0

Το πλάνο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός να κάνει το ΟΑΚΑ… γήπεδο ΝΒΑ σε ό,τι αφορά το fan experience. Και για αυτό θα χρειαστεί μεταγραφές στελεχών τις οποίες ετοιμάζει άμεσα!

Έπειτα από μια μακρά περίοδο συζητήσεων ο Παναθηναϊκός κατάφερε πριν από λίγο καιρό να κάνει δικό του το ΟΑΚΑ για τα επόμενα 49 χρόνια και παράλληλα με το «χτίσιμο» της ομάδας του Εργκίν Αταμάν ασχολείται σοβαρά και με το… lifting του κλειστού των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, αλλά και με τη συνολική αναβάθμιση ολόκληρου του οργανισμού.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και η διοίκηση του «τριφυλλιού» γνωρίζουν πως το «θέμα ΟΑΚΑ» δεν είναι απλό και ότι απαιτούνται μεθοδικές και προσεκτικές κινήσεις, ώστε να υπάρχει το καλύτερο αποτέλεσμα. Έτσι, παράλληλα με τη στελέχωση του αγωνιστικού ρόστερ, οι έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης έχουν ρίξει μεγάλο βάρος και σε ό,τι αφορά στο «σπίτι» τους και προχωρούν το εν λόγω κεφάλαιο με σημαντικά βήματα.

Ταυτόχρονα, όμως, προχωρούν σε προσθήκες από το… πάνω ράφι για διοικητικές θέσεις – κλειδιά. Ακόμα και με ανθρώπους που έτρεξαν κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις παγκοσμίου βεληνεκούς.

Η σύσταση νέας εταιρείας κάτω από την… ομπρέλα της ΚΑΕ

Τις τελευταίες μέρες οι άνθρωποι της ΚΑΕ κάνουν συσκέψεις επί συσκέψεων με κεντρικό ζήτημα της ατζέντας τους το ΟΑΚΑ, τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν και το πλάνο που θα ακολουθηθεί τους επόμενους μήνες.

Αρχικά, θα πρέπει να τονίσουμε πως για νομικούς λόγους η ΚΑΕ Παναθηναϊκός δεν μπορεί να διαχειριστεί η ίδια το γήπεδο. Για τον λόγο αυτό συστάθηκε μια νέα εταιρεία, όπως έγινε και στην ΠΑΕ ΑΕΚ με την «Δικέφαλος 1924» και την “OPAP Arena”. Βλέπετε, μία ΠΑΕ ή μία ΚΑΕ δεν μπορεί να διαχειριστεί μόνη της το πρότζεκτ ενός ποδοσφαιρικού ή ενός μπασκετικού γηπέδου αντίστοιχα.

Γι’ αυτό και συστάθηκε μία εταιρεία, που βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του «τριφυλλιού» και θα ασχολείται αποκλειστικά με την βελτίωση του κλειστού και των παροχών του προς τον θεατή.

Ο Γιαννακόπουλος θέλει να κάνει το ΟΑΚΑ έναν μοναδικό χώρο στην Ευρώπη και κινείται στα πρότυπα του ΝΒΑ

Η απόφαση που έχει πάρει ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, είναι να μετατραπεί το ΟΑΚΑ σε έναν χώρο που δεν έχει υπάρξει ξανά στην Ελλάδα και πιθανόν και στην Ευρώπη, ειδικά όταν μιλάμε για κλειστό χώρο αθλητικής διοργάνωσης γεγονότων. Η φιλοδοξία του και το σχέδιό του θέλουν το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων να… μεταλλάσσεται το επόμενο διάστημα σε κάτι μοναδικό και ξεχωριστό.

Κινούμενοι προς αυτή την κατεύθυνση οι «πράσινοι» έχουν… ανάψει τις μηχανές και ακολουθούν -και- τα πρότυπα του ΝΒΑ. Φυσικά, οι στόχοι και τα «θέλω» είναι μεγάλα και δεν αφορούν μόνο το χρώμα των καθισμάτων ή την αισθητική του τελικού σχεδίου.

Μεταγραφές στελεχών από το… πάνω ράφι και ένα νέο application

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι ο Παναθηναϊκός θέλει να κάνει ολικό… λίφτινκ και πολλές αλλαγές παντού, το βάρος δεν πέφτει μόνο στο κομμάτι της αισθητικής του γηπέδου. Με απόφαση του ιδιοκτήτη, οι «πράσινοι» προχωρούν άμεσα σε προσλήψεις κορυφαίων στελεχών ακόμα κι από πολυεθνικές εταιρείες, που θα αναλάβουν να τρέξουν το «πράσινο ΟΑΚΑ», αλλά και όλες τις «εξωαγωνιστικές» ενέργειες της ΚΑΕ από εδώ και στο εξής. Πρόκειται για ανθρώπους που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς τομείς, τους οποίους το «τριφύλλι» θέλει να βάλει στο δυναμικό του. Με άλλα λόγια, οι «πράσινοι» προχωρούν σε… μεταγραφές από το πάνω ράφι εντός και εκτός παρκέ το φετινό καλοκαίρι.

