0

Ο Παναθηναϊκός δήλωσε τη λίστα για τα δύο παιχνίδια με την Ντνίπρο με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να κόβει τον τραυματία Τσέριν αλλά και τους Αϊτόρ, Ζέκα που προέρχονται από την επιστροφή τους από τη ρήξη χιαστού καθώς και τον Γκάνεα.

Ο κύβος ερρίφθη για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς! Ο Σέρβος προπονητής αποφάσισε για τους παίκτες που θα έχει στη διάθεση του, στα δύο παιχνίδια του Παναθηναϊκού με τη Ντνίπρο για τον Β’ Προκριματικό Γύρο του Champions League.

Ο Γιοβάνοβιτς επάνδρωσε τη λίστα. Από την 25άδα που δηλώνεται στην UEFA, τέσσερις προέρχονται από την ακαδημία του Παναθηναϊκού και άλλοι τέσσερις έχουν μεγαλώσει ποδοσφαιρικά από τα 15 έως τα 21 έτη, σε ομάδα που ανήκει στο μητρώο της ΕΠΟ.

Οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα πρώτα ευρωπαϊκά ματς της σεζόν είναι οι  Μπρινιόλι, Xουάνκαρ, Μλαντένοβιτς, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Γεντβάι, Ρούμπεν, Τσοκάι, Κλέινχεισλερ, Βιλένα, Βέρμπιτς, Παλάσιος, Μαντσίνι, Σπόραρ, Γερεμέγεφ, Μπερνάρ, Τζούρισιτς, Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Ιωαννίδης, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Σιδεράς, Φικάι, Κάτρης, Φρόκου και Καλοσκάμης.

Η λίστα σηματοδοτεί τη συμμετοχή του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη, αλλά έχει και τις δύσκολίες της. Γιατί ο Γιοβάνοβιτς πήρε επώδυνες αποφάσεις και αναγκάστηκε να αποκλείσει τρεις παίκτες: Τσέριν, Αϊτόρ και Ζέκα.

Ο αποκλεισμός οφείλεται στο ότι το ρόστερ έχει 20 παίκτες για 17 θέσεις, χωρίς καμία προϋπόθεση. Οπότε ο Γιοβάνοβιτς συνυπολόγισε τα πάντα: αγωνιστική κατάσταση, ετοιμότητα, επάρκεια λύσεων. Με αυτά τα δεδομένα, ο Σέρβος πήρε τις αποφάσεις του.

Η τωρινή λίστα δεν δεσμεύει τη λίστα του επόμενου προκριματικού γύρου, ανεξαρτήτως διοργάνωσης. Οπότε, ένας που «κόπηκε» μπορεί να εισέλθει στην επόμενη και το αντίστροφο.

Τέλος, υπάρχει η Λίστα Β της UEFA, για τους υπόλοιπους νεαρούς της ακαδημίας. Η οποία απαρτίζεται από απεριορίστα ονόματα, αν και δεν έχει τόσους πολλούς το Τριφύλλι.

 

Ο Γιοβάνοβιτς είδε αυτά που δεν ήθελε και κατέληξε στην ενδεκάδα για τη Ντνίπρο

Previous article

To ποσό που ζητά η Βίρτους ως buyout για να δώσει τον Σενγκέλια

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.