0

Ο μεταγραφικός απολογισμός του Παναθηναϊκού έως τώρα. Πού ενισχύθηκε, που στοχεύει για τις επόμενες κινήσεις και ο ρόλος του Γιάννη Παπαδημητρίου.

Πριν από λίγο καιρό, δεν έχει περάσει μεγάλο διάστημα, την επικαιρότητα του Παναθηναϊκού απασχολούσε ένα πράγμα: αν ο Γιάννης Παπαδημητρίου ήρθε να «καπελώσει» τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και αν είναι ο κατάλληλος για τη θέση του τεχνικού διευθυντή.

Το ημερολόγιο γράφει 18 Ιουλίου, πλέον, ο Παναθηναϊκός έχει κάνει μπόλικες μεταγραφές και αυτό που έχει αποδειχθεί είναι η σημασία της πρόσληψης τεχνικού διευθυντή για να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος.

Όλες οι μεταγραφές δουλεύτηκαν με προσοχή και χωρίς… φανφάρες

Τρία είναι τα «μπαμ» του Παναθηναϊκού έως τώρα: Τζούρισιτς, Βιλένα και Γεντβάι. Καμία από τις τρεις κινήσεις δεν έγινε σίριαλ και για καμία δεν βγήκε κάτι προς τα έξω προτού ολοκληρωθεί.

Τρεις μεταγραφές που δούλεψε ο Γιάννης Παπαδημητρίου, σε συνεργασία φυσικά με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και κατάφερε να κλείσει καλύπτοντας έτσι τα «θέλω» του προπονητή του τριφυλλιού. Οι «πράσινοι» δεν έχασαν χρόνο, γέμισαν με ενδεκαδάτους παίκτες τρεις από τις θέσεις που ήθελαν ενίσχυση και το αξιοσημείωτο είναι πως η μοναδική περίπτωση που έγινε σίριαλ ήταν του Όντρεϊ Λίνγκρε, η οποία τελικά δεν προχώρησε ακριβώς γι’ αυτό το λόγο.

Τι ήθελε και τι πήρε

Αν βγάλουμε από την κουβέντα τον Κάρλος Ζέκα που είναι ιδιάζουσα (δεν του έκανε κανένας τη χάρη, πήγε στον Παναθηναϊκό για να βοηθήσει και και θα βοηθήσει), ας δούμε πιο συγκεκριμένα τις μεταγραφές του Παναθηναϊκού.

Με τον Γκανέα να μην είναι ακόμα έτοιμος, ο Γιοβάνοβιτς έδωσε την εντολή για αριστερό μπακ, όχι απλώς να συμπληρώνει τη δυάδα με τον Χουάνκαρ, αλλά να βάλει δύσκολα του Ισπανού και να είναι βασικός. Τέτοιος είναι ο Μλαντένοβιτς και έχει διαπιστωθεί στα φιλικά που έχει παίξει, εκτοξεύοντας την ποιότητα στην αριστερή πτέρυγα.

Στο κέντρο της άμυνας λίγο έλειψε να γίνει σίριαλ, με την περίπτωση του Μπράμπετς, αλλά είδατε πως ο Παναθηναϊκός δεν ασχολήθηκε με την υπόθεση περισσότερο απ’ όσο χρειαζόταν και από τη στιγμή που ο Θοδωρής Καρυπίδης φοβήθηκε τις αντιδράσεις του κόσμου και είπε «όχι», προχώρησε το θέμα Γεντβάι, ο οποίος ήρθε για να γίνει πάρει φανέλα βασικού και να ανεβάσει τον ανταγωνισμό στα στόπερ.

Το ανταγωνισμό (με τον Μπερνάρ) και την ποιότητα ήρθε να ανεβάσει και ο Φίλιπ Τζούρισιτς. Μπαλαδόρος, τρομερό το ποιοτικό επίπεδό του, αυτό το ξεχωριστό που έλειπε από τους «πράσινους» και δεν έδωσε πέρυσι ο Μπερνάρ. Ο Βραζιλιάνος, βέβαια, δίνει περισσότερα στο ανασταλτικό κομμάτι και εκεί θα είναι το δίλημμα του Γιοβάνοβιτς σε αρκετά παιχνίδια για το ποιον από τους δύο θα χρησιμοποιεί.

