0

Η Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου ήταν ένα από τα «βαρόμετρα» των «ερυθρόλευκων», μαζί με τη Μέγκαν Γκούσταφσον την περασμένη σεζόν, και ήδη έχει αρχίσει να βγάζει στο παρκέ από τα πρώτα φιλικά τις ικανότητές της και τον ηγετικό τρόπο παιχνιδιού που έχει.

Κι όμως μία μετακίνηση από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό μόνο εύκολη δεν είναι. Το αντίθετο μάλιστα. Ειδικά κιόλας όταν έχει στα πόδια της λιγότερο από 10 μέρες προπόνησης, αφού ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού δεν της επέτρεψε να είναι από την αρχή της προετοιμασίας στο «τριφύλλι».

Η Σταμολάμπρου όμως είναι ανεπηρέαστη. Δείχνει να μην καταλαβαίνει από χρόνο προσαρμογής, λίγες μέρες προπονήσεων και νέο κλίμα και ήδη στα πρώτα τρία φιλικά του Παναθηναϊκού δείχνει τι θα επακολουθήσει.

Στο ανεπίσημο ντεμπούτο της με την πράσινη φανέλα κόντρα στην ιταλική Μπατιμπάλια η «Σταμό» έδειξε να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε. Το κοντέρ έγραψε 22 πόντους στην εύκολη νίκη του «τριφυλλιού» και με το «καλημέρα» έδειξε τις προθέσεις της.

Όπως άλλωστε είχε δηλώσει, γνωρίζει πολύ καλά σε ποια ομάδα μετακινήθηκε και επιθυμεί να αφήσει τα πολλά λόγια και να μιλήσει με τις εμφανίσεις της στο παρκέ.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη. Η Ελληνίδα γκαρντ στο δεύτερο φιλικό κόντρα στην Ελευθερία Μοσχάτου είχε 12 πόντους, με σχεδόν όλους όμως να είναι όταν η μπάλα «έκαιγε», με την Σταμολάμπρου να βγαίνει μπροστά και να «καθαρίζει» το ματς.

Και το παιχνίδι απέναντι στον Εύνικο ήταν μία από τα ίδια. Η «Σταμό» ήταν και πάλι εκπληκτική, μετρώντας 26 πόντους, με τους περισσότερους εξ αυτών να είναι και πάλι όταν το ματς ήρθε στα ίσια και να κρίνει την αναμέτρηση, ούσα πρωταγωνίστρια στην τρομερή τέταρτη περίοδο του Παναθηναϊκού.

Είναι ξεκάθαρο πως το «τριφύλλι» διαθέτει το καλύτερο ρόστερ της ιστορίας του. Και όσο όλες οι παίκτριες ενσωματώνονται, τόσο θα ανεβάζει επίπεδο. Και τα φιλικά που έρχονται το επόμενο τριήμερο (Παρασκευή-Πρωτέας Βούλας, Σάββατο-Εσπερίδες και Κυριακή-Δάφνη Αγίου Δημητρίου) θα είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία.

Κι αυτό γιατί η Ελένη Καπογιάννη θα έχει στη διάθεσή της και την Τζαζμίν Τζόουνς, που έφτασε στην Ελλάδα την Κυριακή (10/9), με την τεχνικό του Παναθηναϊκού να έχει όλες τις ξένες στα χέρια της.

Πετροδόλαρα για Μπρινιόλι;;;;

Previous article

Παρασκήνιο: Πως έγινε το deal για τον Νίκα!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.