0

Η Μαρία Σάκκαρη νίκησε την Κάρολαϊν Ντόλεχαϊντ και κατέκτησε τον τίτλο στο 1000άρι τουρνουά της Γουαδαλαχάρα.

Η Μαρία Σάκκαρη επιβλήθηκε με 7-5, 6-3 της Κάρολαϊν Ντόλεχαϊντ και κατέκτησε το 1000άρι τουρνουά της Γουαδαλαχάρα. Είναι ο δεύτερος τίτλος για την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών και σημαντικότερος στην καριέρα της.

Θυμίζουμε ότι η Σάκκαρη είχε φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου και στο Ραμπάτ το 2019. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια θα ανέβει στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης ενώ βρίσκεται στο Νο.9 του race, από το Νο.16 που ήταν πριν την έναρξη της διοργάνωσης.

Με λίγα λόγια έχει βάσιμες ελπίδες ότι θα βρίσκεται στο WTA Finals που διεξάγεται στο Μεξικό. Προς το παρόν η Σάκκαρη στρέφει την προσοχή της στο ασιατικό swing αφού την επόμενη εβδομάδα αγωνίζεται στο Τόκιο.

Η Σάκκαρη φαίνεται να αφήνει πίσω τη δύσκολη περίοδο του US Open. Τότε, είχε αποκλειστεί στον πρώτο γύρο της διοργάνωσης (όπως και στο Wimbledon και το Roland Garros) και είχε ξεσπάσει σε λυγμούς αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνει ένα διάλειμμα από τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις.

«Απογοήτευσα τους Έλληνες», είχε πει τότε. Τελικά, όχι μόνο δεν σταμάτησε αλλά έβαλε τέλος και στο αρνητικό σερί των έξι διαδοχικών χαμένων τελικών ελπίζοντας σε καλύτερες μέρες.

Το άγχος, πάντως, της Σάκκαρη ήταν φανερό στο ξεκίνημα του αγώνα. Η Ελληνίδα τενίστρια βρέθηκε μπροστά με 2-1 στο πρώτο σετ αλλά στη συνέχεια η αντίπαλός της ανέκαμψε και από το 4-2 προσπέρασε με 4-5. Η Σάκκαρη έκανε νέο μπρέικ στο 5-5 και στη συνέχεια έκλεισε το σετ στο σερβίς της.

Το δεύτερο σετ ήταν κλειστό. Η Σάκκαρη έκανε μπρέικ στο πέμπτο γκέιμ απλοποιώντας την κατάσταση. Η 28χρονη Ελληνίδα, μάλιστα, έκλεισε τον αγώνα στο σερβίς της Ντόλεχαϊντ.

 

Μεταμορφωμένος ο Mr.Green!

Previous article

Πέφτει η αυλαία στο «Παύλος Γιαννακόπουλος» με τον τελικό Παναθηναϊκός – Αναντολού Εφές

Next article

You may also like