0

Για μια ακόμη φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται μπροστά σε αποκαλύψεις για στημένους αγώνες και παράνομο στοιχηματισμό. Μάλιστα στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκονται και πέντε πρόεδροι ομάδων της Super league.

Για το ζήτημα μέχρι ώρας από τους big 4 έχουμε τοποθετήσεις από την πλευρά του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ ενώ λογικά θα υπάρξει κάποια ανακοίνωση και από την ΑΕΚ. Όσον αφορά τη δική μας πλευρά οι τόνοι έχουν σηκωθεί ψηλά και επίσημα αλλά και ανεπίσημα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής:

Μπορεί να οδηγήσει κάπου όλο αυτό;

Σε μια κανονική χώρα αυτή τη στιγμή οι εμπλεκόμενοι δεν θα έκαναν διακοπές και μπάνια αλλά θα ήταν το λιγότερο υπό περιορισμό. Η Ελλάδα όμως δεν είναι κανονική χώρα (και δεν υπάρχει η παραμικρή διάθεση να γίνει), το κράτος δικαίου είναι στα χαρτιά και μόνο και φυσικά το σύστημα δικαιοσύνης λειτουργεί πάντοτε κατά το δοκούν. Έτσι λοιπόν είναι προφανές πως πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι γύρω από όσα βγαίνουν στην επιφάνεια.

Από την άλλη πλευρά οι ελληνικές κυβερνήσεις παραδοσιακά δεν έβαζαν ποτέ το μαχαίρι στο κόκκαλο όσο και αν το διακήρυτταν. Μάλιστα η σημερινή κυβέρνηση λειτουργεί ως ένας καταπληκτικός τροχονόμος συμφερόντων καθώς θέλει να τα έχει καλά με όλους. Μεγαλύτερη απόδειξη επ’ αυτού αποτελεί ο τρόπος μη αντιμετώπισης του καθεστώτος της ΕΠΟ. Στα λόγια ο Αυγενάκης έκανε επιθέσεις στην ομοσπονδία κάθε λίγο και λιγάκι αλλά από ουσία ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ.

Το πιθανότερο σενάριο λοιπόν δεν είναι να δούμε ούτε κατηγορούμενους, ούτε δίκες, ούτε ποίνες, ούτε υποβιβασμούς ούτε τίποτα. Το πολύ πολύ θα βρεθούν τίποτα αποδιοπομπαίοι τράγοι και θα τους φορτωθεί μέχρι και το προπατορικό αμάρτημα.

Το μόνο που μπορεί να συμβεί όμως και ο Παναθηναϊκός οφείλει να το επιδιώξει είναι να κοπεί ο αέρας της ΕΠΟ, της ΚΕΔ και των διαιτητών από πολύ νωρίς μήπως και έχουμε καλύτερες διαιτησίες. Παράλληλα μπορεί να δούμε τα διάφορα παραρτήματα να κρατούν λίγο παραπάνω τα προσχήματα και μέχρι εκεί.

Όλα αυτά θα αποτελέσουν φυσικά προϊόν ενός άτυπου συμβιβασμού κάτω από το τραπέζι γιατί εδώ δεν είναι Ιταλία και Ευρώπη αλλά μια χώρα μίξη Βαλκανίων με Κολομβία.

Γιατί όπως είπαμε και παραπάνω στην Ελλάδα δικαιοσύνη δεν υπάρχει και πιθανότατα δεν την θέλουμε και ως λαός…

Κοιτάζει και την περίπτωση Μπαλτσερόφσκι για σέντερ ο Παναθηναϊκός! (Vids)

Previous article

Οι τέσσερις προβληματισμοί στον Παναθηναϊκό και τα δύο “καλά νέα” ενόψει του πρώτου αγώνα με την Ντνίπρο

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.