0

Ποιοι NBAers είναι πιθανό να έρθουν στην Ευρώπη.

Ναι, ο Βασίλιε Μίσιτς άφησε την Ευρωλίγκα και πήγε στο ΝΒΑ και την Οκλαχόμα. Ναι ο Σάσα Βεζένκοφ έκανε περίπου την ίδια διαδρομή, πηγαίνοντας από τον Ολυμπιακό στους Σακραμέντο Κινγκς. Το αυτό ισχύει και για τον Ντάντε Εξουμ, τον πρώην της Παρτίζαν, που επέστρεψε στο ΝΒΑ για λογαριασμό των Μάβερικς.

Υπάρχει, όμως, και ο αντίθετος δρόμος. Και για κάθε (σπουδαίο) Μίσιτς, Βεζένκοφ και Εξουμ υπάρχουν οι επίσης σπουδαίοι Ουίλι και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, που πήγαν από το ΝΒΑ σε Μπαρτσελόνα και Παναθηναϊκό, ο Κέμπα Ουόκερ, το τεράστιο αυτό όνομα, που μετακόμισε στο Μονακό, ο Τζαμπάρι Πάρκερ, νέο μέλος της Μπαρτσελόνα, και ο Καμίνσκι με τον Ντοζίερ, που εγκατέλειψαν το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου για να παίξουν στην Ευρωλίγκα και την Παρτίζαν.

Και δεν είναι μόνο αυτοί. Και από την μία πλευρά και από την άλλη. Μόνο, που η κάθοδος των ΝΒΑers στην Ευρώπη αναμένεται να συνεχιστεί στο άμεσο μέλλον. Ηδη άλλωστε πριν από μερικές μέρες η Μπάγερν έριξε την δική της βόμβα με τον Σερζ Ιμπάκα. Με έναν παίκτη, που πέρασε σχεδόν όλη του την επαγγελματική καριέρα στο ΝΒΑ.

Ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό ψάχνουν ακόμη παίκτη. Ο νέος προπονητής της Μπαρτσελόνα, Ρότζερ Γκριμάου, είπε ότι «αν βρεθεί κάποια καλή ευκαιρία, θα προσπαθήσουμε να την αξιοποιήσουμε». Και γενικώς ορισμένες ακόμη ομάδες της Ευρωλίγκας την…ψαχτική τους την κάνουν: πάντα άλλωστε προσπαθείς για το καλύτερο.

Πάμε να δούμε, όμως, για ποιους NBAers υπάρχουν πιθανότητες να τους δούμε κοντά μας στο άμεσο μέλλον.

Ο Κέντρικ Ναν με τον Μπριν Φορμπς είναι δύο από αυτούς. Ο πρώτος είναι διακαής πόθος του Ολυμπιακού αλλά δημοσιεύματα τον έφεραν και στο στόχαστρο της Βαλένθια. Ο αριστερόχειρας γκαρντ συνεχίζει από την πλευρά του να ψάχνει να βρει συμβόλαιο στο ΝΒΑ.

Ο Μπριν Φορμπς ήταν για χρόνια στους Σπερς, πήρε πρωτάθλημα με τους Μπακς, έπαιξε και στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς. Πριν από μήνες αναφέρθηκε στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού, πριν από κάμποσες μέρες βρέθηκε κι αυτός στο στόχαστρο της Βαλένθια. Το μακρινό του σουτ και γενικά η επαφή του με το αντίπαλο καλάθι πάντα είναι χρήσιμη.

Αν ξεχάσαμε τον Τέρενς Ντέιβις; Όχι βέβαια. Είναι παίκτης, που ακούστηκε πρώτη φορά φέτος για την Μπαρτσελόνα. Αλλά πιο μετά μπήκε και στο κάδρο του Ολυμπιακού. Ο Αμερικάνος σκόρερ και σουτέρ, που ήταν σε Σακραμέντο και Τορόντο, περιμένει κι αυτός την ευκαιρία να συνεχίσει εκεί, όπου ανήκει. Στο ΝΒΑ.

Ο veteran Τέρενς Ρος θα μπορούσε κι αυτός να είναι υποψήφιος να έρθει για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Ευρώπη. Ηδη μάλιστα ακούστηκε το όνομά του για την Παρτίζαν, ενώ κάπου στα σενάρια είχε μπλεχτεί και ο Ολυμπιακός με (περισσότερο) τον Παναθηναϊκό. Αν έρθει στην Ευρωλίγκα, εννοείται ότι θα είναι «βόμβα».

Ο Τζαβόντε Γκριν επίσης έχει ακουστεί για τον Ολυμπιακό. Ενας παίκτης με… ελατήρια στα πόδια του, αλλά και με ευρωπαϊκή εμπειρία έχοντας παίξει σε Ιταλία, Ισπανία και Γερμανία. Πέρυσι ήταν στους Μπουλς.

Ο Ρόντνεϊ ΜακΓκρούντερ αθόρυβα έχει παίξει ήδη αρκετά χρόνια στο ΝΒΑ και έχει ξεχωρίσει για το σουτ του. Ο έμπειρος σούτινγκ-γκαρντ είναι από αυτούς, που μπορεί να έρθουν στην Ευρώπη, από την οποία μάλιστα είχε ξεκινήσει την επαγγελματική του καριέρα. Ο 32χρονος παίκτης είχε παίξει στην Ουγγαρία πριν από αρκετά χρόνια.

Πέρα από αυτούς τους παίκτες, που είναι ελεύθεροι, υποψηφιότητα μπορεί να θέσουν κι άλλοι. Παίκτες, δηλαδή, που έχουν συμβόλαια, τα οποία, όμως, μπορεί να λυθούν. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει το σήριαλ του καλοκαιριού, ο Σβι Μίχαϊλιουκ, ο οποίος έχει υπογράψει εν μέρει εγγυημένο συμβόλαιο στους Σέλτικς, επίσης κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι ακριβώς η επόμενη μέρα του Τσεντί Οσμάν, που τώρα είναι στους Σπερς.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Λούκα Σάμανιτς, ο οποίος είχε απασχολήσει κάποια στιγμή τον Παναθηναϊκό. Ο Σάμανιτς έχει υπογράψει με τους Τζαζ, αλλά πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, δεν αποκλείεται να δει την πόρτα της εξόδου.

Οι πολλές μεταγραφές έχουν τελειώσει, λοιπόν, για την Ευρωλίγκα. Αλλά σε κάποιες ομάδες λείπει το κερασάκι από την τούρτα. ‘Η το γλυκό, όπως λέει για τον Παναθηναϊκό ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Οι προετοιμασίες στο ΝΒΑ ξεκινούν σε λίγες μέρες, οπότε πολλές αν όχι όλες μας οι απορίες θα λυθούν.

El Mundo Deportivo: «Η Βιγιαρεάλ επισκέπτεται την ελληνική κόλαση του Παναθηναϊκού» (pic)

Previous article

O Γιοβάνοβιτς δημιουργεί και περιγράφει το όραμα χωρίς να πουλάει ελπίδα

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.