0

Ο Βασίλης Βέργης «ξετινάζει» το μεγάλο θέμα με αναφορά και στην υπόθεση Ντόρσεϊ-Ιτούδη.

Με όσους μιλούσα το τελευταίο χρονικό διάστημα μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι η άποψή μου για το θέμα Παπαγιάννη υπήρξε ξεκάθαρη: δεν έπρεπε να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό. Γιατί αυτό θα ήταν προς το καλό του συλλόγου αλλά και του παίκτη.

Έγραψα μόλις την Πέμπτη στην εφημερίδα που εργάζομαι ότι ο Αταμάν πράττει πολύ σωστά που χτίζει πάνω στον ελληνικό κορμό την ομάδα του, αλλά με τον Παπαγιάννη υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό: ο περσινός «Παπ» δεν έκανε για τον Παναθηναϊκό που χτίζεται φέτος. Μπορεί να τον πήρε από κάτω η κακή πορεία της ομάδας του, μπορεί να έφταιγαν χίλια πράγματα, αλλά η εικόνα του δεν παρέπεμπε σε αυτό που θέλει από τη νέα σεζόν να δημιουργήσει ο Εξάστερος: μια ομάδα ικανή για φάιναλ φορ.

Συμπλήρωσα, φυσικά, ότι ο Παπαγιάννης που έχει αναμφισβήτητα μεγάλο ταλέντο και διαθέτει εξαιρετικό μακρινό σουτ, αν «βάλει» μυϊκό όγκο για να μπορεί να στέκεται στα ίσα απέναντι σε ανάλογης σωματοδομής σέντερ στην Ευρωλίγκα, τότε ναι, θα είναι άλλο πράγμα! Θυμίζω ότι η εικόνα του στις μονομαχίες με τον Φαλ στα ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός ήταν σκέτη… καταστροφή! Πάρτι έκανε ο ψηλός των ερυθρόλευκων.

Βεβαίως υπάρχει και η άλλη άποψη που λέει ότι ο Παπαγιάννης με τον Σλούκα να παίζει άριστα το πικ εν ρολ μπορούσε να κάνει εξαιρετική δουλειά. Προφανώς αυτό είχε στο μυαλό του και ο Αταμάν που τον ήθελε πολύ και είχε ζητήσει από τον Παναθηναϊκό να τον κρατήσει.

Εκεί ήταν και το «υποχρεωτικό λάθος» που έκανε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σε αυτή την υπόθεση. Θέλοντας να μη χαλάσει το χατίρι του νέου προπονητή της ομάδας του, «σύρθηκε» θαρρώ -εν γνώσει του- επί της ουσίας σε ένα «σίριαλ» που δεν ήταν κολακευτικό για τον Παναθηναϊκό. Όποιος ακούσει τον ίδιο τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ να περιγράφει όσα συνέβησαν τους τελευταίους μήνες αλλά και τα ξημερώματα μπορεί να καταλάβει γιατί λέω «δεν ήταν κολακευτικό». Επέλεξε όμως (παρότι τον τελευταίο καιρό δεν το ήθελε) να πορευτεί έτσι, καθώς ήθελε να υλοποιήσει το «θέλω» του Αταμάν.

Παρόλα αυτά θεωρώ ότι στο φινάλε η ζωή τα έφερε όπως έπρεπε. Ο Γιώργος Παπαγιάννης πηγαίνει στη Φενέρ για να ανανεωθεί αγωνιστικά και ψυχολογικά, να δουλέψει τις αδυναμίες του ώστε να γίνει καλύτερος, και ο Παναθηναϊκός θα αναζητήσει –ενδεχομένως στην αγορά των ΗΠΑ- ένα σαφώς καλύτερο και πιο δυνατό 5άρι . Έναν ψηλό που να μπορεί να σπρώχνει, να «δέρνει», να κοιτάζει στα ίσα τους κορυφαίους σέντερ της διοργάνωσης. Αυτό χρειάζεται.

