0

Ο 22χρονος Έλληνας μπακ από την περσινή σεζόν είχε δείξει πολύ καλά δείγματα. Από τα καλοκαιρινά παιχνίδια στην περσινή προετοιμασία, αλλά και καθ΄ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Ο Γιώργος Βαγιαννίδης επιθετικά από πέρυσι είχε δείξει ότι διαθέτει σπουδαία χαρακτηριστικά. Ο τρόπος που ξεπερνάει τους αντιπάλους στην ευθεία είναι πραγματικά εντυπωσιακός και δείχνει να έχει στοιχεία που δεν τα βλέπει συχνά κανείς σε Έλληνα παίκτη.

Το μοναδικό μειονέκτημα που μπορούσε να διακρίνει κανείς ήταν στο μεσοαμυντικό τρίτο. Το καλοκαίρι αυτό δούλεψε αρκετά και με την παρουσία του στα 4 τελευταία παιχνίδια των προκριματικών του Champions League, δείχνει ότι έχει αλλάξει άρδην στο κομμάτι αυτό.

Και το πιο σημαντικό είναι ότι έχει καταφέρει να περιορίσει παίκτες υψηλού επιπέδου, όπως ο Ουνάι της Μαρσέιγ και ο Μπρούμα. Δεν το λες και μικρό επίτευγμα αυτό για έναν ποδοσφαιριστή που τα φετινά είναι τα πρώτα του παιχνίδια σε αυτό το επίπεδο.

Με την Μαρσέιγ και στο πρώτο, αλλά κυρίως στο δεύτερο παιχνίδι ήταν συγκλονιστικός. Έκοψε ουκ ολίγες φορές τους αντιπάλους ενώ επιθετικά αποτελούσε έναν συνεχόμενο κίνδυνο για την άμυνα της γαλλικής ομάδας.

Την ίδια στιγμή στα παιχνίδια με την Μπράγκα ήταν πραγματικά συγκλονιστικός. Απέναντι στον Μπρούμα ήταν αρκετά αποτελεσματικός και στα δύο παιχνίδια. Απέναντι σε έναν παίκτη που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και το απέδειξε και στα δύο παιχνίδια απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Επιθετικά από την άλλη είναι εκπληκτικός. Δεν φοβάται να παίξει το ένας εναντίον ενός ανεξάρτητα με το ποιον έχει απέναντι του. Είναι ένα σύγχρονο μπακ που με τις πλαγιοκοπήσεις του μπορεί να διασπάσει κάθε άμυνα.

Η επιστροφή του το 2021, ο Παναθηναϊκός Β΄ και τα φετινά ματς

Ο Γιώργος Βαγιαννίδης αποτελεί γέννημα – θρέμμα των ακαδημιών του Παναθηναϊκού. Τη σεζόν 2019-20 έπαιξε τα πρώτα του παιχνίδια με την πρώτη ομάδα. Από τις εμφανίσεις του στις ακαδημίες όλοι μιλούσαν για ένα παιδί που έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να παίξει σε υψηλό επίπεδο.

Το 2020 και μετά από δύο μόλις παιχνίδια με την πρώτη ομάδα πήρε την απόφαση να πάει στην Ίντερ. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως ο ίδιος περίμενε και κάπως έτσι ένα χρόνο μετά επέστρεψε στο τριφύλλι. Την πρώτη του χρονιά αγωνίστηκε με την δεύτερη ομάδα του Παναθηναϊκού στην δεύτερη κατηγορία. Η εμπειρία αυτή τον βοήθησε να γίνει πιο σκληροτράχηλος και τη σεζόν 2022-23 έπαιξε αρκετά παιχνίδια με το τριφύλλι και έδειξε ότι είναι έτοιμος για να κάνει το βήμα παραπάνω.

Κάπως έτσι φτάσαμε στη φετινή σεζόν, όπου ο Γιώργος Βαγιαννίδης έχει ξεκινήσει ως βασικός στα 4 από τα 6 παιχνίδια που έχει παίξει η ομάδα στην Ευρώπη. Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν το τριφύλλι να πάρει παίκτη σε αυτή τη θέση, ωστόσο με τις εμφανίσεις του έκανε τους πράσινους να μην σκέφτονται πλέον την απόκτηση παίκτη στη θέση αυτή.

Ο χαρακτήρας του και η μαχητικότητα του που κάνουν την διαφορά

Ο Γιώργος Βαγιαννίδης αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα σε μικρή ηλικία, αλλά τελικά δεν του βγήκε. Φυσικά αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, ωστόσο δεν τα παράτησε. Ο νεαρός δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Γύρισε στο τριφύλλι ξεκίνησε από το μηδέν, δούλεψε σκληρά, βελτιώθηκε ακούγοντας πάντα τις συμβουλές του προπονητή του.

Όλοι στο Κορωπί μιλούν για ένα παιδί ταπεινό που είναι απόλυτα συγκεντρωμένο στο να δουλεύει καθημερινά και δεν έχει τίποτα άλλο στο μυαλό του. Αυτή η μαχητικότητα είναι από τα χαρακτηριστικά που τον κάνουν να ξεχωρίζει.

Ακόμα και από τις δηλώσεις του μετά το ματς καταλαβαίνει κανείς το πόσο νιώθει το βάρος της φανέλας που φοράει. Νιώθει την ιστορία αυτού του συλλόγου και αυτό έχει να κάνει με το ότι αποτελεί γέννημα – θρέμμα των πράσινων ακαδημιών.

Πλέον δείχνει να καθιερώνεται στο δεξί άκρο της άμυνας και αν συνεχίσει να δουλεύει έτσι σκληρά το μέλλον είναι όλο μπροστά του.

Όχι δάκρυα για αυτόν τον Παναθηναϊκό, τώρα αρχίζουν όλα!

Previous article

Έλεος: Όλοι… ξέρουν καλύτερα από εκείνον που έκανε ξανά τον Παναθηναϊκό ΟΜΑΔΑ!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.