αντρίκεια στάση του Λαρισαίου απέναντι στον Παναθηναϊκό και σε ανθρώπους που του στάθηκαν από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην Αθήνα και έπειτα. Στις πιο δύσκολες στιγμές του στην Αμερική αλλά και στην Ελλάδα. Για την «προδοσία» που δεν είχε το θάρρος να μιλήσει ανοικτά στον Θανάση Γιαννακόπουλο, στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και στον Δημήτρη Ιτούδη.

Και λίγο-πολύ τα ίδια έκανε και ο Παπαγιάννης. Ο Έλληνας σέντερ προφανώς και δεν είχε το κουράγιο (άγνωστο γιατί μιας και διατηρούσε άριστη σχέση με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο) να διαχειριστεί με τον ορθό τρόπο την όλη υπόθεση και αποφάσισε να παίξει… κρυφτό. Χρησιμοποιώντας ακόμα και ανθρώπους του οικογενειακού και του επαγγελματικού του περιβάλλοντος. Μέγα λάθος. Μέγα φάουλ. Αντιαθλητικό. Γιατί όταν έχεις μπροστά σου έναν άνθρωπο ο οποίος σε έχει ευεργετήσει, σε έχει στηρίξει, στα πάντα, όλα σου τα χρόνια, ακόμα και όταν δεν ήσουν στον Παναθηναϊκό ΟΦΕΙΛΕΙΣ τουλάχιστον να του φερθείς ντόμπρα. Και αν αυτό δεν το καταλαβαίνει το περιβάλλον σου οφείλεις να τους το εξηγήσεις και να αναλάβεις εσύ ο ίδιος τις ευθύνες σου. Γιατί ο Γιώργος Παπαγιάννης δεν είναι το παιδί που ήταν στα 15 του. Είναι ολόκληρος άντρας και από τους κορυφαίους παίκτες της Ευρώπης.

Όμως θα πρέπει να σημειώσουμε κάποια πράγματα σε αυτό το σημείο:

Ο Παναθηναϊκός εδώ και μήνες ήταν στο περίμενε. Είχε καταθέσει μια εξαιρετική πρόταση στον Παπαγιάννη και εν συνεχεία μάλιστα την έκανε ακόμα καλύτερη, ικανοποιώντας όλα του τα αιτήματα για να τον «δέσει» στο ΟΑΚΑ. Εκείνος τελικά αποφάσισε Φενέρ. Και μην ασχολείστε για το πότε θα ανακοινωθεί. Άλλωστε και χθες το βράδυ οι ίδιοι άνθρωποι της Φενέρ επιβεβαίωναν τη συμφωνία. Αυτό που αντιλαμβανόμαστε από όλα τα παραπάνω είναι πως προφανώς ο Έλληνας σέντερ είχε συμφωνήσει με τον σύλλογο της Τουρκίας πολύ νωρίτερα από χθες.

Ο Παναθηναϊκός για να μην κάνει καμιά ζημιά στη σχέση του με τον Παπαγιάννη και γιατί ήθελε πραγματικά να τον κρατήσει στο δυναμικό του και στην οικογένειά του, δέχθηκε να κάνει… γαργάρα το «ερυθρόλευκο» ποστ του πατέρα Παπαγιάννη. Το θυμάστε ε; Αυτό που έλεγε σε «ερυθρόλευκο» φόντο «Ποτέ μη λες ποτέ». Ουσιαστικά ο πατέρας του αθλητή έπαιζε… παιχνίδια για να πιέσει. Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν απάντησε, όχι μόνο δεν μπήκε στο… τριπάκι, αλλά έκανε ότι δεν το είδε, ότι δεν υπήρξε ποτέ το συγκεκριμένο ποστ γιατί δεν ήθελε να κάνει κακό στον παίκτη. Ήθελε να τον προστατέψει.

Είναι πραγματικά απορίας άξιο γιατί υπάρχει τέτοιο μένος από το περιβάλλον του Παπαγιάννη, απέναντι στην ομάδα και στους ανθρώπους που τον έχουν ευεργετήσει για μία δεκαετία.

Ακόμα μεγαλύτερη απορία προκαλεί η τελευταία επαφή του Παπαγιάννη με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Το τηλεφώνημα που έκανε τα ξημερώματα στο οποίο ξεκαθάρισε ότι θα μείνει στους «πράσινους» και ότι θέλει μόνο να ενημερώσει τον Δημήτρη Ιτούδη. Και λίγο αργότερα, σαφώς επηρεασμένος από το περιβάλλον του, ξαναπήρε και είπε ότι συμφώνησε με τη Φενέρ.

Και σε αυτό το σημείο ακόμα και ο πλέον… άσχετος με την όλη υπόθεση θα σκεφτεί ότι τελικά υπήρχε λόγος που ο Παπαγιάννης μεσούσης της περιόδου άλλαξε μάνατζερ, με τον ατζέντη που τον εκπροσωπεί πλέον να είναι ο Νίκος Σπανός. Κορυφαίος στο είδος του και μάνατζερ και πολύ στενός φίλος, για πάρα πολλά χρόνια του Δημήτρη Ιτούδη. Ο οποίος και έπεισε τον Παπαγιάννη να αφήσει τον Παναθηναϊκό και να ετοιμάσει βαλίτσες για Τουρκία.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται.

ΥΓ1: Ο Παναθηναϊκός ασχολήθηκε πολύ με τον Παπαγιάννη. Και εμείς το ίδιο. Παραθέσαμε τα γεγονότα να τα ξέρει ο κόσμος και μέχρι εδώ. Από εκεί και έπειτα καλή επιτυχία στον Έλληνα παίκτη, να έχει την υγειά του και να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα. Αλλά και ο ίδιος ξέρει ότι η στάση του απέναντι στον Παναθηναϊκό μόνο… ηθική δεν ήταν.

Ο Παναθηναϊκός τώρα κοιτάζει μπροστά. Και προσωπικά θεωρώ δεδομένο ότι η όλη υπόθεση μπορεί να του βγει σε καλό. 

ΥΓ2: Οι πράξεις μας και οι στάσεις μας απέναντι στους ανθρώπους που μας στήριξαν, μας βοήθησαν, μας άπλωσαν το χέρι όταν το είχαμε ανάγκη, είναι αυτές που μας χαρακτηρίζουν. Και τα τελευταία χρόνια ο συγκεκριμένος έχει χαρακτηριστεί πολλάκις. Και όχι μόνο από την οικογένεια του Παναθηναϊκού. Και δεν αναφερόμαστε στον Γιώργο.

Αυτό(ς), μάλιστα – Εξαιρετική μεταγραφική κίνηση…παιχτάρα !

Previous article

Πρόταση από την ΑΕΚ στην Σπόρτινγκ για τον Αλεξανδρόπουλο!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.