Προφανώς ήταν δικαίωμα του «Big Papa» αυτή η απόφαση, μη ξαναλέμε τα ίδια. Είναι απόφαση ΚΑΘΕ ΑΘΛΗΤΗ να επιλέγει που θα συνεχίσει την καριέρα του. «Προδοσίες» και λοιπά δεν υφίστανται, τα γράψαμε και στη μεταγραφή του Σλούκα.

Υπάρχει όμως ένα σοβαρό «ΑΛΛΑ», που έχει να κάνει με τη ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. Πρώτα ΟΦΕΙΛΕ ο Παπαγιάννης να ενημερώσει τον Παναθηναϊκό ότι δεν αποδέχεται την πρότασή του και αποχωρεί και μετά να γίνει γνωστή η συμφωνία του με τη Φενέρ του Δημήτρη Ιτούδη.

Συνέβη το αντίθετο. Ο Παπαγιάννης είχε συμφωνήσει με τη Φενέρ κι αυτό έκανε το γύρο της Ευρώπης. Όταν κατάλαβε ότι δεν είχε φερθεί σωστά στον Παναθηναϊκό θέλησε τα ξημερώματα να το τουμπάρει. Τελικά όμως το οικογενειακό του περιβάλλον τούμπαρε τον ίδιο και απάντησε ξανά αρνητικά στους πράσινους.

Όλο αυτό το γαιτανάκι φανερώνει έλλειψη σεβασμού στην ομάδα που τον ανέδειξε. Και εδώ δεν βρίσκω να κάνει κάπου λάθος ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Έχει δίκιο να βγάλει την πικρία που εξέφρασε. Επαναλαμβάνω, αυτό δεν αφορά την καθόλα σεβαστή απόφασή του Γιώργου να αλλάξει ομάδα, αλλά τον τρόπο που κινήθηκε. Κι αυτό είναι σοβαρό φάουλ του ψηλού. Κατά τα άλλα, την υγειά του να έχει το παλικάρι και καλή επιτυχία στη Φενέρ. Εχει ανάγκη η Εθνική ομάδα τον καλό Παπαγιάννη.

Οσο για τον Παναθηναϊκό; Μόνο σε καλό μπορεί να του βγει αυτή η εξέλιξη, αφού μπορεί τώρα με μία σπουδαία μεταγραφή να φτιάξει φροντ λάιν «δυναμίτη». Ο Λεσόρ και ο Αντετοκούνμπο περιμένουν την καλύτερη δυνατή παρέα! Ίδωμεν.

ΥΓ: Είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία 13 χρόνια που ο Δημήτρης Ιτούδης στέκεται «απέναντι» στον Παναθηναϊκό –και δεν αναφέρομαι στην υπόθεση Παπαγιάννη αλλά σε εκείνη του Ντόρσεϊ.

Από τη στιγμή που ο παίκτης του τον ενημέρωσε ότι θέλει να αποχωρήσει, είναι απορίας άξιο γιατί ο Ιτούδης επιμένει να τον κρατάει ενώ γνωρίζει πως έχει συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό.

Θυμίζω ότι το 2012 ο κ. Γιαννακόπουλος είχε κατηγορήσει τον κ. Ιτούδη πως ήταν αυτός που βρισκόταν (μαζί με έναν μάνατζερ) πίσω από τις μαζικές αποχωρήσεις των παικτών του Παναθηναϊκού όταν είχε ανακοινώσει το φινάλε του στον Εξάστερο ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Μετά από 13 χρόνια αυτή η «κόντρα» αναζωπυρώνεται…

ΥΓ2. Οι αστραπιαίες κινήσεις του Παναθηναϊκού στην απόκτηση του σούπερ σουτέρ Κάιλ Γκάϊ αποδεικνύουν και πάλι την αποφασιστικότητα να φτιάξουν μια ομάδα υψηλού επιπέδου. Ο καθένας μπορεί να φανταστεί την υπάρχουσα περιφέρεια με την προσθήκη και του Ντόρσεϊ!

Λι για τον Παναθηναϊκό: «Δεν κρατάω κακία, νόμιζα πως θα συνεργαστούμε μακροπρόθεσμα»

Previous article

Αυτά είδαμε από τον Παναθηναϊκό

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.