Επόμενη μεταγραφή, Τόνι Βιλένα. Σαν όνομα ίσως το μεγαλύτερο την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν. Ακόμα μία από τις περιπτώσεις που λέγαμε, που δούλεψε αθόρυβα ο Γιάννης Παπαδημητρίου και βγήκε προς τα έξω μόνο όταν επήλθε συμφωνία. Οι «πράσινοι» ήθελαν έναν ποδοσφαιριστή για να κάνει τη διαφορά στο «8» και ο Βιλένα έρχεται να προσθέσει πολλά στοιχεία στο παιχνίδι του τριφυλλιού, κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι. Έρχεται να… ξεκολλήσει την άμαξα από τις λάσπες όταν χρειαστεί.

Τους πήρε από νωρίς

Αν εξαιρέσουμε τις δύο τελευταίες χρονικά μεταγραφές, τον Βιλένα και τον Γεντβάι, ο Παναθηναϊκός έκλεισε τους υπόλοιπους από νωρίς και ο Γιοβάνοβιτς τους είχε στη διάθεσή του στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Δεν πάει καιρός από τον περασμένο Γενάρη που η καθυστέρηση του Παναθηναϊκού στις μεταγραφές, αλλά και η… ξεροκεφαλιά δεν έφεραν την απαιτούμενη ενίσχυση για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Το πάθημα έγινε μάθημα και βλέπετε τώρα πως από τα μέσα Ιουλίου οι «πράσινοι» έχουν κλείσει το μεγαλύτερο μέρος των μεταγραφών και απομένουν κάποιες πινελιές για να συμπληρωθεί το παζλ του εφετινού ρόστερ.

Οι επόμενες μεταγραφές

Δεδομένα ο Παναθηναϊκός πηγαίνει για δεξιό μπακ, κοιτάζει και για «6άρι» αν προκύψει κάτι καλό και θα πάει για ακόμη ένα στόπερ που θα έρθει να συμπληρώσει την τριάδα των Σένκεφελντ, Μάγκνουσον και Γεντβάι. Αυτά, όμως, μετά τη Ντνίπρο.

Αυτά είναι τα δεδομένα, αλλά μέχρι τον Σεπτέμβριο που κλείνει το παζάρι όλα είναι πιθανά. Δεδομένα, επίσης, θεωρείται το γεγονός ότι οι «πράσινοι» δεν θα πάνε για φορ και οι Σπόραρ-Ιωαννίδης θα σηκώσουν το βάρος και τη νέα χρονιά. Ο Γερεμέγεφ θα αποτελέσει εναλλακτική λύση, εφόσον αποφασιστεί να μείνει. Σίγουρα αξίζει μία ευκαιρία με τα όσα έχει δείξει στα φιλικά, κυρίως στο τελευταίο με τη Χαποέλ Μπερ Σεβά και τις συνεργασίες που είχε με τον Τζούρισιτς όταν συνυπήρξαν στο δεύτερο ημίχρονο.

Τι πρέπει να πάρει

Δύο είναι οι αστερίσκοι, για επιμύθιο, για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να είναι υπερπλήρης και άκρως ανταγωνιστικός σε Ελλάδα και Ευρώπη. Οι απαιτήσεις προστάζουν την απόκτησης ενός καλού εξαριού, ενώ αν δεν μείνει ο Γερεμέγεφ τότε πρέπει να αποκτηθεί φορ. Ναι, μεσοεπιθετικά ο Παναθηναϊκός φαντάζει πολύ γεμάτος (μην ξεχνάτε ότι έχει επιστρέψει και ο Αϊτόρ), αλλά μέσα στο κουτί θέλει κάτι έξτρα για να έχει το εύκολο γκολ που πέρυσι του έλειψε στα δύσκολα παιχνίδια.

Γενικά, όμως, ας μη γκρινιάζουμε. Τουλάχιστον προς το παρόν, ας περιμένουμε το τελικό ταμείο. Οι έως τώρα μεταγραφές του Παναθηναϊκού φέρνουν λύσεις στον προπονητή της ομάδας με έτοιμους και έμπειρους ποδοσφαιριστές, λύσεις που πέρυσι δεν είχε στα κρίσιμα σημεία. Κι αυτό αν μη τι άλλο είναι αναβάθμιση. Εμπιστοσύνη, λοιπόν, στον Γιοβάνοβιτς και σε όλο το τιμ και προχωράμε.

Αθλητικός NBAer 2.13μ. για αντι-Παπαγιάννης;; – Βρήκε… νέο Χεζόνια ο Αταμάν – Του χρόνου ο “Σούπερ Μάριο”!

Previous article

To 4-3-3 του Τζούριτσιτς – Ο Σπόραρ που πρέπει να σκοράρει και ο Παναθηναϊκός του Βιλένα

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.