0

Στο «κάδρο» ο Παπαγιάννης και όσα είπε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για όλους, με το πραγματικό θέμα για την Εθνική να αφορά το ξενέρωμα του Ντόρσεϊ με τον Ιτούδη.

Γνωρίζεται εδώ και μέρες πως ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έχει ζητήσει να φύγει από τη Φενέρμπαχτσε. Δεν περνάει καλά, δεν θέλει να μείνει άλλο εκεί, όποιος κι αν είναι ο λόγος. Από την ίδια εκπομπή μάθατε και για το γεγονός πως ουσιαστικά θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό.

Οι αντιδράσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, σχολιάζονται αναφορικά με τον Γιώργο Παπαγιάννη και όσα είπε λεπτομερώς για διαπραγματεύσεις, ποσά, γεγονότα. Το πραγματικό θέμα, όμως, δεν αφορά τις σχέσεις του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με τον διεθνή σέντερ, τον Δημήτρη Ιτούδη και κάποιους άλλους. Το ζήτημα είναι οι σχέσεις του Ιτούδη με τον Ντόρσεϊ.

Χρόνια τώρα γνωρίζουμε πως ο Τάιλερ είναι περίεργο παιδί. Γι’ αυτό κάποιες χρονιές απουσίαζε απ’ την Εθνική χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει σοβαρός λόγος. Μπασκετικά, το ταλέντο του δεν αμφισβητείται και ειδικά για παίκτη με ελληνικό διαβατήριο, δεν έχει αντίπαλο στο σουτ. Στοιχείο που είναι απαραίτητο στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, γιατί λείπει τόσο μα τόσο πολύ.

Ο Ντόρσεϊ αυτή τη στιγμή είναι στη Φενέρ, όπου ο Ιτούδης τον άφηνε εκτός στα ματς των τουρκικών play offs. Έτσι κι αλλιώς θεωρεί ο παίκτης πως έπρεπε να έχει σημαντικότερο ρόλο. Κι επειδή μιλάμε για το συγκεκριμένο παιδί, το γυαλί μοιάζει να έχει… σπάσει.

Παρά όλα αυτά, ο Ιτούδης προφανώς σκεπτόμενος πως δεν υπάρχουν λύσεις στην αγορά αυτή τη στιγμή, δεν τον αφήνει να φύγει. Κρατώντας έναν απίστευτα δυσαρεστημένο παίκτη, ο οποίος με κάθε τρόπο διατυμπανίζει στην Φενέρ πως επιθυμεί το μέλλον του να είναι μακριά απ’ την συγκεκριμένη ομάδα της Κωνσταντινούπολης.

Η ιστορία αυτή, δεν γίνεται να μην επηρεάσει την Εθνική. Ειδικά σε μια εποχή λεπτών ισορροπιών, καθώς ο Ντόρσεϊ ξέρει πως πέραν όλων των άλλων, δόθηκε διαβατήριο στον Ουόκαπ. Στοιχείο που στο μυαλό κάθε παίκτη, είναι ευθεία αμφισβήτηση της θέσης του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Μικρό το κακό θα σκεφτεί κάποιος, αλλά δεν είναι. Γιατί πρόκειται για τον κορυφαίο σουτέρ που μπορεί να αγωνιστεί στην Εθνική ομάδα. Για τον παίκτη που σε ομάδα μαζί με τον Γιάννη, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται.

Δεν γίνεται ο Ντόρσεϊ στην Φενέρμπαχτσε να είναι ξενερωμένος, να ξέρει πως ο Ιτούδης και η ομάδα του δεν του επιτρέπουν να φύγει παρότι αγωνιστικά είτε τον υπολόγιζαν λίγο είτε καθόλου, αλλά την ίδια στιγμή… να μην τρέχει τίποτα στην Εθνική. Αν κάτι είδαμε ως πολύ θετικό στο Eurobasket της προηγούμενης χρονιάς, ήταν το κλίμα εντός επίσημης αγαπημένης. Δεν χρειάζονται τέτοιου είδους τριγμοί.

Η Φενέρ θα βρει λύση για τον Ντόρσεϊ και τον κάθε Ντόρσεϊ. Ο Παναθηναϊκός έχοντας καλύψει τις θέσεις των Ελλήνων τόσο καλά στο σχεδιασμό του, είτε πάρει είτε δεν πάρει τον Ντόρσεϊ τη λύση θα τη βρει κι αυτός. Η… καυτή πατάτα, μένει στην Εθνική. Γιατί ένα παιδί που έτσι κι αλλιώς θέλει καλό χειρισμό -όπως οι περισσότεροι αθλητές γιατί είναι ξεχωριστοί χαρακτήρες- αυτή τη στιγμή είναι… αδειασμένο ψυχικά απ’ τον κόουτς της Εθνικής ομάδας.

Λίγο καιρό πριν το Παγκόσμιο. Λίγο καιρό πριν παρθεί η απόφαση για το αν θα είναι αυτός στην αποστολή ή ο Ουόκαπ. Λίγο καιρό πριν μάθουμε ποιοι θα είναι διαθέσιμοι για να παλέψουν για το εθνόσημο.

Μένουν ελεύθεροι δύο πρώην «πράσινοι»

Previous article

Ο Τιν Γεντβάι είναι η «κολόνα» που ψάχνει ο Γιοβάνοβιτς για να ξαναχτίσει την «πράσινη» άμυνα

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.