0

Ο Όλεκ Μπαλτσερόφσκι μίλησε μετά το τέλος του φιλικού αγώνα με την Κλουζ και αναφέρθηκε τόσο στο πόσο γρήγορα αρχίζει να προσαρμόζεται στον Παναθηναϊκό όσο και στα όσα πρέπει να κάνει η ομάδα του έως και το τέλος της προετοιμασίας.

Ήταν από τους παίκτες οι οποίοι αποκτήθηκαν από τον Παναθηναϊκό το φετινό καλοκαίρι ωστόσο δεν έγινε ντόρος γύρω από το όνομά του.

Ο… ντόρος άρχισε να αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια των φιλικών αγώνων της εθνικής Πολωνίας και φυσικά όταν διεξήχθη το προ-προολυμπιακού τουρνουά. Σε αυτά τα ματς ξεκίνησε και ο «θόρυβος» γύρω από το όνομα του Μπαλτσερόφσκι ο οποίος άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις!

Το μεγάλο ερώτημα; Εάν και εφόσον θα… συνέχιζε από εκεί που είχε σταματήσει φορώντας και τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Τουλάχιστον στα πρώτα φιλικά προετοιμασίας και 20 ημέρες πριν από το πρώτο επίσημο στο Super Cup, ο Πολωνός σέντερ επιβεβαιώνει τα αισιόδοξα μηνύματα που είχε αρχίσει να… στέλνει τις περασμένες εβδομάδες. Φαίνεται να έχει «δέσει» με το υπόλοιπο σύνολο, να ζητάει (και να παίρνει) την ευθύνη, ενώ βρίσκεται πάντα ανάμεσα στους πρωταγωνιστές των «πρασίνων».

Μετά το τέλος του αγώνα με την Κλουζ στο κλειστό του Περιστερίου, ο Όλεκ (σ.σ. και όχι… Αλεξάντερ όπως μας είπε χαρακτηριστικά και ο ίδιος) Μπαλτσερόφσκι δεν… πέταγε στα σύννεφα, ήταν πολύ προσγειωμένος και έτοιμος να δουλέψει πολύ προκειμένου να παρουσιάζεται, τόσο εκείνος, όσο και συνολικά η ομάδα, ολοένα και καλύτεροι:

«Στόχος να είμαστε 100% έτοιμοι στο πρώτο επίσημο ματς»

«Διαθέτουμε πολύ ταλαντούχα ομάδα στην επίθεση. Αν και έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε ακόμα στις προπονήσεις. Ειδικά στην άμυνα την οποία και πρέπει να βελτιώσουμε. Ακόμα έχουμε κάποιες απουσίες στο ‘τέσσερα’ στο ‘πέντε’, στο ‘τρία’, στο ‘δυο’ οπότε πρέπει συνέχεια να γινόμαστε καλύτεροι» ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του Μπαλτσερόφσκι και συνέχισε: «Απέναντι στην Κλουζ κάναμε ένα καλό παιχνίδι και πρέπει να εστιάσουμε στα καλά πράγματα που κάναμε σε άμυνα και επίθεση και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε πάνω σε αυτά. Και φυσικά θα χρησιμοποιήσουμε και τα επόμενα ματς ώστε να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς».

Για το γεγονός ότι ο ίδιος έχει προσαρμοστεί τόσο γρήγορα στην ομάδα, απένειμε τα εύσημα στον… Κώστα Σλούκα! «Όλοι οι συμπαίκτες μου είναι υπέροχοι, όλη η ομάδα είναι καινούργια κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να προσαρμοστούν όλοι πολύ γρήγορα. Όμως ο Σλούκας με βοηθάει πάρα πολύ, ο Ντίνος το ίδιο. Και εγώ προσπαθώ να βοηθήσω την ομάδα όσο το δυνατόν καλύτερα».

Ο ίδιος ευελπιστεί να παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός στον απόλυτο βαθμό έτοιμος στο πρώτο επίσημο ματς του Super Cup λέγοντας ότι «στόχος είναι να παρουσιαστούμε στο 100% στα επίσημα. Η ομάδα δουλεύει κάθε μέρα, βελτιώνεται σε κάθε προπόνηση και μας βοηθάει σε αυτό το γεγονός ότι έχουμε να δώσουμε πολλά φιλικά ματς.»

«Κομμάτι του παιχνιδιού μου και να πασάρω»

Όσον αφορά το αμυντικό πρόβλημα που παρουσιάζει η ομάδα σε αυτά τα φιλικά, ο Μπαλτσερόφσκι ήταν ξεκάθαρος: «Μέχρι στιγμής δεν είχαμε τον χρόνο να προετοιμαστούμε και να δουλέψουμε πολύ στον τομέα της άμυνας. Μέχρι στιγμής έχουμε δώσει περισσότερο βάρος στην επίθεση ώστε να αφομοιώσουμε το κάθε ‘play’ της ομάδας, να μάθουμε καλά τα συστήματα, ενώ όπως είπα και πριν περιμένουμε να ενσωματωθούν και οι υπόλοιποι παίκτες ώστε να δουλέψουμε καλύτερα. Και ειδικά στην άμυνα. Και θεωρώ ότι έχουμε τον χρόνο να το κάνουμε. Πρέπει να το κάνουμε γιατί στα πρώτα φιλικά δεχόμασταν πολλούς εύκολους πόντους. Όμως ακόμα μαθαίνει ο ένας τον άλλον. Είμαστε μια καινούργια ομάδα.»

Σε ερώτηση για τις 5 ασίστ απέναντι στην Κλουζ και αν αποτελεί μέρος του παιχνιδιού του, ο Πολωνός σέντερ, δεν σκέφτηκε πολύ την απάντηση που θα έδινε: «Ναι! Φυσικά. Πάντα ήμουν καλός πασέρ και πάντα προσπαθούσα να διαβάζω τις άμυνες και να βρίσκω ελεύθερους συμπαίκτες στην περιφέρεια. Οπότε ναι. Είναι κομμάτι του παιχνιδιού μου».

Ο Παναθηναϊκός… κυκλοφορεί κι «οπλοφορεί»

Previous article

Πόσο τυχαίο να είναι;

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.