0

Πέντε γκολ στα τρία τελευταία παιχνίδια και ο Παναθηναϊκός δείχνει να χάνει την αμυντική του σταθερότητα. Φταίει ο τραυματισμός του Μάγκνουσον ή κάτι άλλο; Με τον Ολυμπιακό να… περιμένει, ο Γιοβάνοβιτς πρέπει να βρει το «φάρμακο».

Πέρυσι σε ολόκληρη την κανονική διάρκεια δέχθηκε μόλις 12 γκολ. Εφέτος, 6 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, έχει δεχθεί σχεδόν τα μισά, 5. Η ειδοποιός διαφορά του περσινού με τον εφετινό Παναθηναϊκό.

Και τα πέντε ήρθαν στα τελευταία τρία παιχνίδια. Προηγήθηκαν το 3-0 επί του Βόλου, το 0-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα και το 0-5 στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό. Ακολούθησε η εντός έδρας ήττα με την ΑΕΚ με 2-1. Η νίκη επί του Αστέρα με 4-1 και η ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο (2-2). Το μηδέν παθητικό στην άμυνα, έγινε 5.

Η άμυνα έπεσε σαν χάρτινος πύργος

Μέχρι το ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός δεν δεχόταν εύκολα φάσεις, η άμυνα θύμιζε τα περσινά επίπεδα. Ο τραυματισμός του Μάγκνουσον στον αγώνα με την ΑΕΚ φαίνεται πως αλλάζει τα δεδομένα. Οι «πράσινοι» δέχονται δύο γκολ στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ακολουθεί ο Αστέρας στην Τρίπολη όπου η αρκαδική ομάδα βάζει ένα γκολ και χάνει ευκαιρίες για να πετύχει κι άλλα. Τελευταίο, χρονικά, το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος σκοράρει δις, έχει δοκάρι, έχει την ευκαιρία με τον Σαμάτα.

Ο Παναθηναϊκός δέχεται, πλέον, το εύκολο γκολ. Και τις εύκολες φάσεις. Μία πτωτική εικόνα της άμυνας, ανησυχητική στη φάση που βρίσκεται το πρωτάθλημα. Η σιγουριά της περσινής σεζόν, φέρνει το… κυνηγητό της τρέχουσας. Ο Παναθηναϊκός κυνηγάει το σκορ, το έκανε κόντρα στην ΑΕΚ, το έκανε και με τον ΠΑΟΚ.

Μπροστά δημιουργεί φάσεις, έχει το εύκολο γκολ. Δεκαέξι το σύνολο έως τώρα, σκοράρει σε κάθε παιχνίδι, μόλις σε ένα μία φορά (στους Ζωσιμάδες). Η ενίσχυση της επιθετικής του γραμμής δημιουργεί περισσότερες τελικές, ανεβασμένα xgoals σε σχέση με το προηγούμενο πρωτάθλημα, αλλά η άμυνα αρχίζει και φαντάζει «αχίλλειος πτέρνα».

Ο Παναθηναϊκός δέχεται, πλέον, το εύκολο γκολ. Και τις εύκολες φάσεις. Μία πτωτική εικόνα της άμυνας, ανησυχητική στη φάση που βρίσκεται το πρωτάθλημα.

Tην περσινή σεζόν οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με μηδέν παθητικό στα τρία πρώτα, νικηφόρα, παιχνίδια. Το πρώτο γκολ το έβαλε η ΑΕΚ, την 4η αγωνιστική, στη νίκη του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε ακόμα μία νίκη με μηδέν παθητικό και έπειτα το διπλό στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ με 2-1. Σε έξι παιχνίδια η «πράσινη» άμυνα παραβιάστηκε δύο φορές. Μείον τρεις σε σχέση την τρέχουσα σεζόν.

Πολλοί λένε για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να βελτιώσει την επιθετική του απόδοση και να γίνει πιο αποτελεσματικός. Κυρίως λόγω του πρόσφατο αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Το πρόβλημα, όμως, είναι πίσω. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς παρουσιάζει στα τελευταία παιχνίδια ανισορροπία σε σχέση με τις υπόλοιπες γραμμές. Η απουσία του Μάγκνουσον είναι η εύκολη απάντηση. Δεν φταίει μόνο αυτό.

Η άμυνα κρίνει το πρωτάθλημα

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πρέπει να το βρει όσο πλησιάζει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (22 Oκτώβρη και δεν είναι τόσο μακρινό όσο φαντάζει). Παίζει με την ομάδα των 22 γκολ που αυτό από μόνο του ανεβάζει κι άλλο τον βαθμό δυσκολίας. Σε βάθος χρόνου δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός, είναι συνολικά το πρωτάθλημα. Μία διοργάνωση που θα κριθεί… στην άμυνα. Οι Πειραιώτες έχουν την καλύτερη έως τώρα, μόλις 2 γκολ παθητικό και εύλογα είναι πρώτοι στη βαθμολογία. ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ ακολουθούν μέχρι να βρουν τις αμυντικές σταθερές τους. Αρκεί να μη χάσουν κι άλλο έδαφος. Ειδικά οι «πράσινοι» που έχουν τρίτο ντέρμπι σε σύντομο χρονικό διάστημα κι αυτή τη φορά τα περιθώρια έχουν στενέψει. Άλλαξαν τα δεδομένα, ας αλλάξει και η αμυντική εικόνα.

Ο Παναθηναϊκός στις πιο φορμαρισμένες ομάδες του Europa League σύμφωνα με την UEFA!

Previous article

Έκανε… σεφτέ ο Παναθηναϊκός στο πρωτάθλημα κόντρα στα Χανιά

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.