Στο πλαίσιο αυτό ο Παναθηναϊκός έβαλε τον Βαγγέλη Χρυσοχόο σε θέση CEO. Ο μέχρι πρότινος Υπεύθυνος στο Εμπορικό Τμήμα και το Τμήμα Marketing της ΠΑΕ ΠΑΟΚ τοποθετήθηκε σε θέση ευθύνης σε ό,τι αφορά το γήπεδο και τις εργασίες που θα γίνουν έως τον συντονισμό σε όλα τα θέματα.

Από εκεί και πέρα, το «τριφύλλι» έχει βγει στην αγορά και κάνει προσλήψεις και για άλλες θέσεις, με μάνατζερ διαφορετικού τύπου, που ο καθένας θα έχει στην ατζέντα του ένα διαφορετικό σημείο εστίασης. Οι προσλήψεις δεν έχουν ολοκληρωθεί, καθώς αναζητούνται δεκάδες (!) στελέχη, που μεταξύ άλλων θα επωμιστούν ρόλους όπως οι παρακάτω, αναφέρονται ενδεικτικά:

  • Games/ Events and fans Experience Manager
  • Hospitality Supervisor
  • Sponsorship and Corporate Sales Manager
  • Ticketing Manager
  • Content and Creative Supervisor.

Μεταξύ άλλων, ο Παναθηναϊκός σχεδιάζει και ένα application, στο οποίο ο κόσμος που ενδιαφέρεται θα μπορεί να διαχειριστεί και να προγραμματίσει οτιδήποτε θα θέλει να κάνει στο ΟΑΚΑ.

Το οργανόγραμμα και η έμφαση στην εμπειρία του φιλάθλου

Το νέο οργανόγραμμα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός δημιουργήθηκε με κατευθύνσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος στελεχώνει το κλαμπ, ώστε να μην έχει καθημερινή ενασχόληση διοικητικά, επιλέγοντας κορυφαία επιτελικά στελέχη σε όλες τις θέσεις. Κι αυτό θα γίνει πρωτίστως σε κομβικές θέσεις της ΚΑΕ που επηρεάζουν το πρότζεκτ του «πράσινου ΟΑΚΑ». Άλλωστε, είναι ξεκάθαρο πως ο στόχος είναι να δοθεί ένα άρτιο τελικό αποτέλεσμα, που θα αφορά τόσο τη διοίκηση της ομάδας, όσο και το νέο «σπίτι» της.

Ο Παναθηναϊκός θέλει να δώσει τεράστια έμφαση στην εμπειρία που θα έχει ο κόσμος, που θα πηγαίνει στο γήπεδο. Το κομμάτι του συνολικού «experience» είναι αυτό που θέλουν να αναβαθμίσουν οι «πράσινοι» και πάνω σε αυτό σκοπεύουν να φέρουν… αέρα από το ΝΒΑ. Δηλαδή, το «τριφύλλι» φιλοδοξεί να φτιάξει έναν σύγχρονο χώρο που θα μπορεί να δίνει στον κάθε φίλαθλο μια μοναδική εμπειρία. Μια εμπειρία που θα κάνει τον κόσμο να πηγαίνει στο γήπεδο, να περνάει καλά και να μένει περισσότερο χρόνο και όχι αυστηρά τις δύο ώρες που διαρκεί ένας αγώνας.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Το πλάνο -ανάμεσα σε άλλα- προβλέπει διάφορα shows εντός και εκτός γηπέδου, σύγχρονο φωτισμό επιπέδου ΝΒΑ με λέιζερ και άλλα, όπως και «πλούσια» happenings εντός και εκτός κλειστού. Δραστηριότητες που δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο ευρωπαϊκό κλειστό. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Γιαννακόπουλος την Τετάρτη (19/7) μέσω των social media, η «πράσινη» ΚΑΕ σκοπεύει να ξοδέχει 1,2 εκατομμύρια ευρώ κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν για τον ήχο, τον φωτισμό και τις υπόλοιπες διορθωτικές κινήσεις που θα γίνουν στο ΟΑΚΑ.

Όλα τα παραπάνω θα είναι επί της ουσίας μια μεγάλη επένδυση, που αναλαμβάνει ο Γιαννακόπουλος, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας πυλώνας ψυχαγωγίας, ένας χώρο που ο κόσμος θα περνάει καλά. Άλλωστε, στόχος του «τριφυλλιού» είναι να προσεγγίσει όσες περισσότερες οικογένειες μπορεί, να κάνει το γήπεδο έναν χώρο ψυχαγωγίας και για τα παιδιά και να «ανοιχτεί» σε ανθρώπους κάθε ηλικίας που αγαπούν τον Παναθηναϊκό και τον αθλητισμό.

Σε κάθε περίπτωση, την ώρα που η προσοχή του κόσμου είναι -δικαιολογημένα- στραμμένη στην ενίσχυση του ρόστερ του κόουτς Αταμάν, ο Παναθηναϊκός προχωράει σε μεταγραφές κορυφαίων στελεχών, που θα μπουν άμεσα στη διοικητική πυραμίδα του. Την ίδια στιγμή, οι «πράσινοι» έχουν ρίξει μεγάλο βάρος και στις διορθωτικές κινήσεις που απαιτούνται στο ΟΑΚΑ και έχουν βάλει ψηλά τον πήχη.

 

Κάνουν αγώνα για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα για τη μεταγραφή του Σλούκα

Previous article

Χαμός στο Twitter με τον Σπόραρ – Διχασμένοι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.