0

Η «χρυσή» αλλαγή, του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Το «Τριφύλλι» επανέρχεται σε αγωνιστική δράση, έπειτα από την διακοπή, λόγω της διεξαγωγής των παιχνιδιών των εθνικών ομάδων. Ο Παναθηναϊκός καλείται, να “ψάξει” το δεύτερο συνεχόμενο διπλό στην φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα, μετά την επικράτηση απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννενα στους Ζωσιμάδες. Νίκη ώθηση σε Ελλάδα και Ευρώπη, αφού ακολουθεί η Βιγιαρεάλ.

Υπενθυμίζουμε ότι εκεί το τέρμα του Σεμπάστιαν Παλάσιος, στο 74’ της αναμέτρησης, “λύτρωσε” τον Παναθηναϊκό και ταυτόχρονα «σφράγισε» το δεύτερο τρίποντο για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Αργεντίνος εξτρεμ του Παναθηναϊκού, σκοράρει συχνότερα στα εκτός έδρας ματς και έχει δημιουργήσει μία μίνι παράδοση. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ευελπιστεί ότι ο Παλάσιος θα συνεχίσει να σκοράρει με τον ίδιο ρυθμό και στην φετινή σεζόν του πρωταθλήματος. Και πως θα βρει ακόμη ένα γκολ χρυσάφι στο Αγρίνιο!

Ένας άσσος στο μανίκι του Γιοβάνοβιτς ! Για δεύτερη διαδοχική σεζόν ο επιθετικός μέσος του Παναθηναϊκού βρίσκει δίχτυα στο πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος των Πρασίνων στη Stoiximan Super League.

Πέρσι για την 2η αγωνιστική είχε άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση ΟΦΗ – Παναθηναϊκος 0-2 στο 16ο λεπτό, ενώ την Κυριακή (3/9) σημειώσει το μοναδικό γκολ στη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα.

Γενικά έχει την έφεση να σκοράρει μακριά από το γήπεδο του Παναθηναϊκού και στο περσινό πρωτάθλημα τα πρώτα πέντε γκολ του ήταν σε εκτός έδρας αναμετρήσεις και μόνο το έκτο -απέναντι στον Παναιτωλικό- επιτεύχθηκε στο “Απόστολος Νικολαϊδης”.

Την πρώτη του σεζόν στον Παναθηναϊκό (2021-22) είχε σημειώσει 11 τέρματα και τα επτά από αυτά ήταν σε εκτός έδρας αγώνες. Το γκολ του απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν το 18ο σε αγώνα πρωταθλήματος και το 13ο σε αγώνες που ήταν φιλοξενούμενοι οι Πράσινοι.

Τα περισσότερα γκολ τα έχει σημειώσει με αντίπαλο τον Βόλο και τον Ατρόμητο, με τους οποίους μετρά από τρία, ενώ ακολουθεί ο ΟΦΗ και ο Άρης απέναντι στους οποίους έχει σκοράρει δύο φορές. Συνολικά έχει βρει δίχτυα με τις 12 από τις 14 ομάδες που έχει αντιμετωπίσει στο πρωτάθλημα ως ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού. Οι μοναδικές που έχουν “γλιτώσει” είναι ο Αστέρας Τρίπολης και ο Λεβαδειακός.

Ο (άλλος) κρυφός άσος στο μανίκι του Γιοβάνοβιτς έφερε το τελευταίο διπλό. Τι έγινε στο αντίστοιχο ματς, την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Σε εκείνο το παιχνίδι, οι “Πράσινοι” είχαν τον έλεγχο του αγώνα, γεγονός που το «μαρτυρούν» και οι τελικές 5 προσπάθειες του αντιπάλου, έναντι 12 για τον Παναθηναϊκό.

Στο παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής του περσινού πρωταθλήματος, πιο συγκεκριμένα στις 9/11/22, ο Παναθηναϊκός αν και σκόραρε αργά στο παιχνίδι, ήταν κυρίαρχος καθ΄ όλη τη διάρκεια.

Ποιός του «φώτισε» τον δρόμο για την νίκη;

Ποιός του «φώτισε» τον δρόμο για την επικράτηση κόντρα στον Παναιτωλικό, σκοράροντας το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης και έτσι έδωσε ουσιαστικά το τρίποντο στους «πράσινους;  Μάλιστα ήταν «χρυσή αλλαγή» για τον Παναθηναϊκό, η οποία στο τέλος αποδείχτηκε πολύτιμη για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, διότι δύο λεπτά αργότερα βρήκε τον δρόμο για τα  δίχτυα!!!

Το «Τριφύλλι»  χάρη στο τέρμα του Φώτη Ιωαννίδη, ευτύχισε να ανοίξει το σκορ. Ο  Ιωαννίδης μπήκε στο παιχνίδι στο 76’ και δύο λεπτά αργότερα στο 78’, έβαλε το χρυσό γκολ για τον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός  πρέπει να κάνει το καθήκον του, να αναπτύξει τις ποιοτικές αγωνιστικές αρετές και να πάρει την νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό, προκειμένου να φύγει με το διπλό από μια δυνατή και δύσκολη έδρα. Αυτό θα είναι σίγουρα, το καλύτερο ορεκτικό για τους φίλους του Παναθηναϊκού, εν όψει της «μεγάλης» ευρωπαϊκής  επιστροφής του, με το παιχνίδι της πρεμιέρας στους ομίλους του Europa League , της δεύτερης σε τάξη ευρωπαϊκής διοργάνωση, κόντρα στην Βιγιαρεάλ, στο ΟΑΚΑ την ερχόμενη Τρίτη 21/09/2023 στις 19:45.

πηγή: paopantou.gr

Ώρα και κανάλι για την τηλεοπτική μετάδοση Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός

Previous article

Ήττα στο Αγρίνιο για τον Παναθηναϊκό Κ19

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.